Jazdim na MTB od juna tohto roku, mam najazdenych iba nieco vyse 1500km, snazim sa tri krat do tyzdna v priemere tri hodiny odjazdit (teraz na jesen menej), ale k veci:
Moj tep v klude ma hodnotu od 45 do 50, maximum podla sporttesera 195, ale vacsinou sa snazim nad 185 nechodit. Priemernu TF mi vypocita 145-150 po kazdom vyjazde. Vaha 100kg, vek 26.
Myslite, ze su to normalne hodnoty? Najmä ten pulz v pokoji sa mj zda az prilis nizky, kedze niesom top sportovec.
Aké hodnoty TF mate vy?
Dakujem za odpovede.
Ja som začal behať len minulý rok a teraz keď už mám pár km odbehané, tak mi prídu tie čísla pri človeku ktorý behá dva roky dosť nízke (tempo) a vysoké (pulzy)
Môj prvý beh bol minulý rok v septembri 8km - 00:40:47 (05:06 priem. tempo) priemerné pulzy cez 180bpm
Posledný beh bol 21,2km - 01:37:00 (04:34 priem. tempo) priemerné pulzy 160
Po tom prvom behu som mal týždeň svalovicu, že som ledva chodil.
Preto mi tie čísla prídu dosť divné, keď beháš dva roky.
Pulzy v kľude cca 45 a max okolo 180, pri začiatkoch s behom aj cez 190bpm.
Môj prvý beh bol minulý rok v septembri 8km - 00:40:47 (05:06 priem. tempo) priemerné pulzy cez 180bpm
Posledný beh bol 21,2km - 01:37:00 (04:34 priem. tempo) priemerné pulzy 160
Po tom prvom behu som mal týždeň svalovicu, že som ledva chodil.
Preto mi tie čísla prídu dosť divné, keď beháš dva roky.
Pulzy v kľude cca 45 a max okolo 180, pri začiatkoch s behom aj cez 190bpm.
Ja behavam dva roky ale behavam tak cca raz tyzdenne a mavam sem tam pauzy aj mesiac kvoly malo casu... len posledny rok behavam pravidelnejsie ale aj tam mam pauzy v behu...ale ja si dam beh v tempe 5:30 pri tepe 186 priemer mierne zvlneny teren a na duhy den mozem dat kludne rovnaky trening... nemavam po behu svalovicu ani tie pulzy mi nerobia nejak zle ... ked som behaval pomalsie pri pulze okolo 170 tak mi to bolo hodne nepohodlne ....no este na tie casy pomale poviem len tolko ked som zacal behavat mal som 80kg teraz mam 93 kg takze pribudla svalova hmota (treningy vo fitku) tak prirodzene klesla rychlost behu
Nižšia váha, viacej nabehané a určite aj lepšia technika.
Ak si narážal na to, že som mal alebo aj mám sem tam v tréningoch pauzy tak to za prve nebolo fňukanie alebo schovávanie sa za niečo, ale obyčajne odôvodnenie toho, že prečo som nespravil pokrok ako by kolega čakal.
A za druhe málo času som mal preto lebo som chodil do školy, robil diplomovku a zoštátnicoval z Riadenia elektrických pohonov v Žiline súčasne chodil do práce a k priateľke, a len tak pre info školu som mal v Žiline, bývam v Hlohovci a brigádu som mal v Trnave (momentálne som tam aj zamestnaný), takže ked lietaš medzi HC-TT-ZA vlakom týždenne asi 4-krát do toho máš stíhať robiť veci okolo školy tak je fakt, že som bol rád za každu hodinu spánku.
Ale to len tak pre info, ja nesúťažím, nezávodím, len rekreačne športujem pre radosť.
Randy:
ono je fakt, že ked máš HRmax na 160 tak je to iné ako ja ked mám HRmax na 210
... neblbni. By som ti otcom mohol byť a mám vyššie maximum. Alebo si to myslel inak?
... a nebude to tým , že randy trénuje a ty usporadúvaš pivné " sešn"
stax Ja sa pri tazkom intervalovom treningu na 165 nedostanem
... mám ale obavy, že sú tu aj bikeri, ktorí vstanú tiež 4:30 a o 6:00 stoja pri páse, kde prestoja celý deň a majú toho dosť. Niekto im stojí celý deň za chrbtom a kontroluje či nerobia pomaly. Ideálne v 30+ teplote na dielni. Možno by si mal vyskúšať manuálnu prácu. A vzhľadom na Tvoje vzdelanie by si mohol vyberať primeraný slovník.
stax Ja sa pri tazkom intervalovom treningu na 165 nedostanem
sa len nevies hecnut
Polemizovať o kktinach tu nemienim ... co som chcel som napisal , a este ti dám otázočku , ze koľko robí taký Robotnik za pásom ?! Vyrába nadčasi , ma ich zaplatené , ma náhradné voľno ?! Pochybujem ze aj pri kolotočoch si motivovaný človek nenájde 7-10 hodín týždenne na svoj koníček ... take somariny tu zas netlač ľuďom do hlavy ... nie si predsa čínsky robotník čo pracuje 6x 14 hodín týždenne cely rok
Na tvoju otázočku ti presne neodpoviem. Ja nie som ich prípad, ale pohybujem sa medzi nimi. A nie sú to somariny, taká je realita. Netreba vôbec chodiť do Činy. Čas si väčšinou človek nájde to hej, ale keď niekto napíše že má málo času, kvôli práci, rodine atď., označovať ho za ... je dosť arogantné. A tvoje komenty typu "pobavilo" mi prídu horšie ako tie palce ktoré nemáš rád.
Aby bolo niečo k téme : kľudový tep 45, maximálny tak cca 175 pri behaní do kopca.