Oproti bus, za nim auto a on sa cuduje? Pochybujem za tam mal este tolko miesta aby sa mu vyhol na meter. Ja jazdim tak aby som neohrozil hlavne seba a nespolieham sa na to ze ostatni jazdia s rozumom. Elegantne riesenie by bolo pribrzdit, ist vpravo medzi tie zaparkovane auta (tam mal luxusne vela miesta), nechat auto prejst a kludne pokracovat dalej. Na co sa zbytocne stresovat?
Vcera okolo 17.00 sme schadzali z Dlhych Dielov na Devinsku cestu a v pripajacom pruhu smerom do Karlovky stali blikajuca sanitka a 2 policajne auta, pri ceste v trave som registroval 2 biky a jedneho bikera, nevsimol som si, ale ziadne znamky nehody. Neviete niekto co sa tam stalo?
Este raz je to cyklocesta nie cesta pre auta a neverim ze je dimenzovana na take zatazenie... a cislo bolo napisane obrazne samozrejme tisic aut tadial prejde kazdy den...
Bavil som sa s majiteľom firmy, ktorá stavia dopravné stavby a poznamenal, že ak sa rozširuje takáto cesta, krajnica musí mať rovnakú únosnosť, ako pôvodná vozovka, lebo bez ohľadu na to, že je na nej primárne nakreslený cyklopruh, stále sa musí počítať s tým, že sa na ňu dostanú nápravy vozidiel, ktoré majú oprávnenie po tej ceste jazdiť (treba pozrieť povolené zaťaženie náprav na slovenských cestách). Ak by to neplatilo, musela by byť cyklocesta fyzicky oddelená od vozovky.
zas na druhú stranu treba na to neustále poukazovať, trochu tento tupý a zadubený národ vzdelať... lebo príjemné to asi nie je nikomu, keď ho líže auto, aj keď na slovensku je to bohužiaľ normálny stav... keď je na cesta jama, tak nemá problém ísť do protismeru nikto..
Jednou chybou toho cyklistu bolo, ze jazdil prilis blizko zaparkovanych aut, akoby im chcel "nastupit" do dveri. Druhou chybou bolo, ze jazdil prilis rovno, nakolko mal zrkadlo, mohol si dovolit sa trochu viac tackat zlava do prava, cim by viac odradil predbiehajuceho vodica. Nezartujem, totiz az vtedy vodici pochopia, ze na cestach su vytlky. Aj ked tam vytlky nie su, aspon si to myslia a predbiehaju s vacsim odstupom.
Jednou chybou toho cyklistu bolo, ze jazdil prilis blizko zaparkovanych aut, akoby im chcel "nastupit" do dveri. Druhou chybou bolo, ze jazdil prilis rovno, nakolko mal zrkadlo, mohol si dovolit sa trochu viac tackat zlava do prava, cim by viac odradil predbiehajuceho vodica. Nezartujem, totiz az vtedy vodici pochopia, ze na cestach su vytlky. Aj ked tam vytlky nie su, aspon si to myslia a predbiehaju s vacsim odstupom.
mas recht, ale tupcovi to nevysvetlis ani keby si mu vybil okno na aute, idiot zostane idiotom.. (cest vynimkam)
V sobotu ma prekvapil jeden dobrodruh na ziletke, ktory si pekne sliapal hore pristavnym mostom od Ruzinova. To ze pritom este telefonoval bola len ceresnicka na torte...
Tak som práve ostal v šoku: zišiel som Prístavného mosta v smere do mesta a na úrovni Stavebnej sporiteľne v protismere - do Petržalky pri stredovom deliacom ostrovčeku cyklista na cesťáku. Akurát vyliezol z podjazdu - dva pruhy plus tretí pripájací sprava. Čumel som ako puk. Jediné vysvetlenie prečo tak išiel je, že chcel pokračovať v smere rovno na Vrakuňu ale doprdele takto? Pri ľavom okraji ľavého jazdného pruhu???
V zakone sa to nepise. Aspon 1,5m je len zbozne prianie vsetkych z nas.
Cesta Moldava n/B. - KE siroka krajnica ale nie uplne ocistena tak jazdci sli po krajnicnej ciare. Som autom spomalil cakal kym sa uvolni protismer a uslo sa mi akurat vyblikania a nakoniec nebezpecneho obehnutia od typka za mnou. Cele zle
Tak som práve ostal v šoku: zišiel som Prístavného mosta v smere do mesta a na úrovni Stavebnej sporiteľne v protismere - do Petržalky pri stredovom deliacom ostrovčeku cyklista na cesťáku. Akurát vyliezol z podjazdu - dva pruhy plus tretí pripájací sprava. Čumel som ako puk. Jediné vysvetlenie prečo tak išiel je, že chcel pokračovať v smere rovno na Vrakuňu ale doprdele takto? Pri ľavom okraji ľavého jazdného pruhu???
tak pokial chcel ist smer slovnaft tak iny ako lavy pruh nie je velmi dobry napad akurat podla spravnosti by mal ist po pravej strane toho pruhu
ak by siel v pravom a chcel ist na slovnaft musel by to davat smerom hore kde je jednak brutal skok asfaltu s ktorym mam obcas problem aj v aute, jednak by musel prejest cez lavy odbocovaci pruh rovno co cez dennu premavku je skoro nerealne a jednak by musel ist cez kruhac kde pri vyjazde z neho su take kolaje ze by som sa divil keby nepadol
inac par metrov dalej google zachytil nejakeho bajkera smerujuceho na most
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://m.youtube.com/watch?v=wCA4n1weebI&feature=youtu.be
Oproti bus, za nim auto a on sa cuduje? Pochybujem za tam mal este tolko miesta aby sa mu vyhol na meter. Ja jazdim tak aby som neohrozil hlavne seba a nespolieham sa na to ze ostatni jazdia s rozumom. Elegantne riesenie by bolo pribrzdit, ist vpravo medzi tie zaparkovane auta (tam mal luxusne vela miesta), nechat auto prejst a kludne pokracovat dalej. Na co sa zbytocne stresovat?
Este raz je to cyklocesta nie cesta pre auta a neverim ze je dimenzovana na take zatazenie... a cislo bolo napisane obrazne samozrejme tisic aut tadial prejde kazdy den...
Hmmm....keby mi takéto liznutia na cesťáku prekážali, tak by som po mojej prvej jazde v premávke bicykel zahodil do jarku a presedlal na šach.
mas recht, ale tupcovi to nevysvetlis ani keby si mu vybil okno na aute, idiot zostane idiotom.. (cest vynimkam)
Toho 1,5 metra podla mna nie je schvalenych, ci sa mylim?
Cesta Moldava n/B. - KE siroka krajnica ale nie uplne ocistena tak jazdci sli po krajnicnej ciare. Som autom spomalil cakal kym sa uvolni protismer a uslo sa mi akurat vyblikania a nakoniec nebezpecneho obehnutia od typka za mnou. Cele zle
tak pokial chcel ist smer slovnaft tak iny ako lavy pruh nie je velmi dobry napad akurat podla spravnosti by mal ist po pravej strane toho pruhu
ak by siel v pravom a chcel ist na slovnaft musel by to davat smerom hore kde je jednak brutal skok asfaltu s ktorym mam obcas problem aj v aute, jednak by musel prejest cez lavy odbocovaci pruh rovno co cez dennu premavku je skoro nerealne a jednak by musel ist cez kruhac kde pri vyjazde z neho su take kolaje ze by som sa divil keby nepadol
inac par metrov dalej google zachytil nejakeho bajkera smerujuceho na most