Dobrý deň priatelia. Viem že nové bicykle majú samé problémy s rôznym pukaním,vŕzganím a podobne, ale ja k vám prichádzam úplne znechutený a smutný z neustáleho hľadania riešenia mojich problémov bicykla. Upozorňujem, že bicykel bol kupovaný z Internetu - konkrétne z insportline.sk. Takúto chybu už viac nebudem opakovať, najmä keď ide o bicykel. No však hneď už keď bicykel prišiel tak mal zle nastavenú zadnú prehadzovačku a predný prešmykač. Okamžite šiel do jedného servisu v meste. Tam to dobre nastavili a odovzdali mi bicykel. Konkrétne sa jedná o bicykel Devron Urbio R2.8. Po pár jazdách mi však začal robiť problémy zvuk pukania, ktorý bolo počuť v blízkosti stredového zloženia. Na videu môžete počuť zvuk ktorý mi vydáva stále mesiac po riešení problému. No však poďme na začiatok. Snažili sme sa to riešiť zatiaľ len v blízkosti domova, lebo som nechcel míňať peniaze len na zbytočný servis. Prečistili, namazali sme stred a vložili tam kus vazelíny, dotiahli stred, dotiahli kľuky, dotiahli pedále a po vyskúšaní sa nič nezmenilo. Mysleli sme si, že to je pedálmi, no neskôr sme vymenili pedále a robilo to aj na tých druhých pedáloch. Potom sme si mysleli, že to môžu robiť silno dotiahnuté špajchne na zadnom kolese, a že to si časom to koleso zvykne. Tento zvuk silno počuť hlavne pri šľapaní do kopca, a najviac keď zosadnem zo sedla. Každého určite odrádza si sadnúť znovu na bicykel keď máte s ním problémy a počas jazdy počujete nepríjemné zvuky. Tak som zašiel do bližšieho servisu, kde som si dal pozrieť ten stred a chcel som konečne nájsť príčínu toho pukania. Tam mi stred opäť prečistili namazali vazelínou a dotiahli, ale aj tak to nepomohlo. Tak som do toho istého servisu prišiel znova s cieľom nájsť príčinu pukania. Chalan mi povedal, že môže ešte skúsiť nabrúsiť stred. Keď som si prišiel po bicykel, zaplatil za servis už po 10000000000 krát a počul to pukanie, tak už som si povedal, že to nemá zmysel. Odrádza ma to sadnúť si na bicykel. Na novom bicykli môžem mať najazdených za ten mesiac zhruba 500km a neviem čo mám robiť. Viete mi niekto poradiť čo to môže byť? Ja už fakt neviem. Skúšal som počúvať v kľude ten zvuk, a počuť to zo stredového zloženia, i keď stred je namazaný a dotiahnutý. Neviem či sa mi oplatí kupovať nový stred keď ten bicykel má mesiac a zase by som musel platiť zbytočne a nič by som z toho nemal, keďže si osobne myslím že to nemôže byť stredom. Keď si však priblížim ucho k rámu, tak celkom počuť aj ten zvuk pri vidlici, ale neviem čo by to mohlo mať s tým spoločné. Budem rád za všetky vaše rady a dúfam, že moju vadu vyriešime.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=EHMS2Ttt2sQ
14.08.2017 - 16:25:44
00
Ahoj, skús dotiahnúť šroby na pätke prehadzovačky a aj pritiahni zadné koleso (nikdy sa nedá presne určiť odkial vychádzajú tie zvuky, neveril by si , ale väčšinou je to úplne odinakial ako si myslíš)
14.08.2017 - 20:33:38
00
Skusil by som dotiahnut aj prevodniky
14.08.2017 - 20:50:13
00
chalani dotiahol som prevodníky ale zvuk neprestal, skúsil som dotiahnuť šróby na sedlovke ale neprestalo to. Teraz som dotiahol zadné a predné koleso a zvuk nepočujem. Oba kolesá som musel dotiahnúť úplne na silu. Ako dokáže ísť zvuk z nedotiahnutých kolies? Ďakujem veľmi pekne. :)
15.08.2017 - 14:10:16
00
bol to teda zadný rychloupinák. Ešte som ho aj namazal a šiel som sa previesť. Pukanie prestalo. Veľmi vám ďakujem :)
15.08.2017 - 15:13:02
00
Úplne nasilu nie je vhodné doťahovať upinaky takže na tvojom mieste by som demontoval zadné koleso a skontroloval dotiahnutie pätky a styčnej plochy rám-pätka. Vyčisti tú styčnú plochu, jemne namaž vazelínou a dotiahni pätku.
15.08.2017 - 15:35:24
01
Nebolo to úplne že nasilu ale o 1 otáčku som to dotiahol. Predtým to šlo celkom ľahko keď to bolo slabšie dotiahnuté. Keď som to dotiahol o 1 otáčku celú viac tak to šlo ťažšie. Potom bolo ešte počuť taký jemný zvuk toho pukania, ale namazal som rychloupinák a prestalo to. Dotiahol som aj pätku. Mám ju povoliť a vyčistiť styčnú plochu? Bicykel má mesiac.
15.08.2017 - 15:42:38
00
Spravil som ako hovoríš Turbi, demontoval som zadné koleso , vyčistil styčnú plochu, namazal a dotiahol pätku... Keď som predtým kontroloval pukanie tak opät začalo jemne pukať, uvidíme čo to spraví teraz.
15.08.2017 - 16:39:45
01
Mne islo strasne vrzganie niekde z prevodov. A fakt som si myslel ze to ide od stredu. Tak som ho rozobral a vycistil. A ked uz som mal dole retaz tak som popozeral aj vsetko ostatne a nakoniec to bola spodna kladka na prehadzovacke zvuk sa prenasal ramom a cez retaz som to vrzganie citil v pedaloch.Namazane a uz v pohode.
15.08.2017 - 21:52:01
00
ked som vymenil povodné pedale za velke flat pedale, pravidelne pukanie prestalo,, sposobovali to spinave zavity pedalov
10.10.2018 - 22:51:54
00
keyboard_arrow_up