dobre chapem? ked pojdem autom na bikovacku a stane sa nehoda poistenie AV sa na tuto nehodu vztahuje? musim mat v aute bajk? alebo ako budem niekomu dokazovat ze idem na chalupu kde mam odlozeny jeden z bajkov a planujem cykloturu po horach a v aute bajk nebude?
nemusim byt ani pravnik a uz tu vidim nezrozumitelne vyjadrenia.
edit: a turistika detto. to mozem kedykolvek tvrdit ze idem na turistiku keby sa mi v aute nieco stalo.

Prílohy:

AV.jpg
AV.jpg 110.15 KiB thumb_up0thumb_down

25.01.2017 - 08:28:37
00
Ja konkretnu skúsenosť nemám ale poznám chalana co mal úraz a Allianz sa všemožne vykrucal a AV bez problému všetko pokryla
25.01.2017 - 08:43:02
00
matvej11
chápeš to dobre
(a ja to chápem tak, že AV automaticky nepredpokladá, že každý je podvodník)
bolo by dobré pripomenúť, že toto nie je klasické úrazové poistenie, aby si to niekto nemýlil
ak sa ti stane nehoda v aute cestou na chalupu, bude ťa ratovať záchranka alebo hasiči .... (a následne liečiť) za "štátne"
(v zahraničí by to mohlo byť inak)


Naposledy upravil LL dňa 25.01.2017 - 12:21:47, celkovo upravené 1 krát.

25.01.2017 - 10:34:51
00
neviem ci si dobre pametam ,ale ReHMn myslim tu niekde pisal pribeh o uraze v zahranici
25.01.2017 - 12:01:26
00
Kedže mám poistenu celu rodinu 105EUR na rok tak som sa pytal aj na tento bod. Ak si ho pozorne prečítate tak jedná sa o služobnú cestu člena. Čiže ked ta zamestnávatel vyšle na služobnu cestu do zahraničia a stane sa ti uraz nieje to poistene. Alpenverein plne nahrádza ceastovné poistenie do zahraničia v ramci dovolenky ale aj u nas doma v pripade ,zeby musela zachranovat a hladat HZS. Napr v Rakusku ked im ukažeš kartičku Alpenverein, tak dostaneš to najlepšie dostupné ošetrenie prevoz a podobne. Ešte som sa pytal na jednu vec, kedže sa poznám:) ,že ked pojdem s bikom alebo lyžami tam kde nemám íst resp bol tam zákaz, tak aj tak si positený ak sa ti niečo stane. Ked ma Kvakob zavedie na holiach do terenu ktorý nezvládnem a zraním sa a bude musiet po mna príst HZS tak to ide z toho tiež poistenia:) Kto chodí rád na hory a aj v zahraničí tak ani nerozmyšlajte nad inou variantou.
Dá sa pripoistit ešte trvala invalidita tá nieje zahrnuta v poistení. Ako hovorim mám tam celu rodinu tak som to dost podrobne studoval a pytal sa. Ešte jedna vec, nieje tam poistena strata alebo kradež batožiny, ale ak nemáš colnu deklaráciu alebo podobne ako dokážeš akú hodnotu mala batožna. Zdlhavé dokazovanie a malá šanca si uplatnit škodu. ak len predsa hladate niečo ine skuste union ale tam tiež cena vycháda podobne kedže si treba pripoistit šport.
25.01.2017 - 14:35:37
02
AV asi nemá konkurenciu pri "športovom" poistení, ale netreba si ho zamieňať s klasickým cestovným poistením
na "dovolenku k moru" ....
okrem iného má ešte jednu podstatnú (aj keď nie veľmi "vyhľadávanú VEC") a tou je doprava pozostalého domov v rámci poistenie, čo pri niektorých cestovateľsko-dovolenkových destináciách môže byť zničujúca suma
na Gardu, alebo zahraničnú, (aj obyčajnú) lyžovačku by som bez AV asi nešiel ....
25.01.2017 - 14:43:38
00
Téma by sa mala premenovať na cestovné poistenie v prípade urazu lebo urazové poistenie je niečo ine. Urazové poistenie sa hlavne tyka poistenia v dôsledku urazu ak trvá. Cize ak zostanes praceneschopny , nebodaj invalidny alebo umreš tak aby si neostal ty resp rodina uplne bez penazí ked si nebudes moct na ne zarobit.
25.01.2017 - 14:47:26
00
[quote="@1202718"]AV asi nemá konkurenciu pri "športovom" poistení, ale netreba si ho zamieňať s klasickým cestovným poistením

Nemáš pravdu. Je to naviac klasické poistenie. Normálne ides k moru a havarujete tak ošetrenie a zachranné prace su hradene. Skočis zo skaly do mora, zraniš sa je to poistené. Myslíš prečo tam je taká cena. Jedine čo tam nieje je tá batožina. Niekomu sa nemusia pozdávať tie max limity. Taktiež ,je tam odškodnenie tretích strán. Čiže ak by si v zahraničí niekomu sposobil uraz a zažaloval by ta a chcel by odškodné, tak je to poistené na dost velku sumu
25.01.2017 - 14:54:14
00
mam pocit, ze to je poistenie liecebnych / zachranarskych nakladov ...
nemylil by som si to s poistenim, kde osobe vznika narok na odskodnenie ...
25.01.2017 - 15:36:03
01
double napísal:
Čiže ked ta zamestnávatel vyšle na služobnu cestu do zahraničia a stane sa ti uraz nieje to poistene.

Keď ťa zamestnávateľ vyšle na služobnú cestu do zahraničia, tak je zodpovedný on. Od prekročenia slovenskej hranice von až po prekročenie hranice naspäť. Samozrejme, môže sa vyviniť (pekné slovo), ak sa preukáže, že si zo schodov padol spitý a nebolo to po pracovnej večeri, alebo si dopravnú nehodu zavinil ty porušením predpisov... Preto zamestnávatelia uzatvárajú pri vyslaní zamestnanca do cudziny cestovné poistenie. Tí normálni zamestnávatelia... Lebo naozaj doprava pozostatkov na Slovensko je drahá.
25.01.2017 - 15:37:39
00
Ano, pisal som o tom v diskusii k clanku: post745342.html#p745342

Toto vlakno sa mi nechce citat cele, tak to len zhrniem, mozno odpoviem na niektoru z otazok...

Naklady spojene so zachrannymi pracami hradi AV okamzite, resp. na mieste. Maximalnu ciastka spoluucasti je 70 EUR.

V pripade nemocnicneho osetrenia je to ine. Aj na formulary je uvedene, ze tieto naklady treba najprv vysporiadat cez normalnu zdravotnu poistovnu...

Submitting invoices for medical treatment abroad
•Please send the original invoices for medical treatment costs which have occurred
abroad to your obligatory health insurance first.
•After receiving either a remuneration or refusal by your health insurance, forward the
respective confirmation to us together with a copy of the invoice.

Ked to odmietne zdravotna poistovna, tak ako v mojom pripade, tak to samozrejme AV uhradi. Tu tiez plati max. 70 EUR za spoluuucast.

V mojom pripade to bolo tak, ze korzet som si musel kupit v Taliansku. Po prichode domov, som ziadal uhardu u svojej ZP, ktora to odmietla. Tak som vypisal ziadost o navratenie nakladov a to sa stalo. Cenu korzetu i uhradili, ale strhli 70 EUR za spoluucast.
Ked prisla faktura za nemocnicne osetrenie, tiez som ziadal najprv svoju ZP o uhradu tejto faktury. Ich odmietave vyjadrenie som poslal aj na urad na dohlad nad zdravotnou starostlivostou, ktora potvrdila stanovisko ZP.
Tak som tieto vyjadrenia aj so zdravotnou dokumentaciou poslal na AV. V slovencine, lebo som nechcel naklady spojene s oficialnym prekladom. Samozrejme AV toto uhradila v plnej vyske. Spoluuucast uz nemohla zapocitat, lebo tak spravile v pripade korzetu, ktory sa viazal na ten isty pripad urazovej udalosti...
25.01.2017 - 17:42:26
05
a ako je to, ked som hospitalizovany v nemocnici v inej krajine a chcu odo mna hotovost hned / pred operacnym zakrokom ?
25.01.2017 - 18:04:44
00
asi som nechapavy - mam poistku - uraz, trvala invalidita, hmotna zodpovednost ( je tam aj konkretne jazda na bicykli). ale ked sa rozlamem niekde - povedze na hrebeni Inovca alebo tu na dakom vrsku za mestom - kde sa ku mne sanitka nedostane, budu mi musiet poslat vrtulnik, alebo zasah hasicov - to je asi ten isty pripad ako ked je potreba zasahu horskej sluzby niekde v horach, to asi vseobecne zdravotne poistenie nepokryje?
cize kazdy kto jazdi na horaku kade tade po lesoch a horach by bolo dobre keby mal celorocne pripoistenie? a ked sa rozsekas niekde kde si na biku nemal co robit, AV to pokryje?
25.01.2017 - 18:28:27
00
HZS operuje len Vo Fatrach a Nizkych a Vysokých tatrách. Cize ked padnes na Inovci tak náklady hradi tvoja zdravotna poistovna. Výnimký ktore klasicka zdravotna poistovna nepreplati su urazy vo vymenovaných pohoriach. Ale niekedy sa stane ze ak tu je napr na oficialnom svahu v Tatrach tak je to hradene zo zdravotnej poistovne. Este su aj dobrovolny záchranari takže sa vtom ani čert nevyzná. Ale lepsie je mat urcite poistenie ak jazdi vo Fatre alebo v Tarach pre prípad urazu. Zle skusenosti maju ludia aj so zdravotným europskym preukazom osetria ta nan len v statnych nemocniciach a musím najpr ty platit a su tam tiez limity a spoluucast a neviem ci sa neplati len osetrenie a prevoz a patranie si musis zaplatit. Velke strediska maju svojich sukromných lekárov a sukromne vrtulniky takže zase do zahranicia je lepsie mat cestovne poistenie. Firma by ho mala samozrejme svojim zamestnancom zaplatit kedze služobna cesta a sukromná cesta sú v poistnych podmienkach vela poistovní oddelené. Gusto ty mas urazove poistenie nie cestovne vid čo som pisal hore. Vyplatia ti trvalu invaliditu, alebo smrt ci pobyt za jeden den v nemocnici ale nemas poistenu zachrannu akciu,prevoz a akutnu operaciu v zahranici resp na Slovensku vo vymenovanych pohoriach. Treba mat urazové ale to v prípade ak mas hypoteku či rodinu aby neostali bez strechy ked umres alebo budes prace neschopny + treba mat cestovné poistenie ak jazdiš často(do zahranicia + dané pohoria na Slovensku) tak rocne a ak menej tak sa dá u unionu dat aj na konkretne dni.
25.01.2017 - 18:49:44
00
Pokial si v statnej nemocnici v zahranici, nemusis na europsky preukaz nic platit vopred.
Prevoz domov plati ucastnik zajazdu - oplati sa mat pripoistenie.
Odvoz do nemocnice plati opat ucastnik zajazdu.
25.01.2017 - 18:55:18
00
keyboard_arrow_up