nuz canyonov jazdi uz celkom dost, par ludi na nich poznam, nestazuju si na nic v podstate, tvaria sa skromne ako by mali skodovku :).
podla mna su to standardizovane nemecke biky za dobru cenu. Otazka je, ci taketo nieco chces. Alternativou su teda nemecki Cube a Ghost ci Focus. Medzi ultimate a endurance vidim slusny rozdiel. Canyon pouzivam ako benchmark, ak porovnatelny bike viem kupit v kamennej predajni za rovnaku ci velmi podobnu cenu, tak viem, ze zlavu co som dostal viem akceptoval ako ferovu. Ak by si zvazoval cenovku za 3000e tak mne sa nazivo dost pacil tento cube agree na dura ace.
http://www.kaktusbike.sk/cestne-bicykle/cube-agree-c62-sl/
Ten ultimate ma semikompakt a aero kolesa a vybavu ultegra. nuz tento Agree nema take aero kolesa, to ma tiez hodnotu pre niekoho. Dalsi zvazuju hmotnost, doplnky, komfort.
Canyon ram povazujem za obycajne, BMC a Giant si predsa len daju na nich zalezat asi viac, na druhej strane za rovnake peniaze da Canyon lepsiu vybavu co je jeho silna vyhoda pre mnohych co chcu plnu Ultegru a pod.
Pri tom triatlone to je tazke, hlavne ak by tam mali byt aj kopce tak je to aj o hmotnosti, menej o komforte, ved tam sa nejazdia take dlhe jazdy, takze endurance biky asi vyluc.
Giant a niektore ine znacky (americke) ponukaju dozivotnu limitovanu zaruku na ram. Canyon a nemecke bike asi nie. Pre niekoho ma aj toto hodnotu. Z hladiska spolahlivosti by tieto znacky co sme doteraz vymenovali OK. Pri canyone byva este problem so servisom, teda je to internetova znacka, berie to predajcom z kamennych obchodov pracu a obcas si to niekto aj zle zlozi, napriklad najznamejsi servis v BA ma 50 percentnu prirazku k servisnym pracam na internetovych bikoch, ale to bude asi taky extremny priklad.
Kupit v kamennej predajni kde budes aj servisovat mava aj vyhodu v tom, ze tej znacke rozumuju, vedia poskytnut karty na zlavy, vedia objednat nahradne diely, co je niekedy dobre ak je to specificky vyrobca ci komponent. Zvaz teda aj taketo faktory.
Canyon si vyskusat bude asi problem, aero kolesa je asi otazka ci chces prave za ne platit dodatocne peniaze. Ten BMC je porovnalteny okrem kolies. Karbonove kolesa su ale pomerne draha zalezitost, takze ak by si ich predsa len chce, kedze mas pretekarske ambicie tak asi ano, vysledne by ti lepsie pasoval asi ten ultimate ako kvazi hotovy bike.
26.03.2017 - 10:07:01
00
co sa tyka cube,mam rovnaky acid ako ty ale starsi o dva roky,co sa tyka spolahlivosti som spokojny s cube,ale predsa by som skusil inu znacku...ale do elektriky by som asi nesiel na zaciatok,kedze predsa som zaciatocnik a najprv sa chcem naucit jazdit na mechanike :) o tom canyone mas nakoniec pravdu,uznavam predsa riesit servis cez net asi nie je najpohodlnesie a mozno aj najlacnejsie ako si pisal...asi predsa pojdem do toho propelu,co sa tyka predajcu poskytuju na tuto znacku servis,mam to trochu sice od ruky...byvam asi 120km od predajcu konkretne okres KE-RS,ale chodievam tam za rodinou... a kazit by sa to kazdy mesiac nemalo :)
26.03.2017 - 12:59:58
00
a este by som sa ta chcel opytat aky je rozdiel v tej pohodlnosti,tie ramy su tuhsie alebo ako to myslis? sorry inak za mozno blbe otazky ale snazim sa ziskat co najviac info :)
26.03.2017 - 13:04:36
00
ano, tie ramy by mali byt tuhsie, vacsi prenos vibracii a aj tazsie a aj uchop aero riaditok je menej pohodlny ako klasicky.
taktiez maju sprevodovanie viac na rychlost nez na pohodlne vyslapanie kopca. vela sa da vyriesit spravnymi kolesami a plastami, treba si pozriet ci tie rafiky znesu 25mm plaste od continentalu (realne teda 27mm), podla popisu tych Giantov 1 aj rovno ma 25mm plaste a zvysne 23mm ale sirsie pravdepodobne obujes tiez,
pila je 52/36 (na kopce pre zaciatocnikov sa davaju 50/34 to mal ten canyon endurance) a kazeta je zvacsa 11-28 (kamos ma na aerobiku pretekarsku kazetu 11-25 a canyon dava 11-32 na endurance biky) ale tieto veci sa daju dodatocne vymenit. Hmotnost sa vsak nepise, zvyknu byt tazsie. Ak sa ale chystas na triathlony tak asi mas kondicku. Zaklad je mat k dispozicii dobry asfalt a cesty. Triathon sa jazdi na 40km a to na aerobiku vydrzis, rozumny kopec detto. Horsie by to mohlo byt pri nejakych jazdach nad 80km, vrcharcine a hlavne na horsom povrchu. Ista forma aero prvkov sa uz objavuje viac a viac v novych bikoch, kedysi sa lamali, lebo v kritickych miestach boli zuzene a chybala pevnost, dneska sa to uz asi ani nestava, giant s aerobikami je dost atraktivna volba.
Cube acid je fajn na primerany povrch, bral by som tak o 20-30 percent lepsi bike, a ten hlinik je iba dvakrat odlahceny. Cestak ak ma rozumny karbon, hmotnost pod 8kg a plnu, teda nefalsovanu vybavu na ultegre pri cene okolo 1800-2000e tak je to dobra kupa, ak je to nieco extra ako povedzme BMC a ine znacky tak nevadi ak nema plnu ultegru alebo je cena o par stoviek vyssia. Toto by mal byt uz velmi pouzitelny bike hoci i na triathlon. Poznam chlapika co to robi, ma trek emondu SL6 pod 2000e nakupil si rozne aero kolesa a kazety, dokonca ponechal kompakt a ma to ako univerzalny cestak aj na kopce aj na pretekanie a je spokojny. Zaklad je ale ten bike aspon trosku osobne vyskusat. napriklad moze byt rozdiel v riadeni biku, teda zatacani a pocite pri tomto manevri, pocite na pleciach a chrbte, hmotnosti, vyzazi, kvalite sedla, a hlavne aero posed a teda aj velkost a tvar ramu no a samozrejme aj to pouzitie a taktiez zlava. Zial nikto ti to neda na vyskusanie na stovky kilometrov, takze potom to bude subjektivna volba, vela ludi s prvym bikom sa trosku sekne, v tvojom pripade si vsak celkom rozumne povyberal. mimochodom v kaktusbiku maju ten isty model lacnejsi o 50e:
http://www.kaktusbike.sk/cestne-bicykle/bmc-teammachine-slr-02/
ak chces univerzalnejsi bike, tak asi ten BMC alebo canyon ultimate ci trek emonda, ak vies ze ta to moc nechyti a ide ti hlavne o triathon tak potom tie aero biky by mohli byt lepsia volba.
26.03.2017 - 18:38:40
00
fuha vidim ze sa naozaj vyznas,cize aerobiky maju mensi pocet zubov na pastorkoch kvoli lepsiemu zaberu?tak ja sa chystam davat vacsie vzdialenosti uz po nejakych odmakanych km aj 120km a pod,drzim sa hesla ,,tazsie na cvicisku,lahsie na bojisku,, :) teraz si ma trochu zase zneistil,ci predsa radsej nepojdem do BMC,kedze propel bude dost neznesitelny po 80 a viac km...ach sakra musim naozaj pouvazovat,zajtra skusim este zavolat jednemu panovi,co mi ho odporucil jeden znami,som tiez zvedavy co mi povie...viem pozeral som ho na kaktusbike,len radsej to budem riesit cez kamenak a tych 50 eur uz doplatim ak nahodou vezmem ten...co sa tyka toho giantu,podla mna tie ramy su uz na vyssej urovni ako v minosti co sa pevnosti tyka,malo by to nieco vydrzat...vies ked na Slovensku je umenie najst dobru cestu,a este v tomto nasom kraji to je katastrofa :) este raz ti dakujem za tvoje nazory,pravdupovediac som necakal ze mi niekto tak odborne a na urovni poradi...
26.03.2017 - 21:11:51
00
a este ma napadlo,asi je lepsie kupit bike s aero kolesami a dokupit potom klasiky ako to urobit naopak,predsa cisto aero kolesa su cenovo niekde vyssie...
26.03.2017 - 21:15:50
00
chlapi, uvazujem uz aj nad novym, lebo v bazaroch som nenasiel nic vhodne (teda nasiel som, ale vsetko velke...) Co sa teraz oplati kupit do tych 1000€?
08.04.2017 - 19:40:21
00
Chapci sorry za ot ale na cesťáku mám predstavec 100mm ale potrebujem menší, otázka znie nosí sa aj 60 mm predstavec? viem že sa dá zohnať ale že či to nebude mať nejaký výrazný negatívny vpliv napríklad na ovládatelnosť biku pretože 60ka je predsa len kratučká, Ďakujem :)
11.04.2017 - 21:56:57
00
Páni chcel by som si zaobstarať cesťák ale nikdy som žiadny nejazdil tak by som poprosil o radu. Kvôli bolestiam chrbta (platničky) som predal môj full takže rozpočet mam cca. 1500Eur a preto by mal byt bike čo najviac pohodlný aby chrbát netrpel. Budem robiť tak 60 - 70km výjazdy cez víkend a max 20 - 30km počas týždňa. Po prečítaní vlákna stále neviem či zainvestovať do karbónu alebo stačí aj hlina. Každopádne takéto niečo som si vybral:

Hlina:
https://www.canyon.com/sk/road/endurace/2016/endurace-al-6-0.html
http://www.kubicasport.eu/shop/goods/ctm-blade-3.0-28-2016-matna-ciernabledo-modra-54-cm?goods=28760
jazdenka -
http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-cestne/297342/bianchi-via-nirone-7-shimano-105.html

Karbón:
http://www.feltbicykle.sk/katalog/z-panske/felt-z5-2016
http://www.trekbikesbb.sk/cestne-bicykle/trek-emonda-s5-2016/
https://www.canyon.com/sk/road/endurace/2016/endurace-cf-7-0.html

Respektíve odporučili by ste mi niečo iné....

Výšku mam 175cm a rozkrok 82cm čo mi vychádza tak na veľkosť 54.
11.04.2017 - 22:10:09
00
Co tak citam na forach a vidim tak americki 60tnici s chorymi platnickami alebo aj horsimi diagnozami jazdia bud na specialized roubaix alebo na trek domane. a urcite karbon. akurat pri tej cene asi jazdenku, pohodlny karbonovy bike so slusnou vybavou je ako novy trosku drahsi, ak by ti predsa len rozpocet nestacil, tak vzhladom na dlzku vyjazdov by mohol stacit aj hlinik. Trek ma hlinik dost solidny a cannondale tiez, daj si na zoznam teda aj cannondale synapse. emonda je menej pohodlna ako domane, to si urcite vyhod.
napr. Felt Z5 bude urcite menej pohodlny nez to co som vymenoval doteraz, to som testoval.
ak sa bude dat podla rozpoctu tak radsej karbon a potom kvoli cene kludne shimano tiagra.
11.04.2017 - 22:41:55
00
skus pozret este Giant defy, mozno specialized roubaix keby bol vo vypredaji alebo ja by som osobne bral Lapierre sensium 500 2016,ta cierno-modro-zlta farebna kombinacia je super.
11.04.2017 - 22:46:53
00
tak specialized iba tato 56 co by asi bolo uz velke http://www.kaktusbike.sk/cestne-bicykle/specialized-roubaix/ a potom uz len ten lapierre sensium 500 aj ked mne sa paci skor 300 ale tam bude asi horsie osadenie. tie ostatne znacky kaebon su uz dost cez 1500 eur.... idem este hladat ci nieco niekde nezostalo v sklade :(
11.04.2017 - 23:24:20
00
specialized je vyhodnejsie kupovat v CR, aj ked teraz kurz koruny trosku uz skocil, stale nie su taki specialized pozitivny narod ako slovac a dealeri to zohladnuju v lepsich cenach.
11.04.2017 - 23:38:47
00
tak uz je to na spadnutie, ten cestak idem fakt kupovat a neviem aky. pride mi 2 tisic eur na moje vozenie asi aj vela. mesacne dam tak 1000 km, viem si davat trasy aj 200 km (za 5 tyzdnov idem 330 km a rad by som to isiel uz na novom cestaku) rad jadzim do kopcov takze nizku vahu by som uvital. tento GHOST vyzera fakt dobre, aj som na nom sedel v predani. je lahucky, cista sada ultegra, dobre kolesa a v podstate sa mi paci http://www.mojekolo.cz/ghost-nivolet-ebs-lc/

staci mi aj sada 105, chcel som povodne tento CANYON https://www.canyon.com/sk/road/ultimate/2016/ultimate-cf-sl-7-0.html
ale uz ma presli tie tmave farby a nechcem bicykel do cierna (mam cierny mtb, druhy cierny to uz nie) a vraj zakladne kolesa od vyrobcov su makke a dost sa prehybaju pod jazdcom.

paci sa mi aj tento Specialized, len neznasam ked sa miesaju sady ine brzdy, ine kluky a tak. chcel by som cistu sadu, aj ked to neviem odovodnit http://www.kaktusbike.sk/cestne-bicykle/specialized-tarmac-sport/

A Focus, tam snad vsetky modely mixuju, a celkovo su tie bicykle nejake tazke. ostatne znacky su predrazene, alebo sa mi nepacia ramy a farby takze ani nad inymi modelmi neuvazujem. oplati sa ten prvy GHOST za tu cenu? co pozeram v poslednom case bicykle tak za tu cenu zohnat taku vybavu, kolesa a s takou vahou je v podstate nemozne. ak mi ho odsuhlasite idem do neho. ak sa oplati ten Specialized s pomiesanou sadou tak mi bude stacit aj ten
12.04.2017 - 21:37:52
00
predat FULL a presedlat na cestak kvoli platnickam?............ niekde bude chyba v MATRIXe... stale bola moznost jazdit full s nejakymi plastami vhodnymi na cesty.... lebo je skor badat opacny trend, ludia ktory maju problem s chrbtom prechadzaju z HT na FULL.... ktovie preco?

ale budis... potrebujes pohodlnejsiu geometriu (endurance) .... vzpriamenejsi posed.... ja mam Felt Z6 a je to max. pohodlny bajk s ktorym davam 60-80km bezne uplne v pohode

jo... a urcite karbon


Naposledy upravil Tesak dňa 12.04.2017 - 21:50:12, celkovo upravené 2 krát.

12.04.2017 - 21:43:28
00
keyboard_arrow_up