Hosť napísal:
Locus je už dnes tak neprehľadný že sa neoplatí s ním ďalej zapodievať.

taketo tvrdenie je dobre odovodnit ...
26.07.2017 - 08:47:56
00
No ja som si Locus nainstaloval asi pred dvoma tyzdnami a neprehladnejsiu aplikaciu som este v zivote nevidel. Ani neviem akym zazrakom sa mi podarilo namapovat z telefonu GPX file co som chcel podla neho ist a dalsia zabavka bola zistit, kde sa zapina vrstva Freemap co som si k Locusu doinstaloval ako doplnok. Proste urcite by som to neodporucil nikomu kto ma rad jednoduche a prehladne aplikacie.

Na orientaciu v terene pouzivam free appku mapy.cz s vynikajucimi offline mapovymi podkladmi CZ aj SK (daju sa bezplatne stiahnut offline mapy ktorejkolvek krajiny) a Locus sa vobec nechyta...
26.07.2017 - 10:19:06
00
Mam taky pocit, ze sa nova verzia nejako pokazila , resp. od urcitej verzie, dlho som pouzival nejaku starsiu, ale presnu verziu neviem, na tej novej som cosi hladal a nist. Kto je zvyknuty na garminy, tak tomu doporucim Oruxmaps, vie citat aj sqlite mapy, ktore pouziva Locus. Trosku ma tam nieco irituje, ale inak mi pride viac easy ako Locus. Mapy.cz musim skusit.
26.07.2017 - 11:26:58
00
Jezus napísal:
Na orientaciu v terene pouzivam free appku mapy.cz s vynikajucimi offline mapovymi podkladmi CZ aj SK (daju sa bezplatne stiahnut offline mapy ktorejkolvek krajiny) a Locus sa vobec nechyta...


o tom som presne pisal vyssie, lto skus, je to uplne jednoducha ale ucinna appka, vzdy ma nasmeruje
26.07.2017 - 11:30:05
00
Mapy.cz sú v pohode, aj obsahovo, aj rozhraním, na orientáciu a/alebo záznam trasy nič viac netreba. Plus komunikácia s mapami na PC cez batôžtek tiež poteší. Locus má zasa svoje vychytávky, ako trebárs vlastné tieňovanie reliéfu na základe SRTM dát nad (takmer) hocijakou mapou (takže aj vektorové mapy môžu byť reliéfne), či prekrývanie vrstiev a pár rokov dozadu naozaj nemal konkurenciu. Len ako som spomínal, mám pocit, že vývoj už je za zenitom a ubral sa mne nepríliš vyhovujúcim smerom.
26.07.2017 - 12:10:36
00
pouzival som asi rok Oruxmaps a teda dostat vektorovu Freemap.sk s pouzitelnou temou do Oruxu je podstatne komplikovanejsie ako dostat ju do Locusu..Jedna vec co bola v Oruxe lepsia bol dashboard pri zazname trasy, kde som mal stale k dispozicii vsetky zakladne udaje (trip distance/cas, aktualna rychlost atd). Toto v Locuse chyba a ten custom dashboard je neprehladny a neda sa spravit tak, ako bol v Oruxmaps - aby prilis nezakryval mapu.

Co ma Locus lepsie je v prvom rade integracia a aktualizacia Freemap.sk mapy. Dalej moznosti zobrazenia zaznamenanej trasy - sfarbenie podla nadmorskej vysky je genialne, niekoho moze zaujimat sfarbenie podla rychlosti... A statistiky (aj suhrnne napr. za cely rok) su spravene tiez super. Zaznam trasy a profily aktivit su tiez spravene lepsie a jednoduchsie sa vyberaju/upravuju ako v Oruxmaps.
26.07.2017 - 14:04:57
00
Pozerám, že Mapy.cz boli na Androide včera aktualizované na verziu 5.0.1, ktorá vie offline plánovanie trás, takže pre mňa tým pádom odpadá šaškovanie s brouterom v Locuse. Čo som skúšal po okolí, tak to plánovalo podobne, ako jazdím, plus dá sa zvoliť cestný/horský bicigeľ, takže zbytočne neťahá cesťák po zvážniciach, ale ani horák po asfalte. Mapy boli podelené na menšie kusy (na SK po krajoch), takže sa ušetrí trochu miesta v teleféne. Toto je z môjho pohľadu vývoj správnym smerom...
27.07.2017 - 16:23:54
03
keyboard_arrow_up