alebo cim krmia tie domace slepice. tiez mam skusenost ze domace vyzerali horsie ako kupovane. a od urciteho roku sla kvalita kupovanych vajec dost hore ale aj s cenou ak si dobre pamatam.
domáce mam od brata tak presne viem čím sú slepice kŕmené a určite nekŕmi zmeskami takže vajce je kvalitné, o tých z obchodu by som moc netvrdil že sú kvalitné ( kŕmia zmeskami a farbivami preto sú také oranžové + antibiotika )
zase si treba uvedomit, ze zacina jar a mlade este nemaju take vajcia ako cez sezonu. a minulorocne mat nebudu. vcera som nafasoval od svokry par kuskov vajec skoro po pol roku. bola tuha zima a trebalo sa o nich viac starat. uz vidiet, ze treba obmenit chov. po VN ideme na to. to budu ine vajicka.
ked sa bavime o slepacich vajciach, jeden vegansky cyklo vloger pod nickom durianrider sa na margo jedenia vajec vyjadril "ako moze niekto jest slepaciu menstruaciu?" ... potom mi doslo o com hovori...
Mesto: Banská Bystrica Založený: 20.05.2009 Príspevky: 3 419
Inak to aj ja ale frajer keď zraňajkuje kašu, jemu vydrží do poobedia - ja som hladná už keď zaparkujeme pod Chopkom a on ani po výšľape na Kamienku nemusí dať polievku
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.