Dnes ráno technický problém a ja som ostal visieť cca 40min. na hlavnej ceste, okolo prešlo asi 286 áut, no ani jedno nespomalilo. Nik sa neopýtal či som OK? Po čase mi to bolo už aj smiešne no jedno som vedel, že ja by som sa ako vodič určite opýtal!!! Som zvedavý na vaše skúsenosti s takouto či podobnou situáciou?
myslim si, ze niekto nie celkom pochopil tvoj prispevok a tymto celu diskusiu "namoderoval" uplne inym smerom.
Dost mi vadi ze poukazujes na to ze sa mam zobudit, pritom sam si myslim ze pre druhych robim viac ako bezna slovac. Nemam problem vyjst z obchodu aby som dal prvu pomoc ozratej co vypadla z busu na chodnik a vsetci ostatni ju obchadzaju, prejst kvoli tomu cez cestu. Nemam problem zastavit sa pri ludoch co potrebuju co i len minimalnu pomoc. Nemam problem zdvihnut zo zeme odpad a hodit ho do kosa. Nemam problem ***** ludi co fajcia tam kde nemaju, co zahadzuju odpad tam kde nemaju. Nemam problem zastat sa slabsieho ani sikanovaneho a je mi jedno ze pri tom dostanem po gebuli. Nemam problem pomoct arabke so zhodenou retazou, cigancu s defektom, pritom ich plno bikerov obchadza. Prvu pomoc som daval niekolko krat, technicky problem s cudzim bikom bez opytania som riesil aspon stokrat, zadarmo pomaham ludom so zlepsenim techniky na bajku, proste nemam pocit ze by som sa mal zobudit a nemam ani pocit ze som nieco extra. Proste som z toho co si napisal usudil ze si pomoc nepotreboval, ze si ziadne vnutorne krvacanie nemal, ze by som ti proste nezastavil, mozno spomalil ci zablikal ale pokial si evidentne ok tak nie je dovod.
Aj ja sa zvyknem opytat. Ten prispevok je ale najma zly priklad na diskusiu o tom aki sme, lebo v danej situacii bolo vsetko OK (ono veci sa zvyknu kazit).
V rannej spicke, ked sa kazdy niekam ponahla (a aj odstavenie vozidla na krajnici je iste riziko) nevidim dovod ponukat pomoc cyklistovi pri rozobratom biku zjavne cakajuceho na odvoz, pokial ziadny iny problem/potrebu pomoci nesignalizuje.
Ak by som mal v aute miesto na bike, neponahlal sa do prace a premavka by to dovolovala, asi by som zastal a odvoz do najblizsej civilizacie mu ponukol. (ale taka zvrhlost ako nalozit bike do osobneho auta vodicovi necyklistovi urcite ani nenapadne
No a ta vrstvicka civilizacie sa podla mna coraz viac ztensuje. To je ten problem. Plus migracia, srackomety co idu na plny vykon, informacny smog a co javiem co este. No kto by z toho nezblbol?
Asi len typkovia ako je tento
mimochodom buchla mi gáluska následne som spadol..nič vážne
A ak si chcel mat odvoz aj s vecerou, stacilo na nejaku tabulku napisat ze si lekar, ortoped
Aj ja mam zlu skusenost z urazu na biku, ale beriem to podla prislovia, co ta nezabije to ta posilni.
Budete si mysliet ze som negatiny, ale ja uz davno od ludi cakam len to najhorsie.
Vacsinou to tak aj je.
Vsetko ostatne je potom len prijemne prekvapenie.
A co takto byt pripraveni na mozne komplikacie a nespoliehat sa na niekoho ineho.
Pomoze to vzdy, ochota druhych iba obcas.
Ja som kedysi pocul o chlalanovi co v mobile nemal ulozene ziadne cisla, lebo si vraj vsetky pamatal
...pokial nemas zapnutu two-factor autorizaciu