300m hej? plakat, alebo sa smiat?
01.03.2017 - 15:01:41
00
Ja som za zasmial :) momentálne ftip roka
01.03.2017 - 15:18:13
00
a na 300m asfaltu potrebuju eurofondy? to kde sme?
01.03.2017 - 15:27:50
00
Eurofondy a 3 roky planovania a pisania studii realizovatelnosti. Nezabudnut na vizualizacie a otvaraci ceremonial. A ako vidim, maju aj PR oddelenie. Vivat Slovakia
A pritom len zrobia kusok asfaltu pomedzi garaze
01.03.2017 - 16:02:14
01
Zdobia Eurovelo a bude to stat velo.....
01.03.2017 - 16:44:32
01
No mozno do roku 2040 bude Eurovelo 11 "az" po Tahanovce. Inak podla stranky je uz v Madarsku trasa spravena cez cele Madarsko, vie mi niekto povedat ci je to naozaj tak? Rad by som niekedy siel preskumat.
01.03.2017 - 17:35:40
00
No už ste sa vyhejtovali? To je také dnešné.
Koľko to bude stáť je určite dostupná informácia. Či veľa, či málo, neviem posúdiť. Je to prvých 300 m. Vďaka "ústretovej" legislatíve môže príprava trvať možno aj tri roky. Neviem. Každý kto má pravidelný úradnícky príjem sa k tomu musí erudovane vyjadriť. Predpokladám, že všetci fóristi vieme prekonať daný úsek nového eurovela s prstom v nose. Ale nielen my sa vieme bicyklovať. Sú ľudia, ktorým to pomôže. Najmä rodinám s deťmi a majiteľom garáží:-). To, že tu v Košiciach nemáme žiadnu funkčnú koncepciu je aj naša vina. Vybudovať povedomie a viac sa zviditeľňovať je naša úloha. Je to jazda na dlhú trať. Napr. protestoval niekto, keď sa pri zjednosmernení ulíc, vďaka parkovacím zónam, odklonili cyklisti na nútené obchádzky? Prečo sa nemohla osadiť dopravná značka E 16b - Jazda cyklistov v protismere povolená? Prečo nie sú osadené značky IP 7 Priechod pre cyklistov pri križovaní chodníkových cestičiek pre cyklistov s cestami? Pritom vodorovné dopravné značenie V 7 Priechod pre cyklistov je namaľované. Kto bude na vine v prípade kolízie? Tí duraci čo o tom rozhodujú o tom ani nevedia, alebo na to zvysoka serú.
V pláne sú ďalšie investičné akcie. Prepojenie Ždaňa-Čaňa, aby to bolo zjazdné aj mimo suchého obdobia, prepojenie motokrosového areálu v Družstevnej a Súdkov votknutou lávkou ponad Hornád. Možno to bude skôr ako diaľnica do Bratislavy.
Nie som na výstavbe zainteresovaný, len ma už nebaví čítať to večné mudrovanie od monitora a klávesnice. Stále si myslím, že kto nebol voliť nemá nárok na pindanie na vládu a tak isto, kto aspoň trošku, hociako, neprispel k zlepšeniu cyklonálady v Košiciach a okolí nech sa zamyslí, či to chce nejako zmeniť.
3,2,1
01.03.2017 - 18:28:23
06
štart :) ja som nechcel hejtovat len mi pride blbe že aj na tento maličký usek im treba eurofondy?inak tá lavka cez hornad bude? v dohladnej dobe?
01.03.2017 - 18:48:40
01
boris.ko napísal:
No už ste sa vyhejtovali? To je také dnešné.
kto nebol voliť nemá nárok na pindanie na vládu

myslím, že nárok na pindanie nemá ani ten, kto volil túto vládu (možno s výnimkou voličov Mostu ) :)

Inak tie negatívne reakcie sú úplne pochopiteľné, pretože na každom kroku vidíme že eurofondy sa míňajú na nezmyselné veci s hlavným cieľom získať financie za každú cenu..Rozhľadne, z ktorých nie je výhľad alebo vyšperkované a predražené cyklotrasy patria medzi smutné príklady.....
V princípe však s Tebou Boris súhlasím...:)
01.03.2017 - 19:45:01
02
Hejtovat je mozno moderne, no v tomto pripade aj opravnene...

A nemusim byt Michelinsky kuchar, aby som mohol v restike s kludom povedat, ze je gulas presoleny. Bez ohladu na to, ze ho ten michelinsky kuchar mozno varil.
Ten usek okolo splavu prejdeme vsetci bez problemov. A ano, moje deti tam problem mat budu. A budu ho mat aj vsade inde, kde este nejake eurovelo nedorazilo. No znova sme vo faze, ze budujeme nieco co pekne vyzera, nic nestoji (ale da sa vyfakturovat), ma vela politickych bodov, no realne niecomu pomoze tak o 2%. Sorry, ale odmietam vrtiet chvostom len preto, ze mi hadzu ohlodane kosti a namiesto tej lavky za sudkami mi nukaju 300 metrov subezneho chodnika na nabreznej promenade. Lebo je to mozno prva lastovicka budovania v Kosiciach, no stale je len prva a jar v nedohladne. A pritom staci ist do prvej madarskej dediny a subezna cykloasfaltka z jedneho valala do druheho (vratane znacenia) je uplna samozrejmost postavena 20 rokov dozadu. A u nas sa venujeme maximalne tak striekaniu zelenej ciary na 40 rocny chodnik po ktorom cyklisti jazdia odjakziva. A aj tu farbu nevieme namalovat tak ako by to malo byt v rozumnej krajine urobene.
A volit som bol, SMER to nebol a rozvoju cyklistiky sa venujem formou akou mozem a zvladam (klobuk dole pred tymi, co to robia masovejsie a venuju tomu viac casu, penazi a aj vlastneho rozumu).
01.03.2017 - 20:28:36
05
Tak som si tú trasu Eurovelo pozrel na mapke. Na Slovensku je to znázornené červenou linkou - planned, čiže hotové NIČ. Na maďarskej strane je to hotové kompletne zo severu na juh a okolo jazera na Tise dokonca po oboch stranách.......a mali by sme sa tešiť z tristo (!!!!!!!) metrového úseku na ktorom sa prešustruje kopec peňazí ??? Vydať takýto článok môže iba demagóg v zácviku......je to skôr na smiech ako na oslavný článok novinách.
01.03.2017 - 21:01:31
05
Ja som bol tiež voliť a smer to nebol (ani ko-kotleba) a zapájam sa do činnosti KE.CY zatiaľ účasťou na brigádach,tohto roku aj 2% z dane. Ale čo sa týka toho zlepšenia, sú ľudia ktorí sa práve o také veci majú starať, všetci vo vláde, vedení mesta, KSK, cyklokoordinátor a neviem kto každý kto by mal myslieť na rozvoj cyklistiky nielen ako hobby ale aj ako spôsobu dopravy, je to ich práca, venujú tomu čas a sú za to riadne platení. Myslím,že všetci čo tomu obetujú svoj voľný čas a peniaze si zaslúžia obdiv ale prečo by mali robiť viac ako tí, čo sú na to určený a za to riadne platený? Preto si dovolím na to pindat, koniec koncov, príkladov je na Slovensku milión (EEI, Ružin most, D1 hotová v 2010, Branisko atď.)
01.03.2017 - 22:48:28
01
Skoro všetci, ktorí reagovali to zobrali osobne. Ak sa mýlim, tak sa ospravedlňujem. Myšlienka bola inde.
Áno, bohužiaľ to u nás nefunguje ako toť za humnami. Eurofondy sú dojná krava a na našej strane je viac teliat. Preto tie negatívne komenty. Nie som stotožnený s tým ako to u nás nefunguje. Ale aj Route 66 začala prvými hotovými metrami. Keď je presolený guľáš tak to nebudem vytýkať upratovačke. Pindať treba na správnom hrobe. Narážam na to, že fórum asi nie je to správne hrisko. Je spôsobilé len na pindanie.
Veronika Urbanovičová, mestský cyklokoordinátor Košice, urbanovicova@smsz.sk, sympatická osoba, ktorá robí projekty pre mestskú zeleň a prifarili jej túto funkciu pomimo, aby mali vybavené, že sa venujú cyklistom. Na KSK je to Adriana Šebešová, adriana.sebesova@vucke.sk , poniektorí sme ju stretli pri prebudovávani konca Držhuby. Zopár linkov narýchlo z netu, možno tam budú odpovede na položené otázky. http://www.cyklodoprava.sk/cyklodoprava/cyklokoordinatori/ https://web.vucke.sk/sk/kompetencie/cestovny-ruch/cykloturistika.html http://kosicednes.sk/dennik/clanky/cyklotrasam-svita-lepsie-casy/
Šanca na zviditeľnenie bola napr. na pomaratónskej jazde, ktorú organizoval p.Rovinský, ale vďaka premotivovaným cyklistom, ktorí jazdili pred "zberákom", nebola jazda v roku 2016 povolená.
Pokiaľ nebude vôľa zhora, vyššie ako sú cyklokoordinátori, napr. http://spravy.pravda.sk/komunalne-volby-2014/clanok/336501-v-trnave-vyhral-nezavisly-brocka-s-jedinym-bilbordom/ , lepšie nebude a tam treba tlačiť.
To čo budú mať tu http://www.trnava-live.sk/2016/09/20/prva-na-slovensku-trnava-bude-mat-na-buduci-rok-pri-stanici-cyklovezu-na-parkovanie-bicyklov/ a to čo majú v Hradci Králové už funkčné, je zatiaľ v Košiciach na úrovni sci-fi.
Ešte dovetky. Kto ten Smer vlastne volil, keď som ho nevolil a poznám iba jedného, kto ho volil? Nekadidujem za primátora, do hipstera mám ďaleko. Pindanie môže byť spôsob psychohygieny. Aj ja som si už niekde na fóre zapindal. Možno aj teraz. Som sa rozpísal, asi preto, že som od 1. 1. nevypil pivo. Pindaním za svetový mier a porozumenie medzi národmi! Howgh!

Prílohy:

Komentár súboru: cykloveža Hradec Králové
DSC_0270.JPG
DSC_0270.JPG 433.92 KiB thumb_up1thumb_down

02.03.2017 - 00:51:52
03
S mestskou cyklokoordinatorkou nema vyznam nieco riesit. Sama priznala, ze je vlastne len babka medzi ML a magistratom. Nema prakticky ziadnu pravomoc.
02.03.2017 - 05:41:50
00
Akosi všetci z môjho okolia prestávajú " piť" ... asi začnem ja .
02.03.2017 - 08:01:07
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby)
keyboard_arrow_up