Jezus napísal:
Ja aj tak nerozumiem, preco by mal stat financovat niekoho hobby. Je jedno ci ide o futbalistov, tenistov, lyziarov, cyklistov alebo nebodaj nejaku cirkev. Nech si kazdy sportuje / modli sa kolko chce, ale za svoje. V prvom rade ma v state fungovat zdravotnictvo, skolstvo, socialne / dochodkove zabezpecenie a vsetky ostatne sluzby pre ludi (verejna sprava, verejna doprava, infrastruktura). Az ked vsetky naozaj dolezite veci pre chod statu funguju a su prebytky v rozpocte, tak potom by sa mali riesit veci typu "dajme hentomu 50 tisic na pripravu, lebo je fakt dobry a zviditelnuje nas". Proste ziadny sportovec neprispieva nicim k tomu, aby napr. clovek v nemocnici dostal adekvatnu liecbu a nemusel za nu platit. A zial sa plati napriek "bezplatnemu" zdravotnictvu. Takze sportovci su niekde daaaleko vzadu co sa tyka naroku na nejake financie od statu z mojho pohladu. Zial, len z mojho.

To je zase nazor... A sportovec neplati dane? Kolko sportovcov by sa zafinancovalo za 15milionov €, ktore stat minul za nefunkcne elektronicke colne konanie?
05.09.2017 - 14:05:17
03
JA si myslim, že sport by mal byt dotovany - ale iba športova vychova deti a mladeze. A ked si potom vynimočný v nejakom športe aj v dospelosti, tak dufaj, ze si najdes sponzora zo sukromneho sektoru, nie štát. Ak nejaky Hamsik ci Sagan, ci kto....zviditelnia SVK na mape. tak ako ze to je pekné. Ale myslíte si, že na základe ich "zviditelnenia" si miliardári - Stív z Wajomingu alebo Wi Tchung z Čajny povedia, ze "aha, uz viem kde je SVK", idem tam minut strasne prachy a necham zarobit tamojsim domorodcom a štátu na daniach??...Neprecenuje sa to zviditelnenie?? Metelka ma smolu, že je para-cyklista. Ale život celkovo nie je úplne fér....čo už.
05.09.2017 - 14:07:36
02
Proste ziadny sportovec neprispieva nicim k tomu, aby napr. clovek v nemocnici dostal adekvatnu liecbu a nemusel za nu platit.


S tymto by som uplne nesuhlasil. Športovec typu Sagan dokaze ludi (dospelých aj deti) motitovat k telesnej aktivite, ktora nasledne prispieva k lepsiemu kolektívnemu zdraviu. Napríklad. Potom by sme sa rovnako mohli bavit napriklad o zmysle financovania kultury. Tiez nie je zivotne nevyhnutna, ale snad chapeme, ze z urciteho pohladu je potrebna. Druha vec je, ze keby sa ukradla len polovica tych penazi, ktore sa u nas realne ukradnu, tak by boli peniaze na vsetko.
05.09.2017 - 14:08:14
05
Sesulak napísal:
A sportovec neplati dane?

A nemal by platit dane ak ma prijem z cinnosti ktoru vykonava / ak ho niekto plati? Vodic autobusu alebo smetiar tiez platia dane. Preco by mal byt sportovec vynimkou?

Mameluch napísal:
Športovec typu Sagan dokaze ludi (dospelých aj deti) motitovat k telesnej aktivite, ktora nasledne prispieva k lepsiemu kolektívnemu zdraviu. Napríklad. Potom by sme sa rovnako mohli bavit napriklad o zmysle financovania kultury. Tiez nie je zivotne nevyhnutna, ale snad chapeme, ze z urciteho pohladu je potrebna. Druha vec je, ze keby sa ukradla len polovica tych penazi, ktore sa u nas realne ukradnu, tak by boli peniaze na vsetko.

Ano, Sagan motivuje. Ale urcite nie vdaka tomu, ze by ho financoval stat. Väcsina ludi asi potrebuje nejaky vzor a ten ich motivuje. V kazdom pripade suhlasim s nazorom johnnyho - sportoviska a sportova vychova mladeze (a takisto aj kultura) maju byt sucastou funkcneho statu. Ale uz nie financovanie sportovca / herca / hudobnika, aby si mohol zit svoj pohodlny zivot za statne peniaze, ked tie peniaze chybaju inde. Jednoducho sportovec / herec si ma zabezpecit prijmy svojim vykonom. Nema zit z penazi nas ostatnych. A neplet sem rozkradanie verejnych financii, to s tym nema ziadny suvis.
05.09.2017 - 14:23:20
03
Jezus Suhlasim s tvojim pohladom. Akurat mi pride az taky utopisticky. Kym tu mame oligarchicku kleptokraciu, tak riesit sportovcov... Ked uz tu mame nejaky system podpory, tak si myslim, ze niekto tak uspesny ako on, by uz daky standard mal mat. Ale konkretne cisla nepoznam.
05.09.2017 - 14:28:11
00
Ja viem ze je utopisticky. :) Len mi to nedalo... Samozrejme viem, ze su omnoho väcsie problemy ako detaily typu financovanie sportu.
05.09.2017 - 14:30:06
00
Kedysi financovanie sportu riesila na 50% Športka a 50% stat.Dnes to ovlada Penta. Vsetci rodicia dotuju deti a keby aspon na to mali vsetci rovnako. No ok tu sa nebudem hadat. No v prechode juniora k muzom treba vyriesit financie a na to kazda krajina plus sponzori poskytuju podporu. Bez toho sa to neda. Preco ide do futbalu kopa penazi a mega uspech je postup na turnaj. Oproti 2x MS Saganovi nemame anu poondenu drahu. Kupujeme Kuzminovu a plieskame sa do stehien ked vyhrala.(komu cest tomu cest). Chora republika ked kupujeme trenerov do volejbalu.hokeja atd. Cely system chory
05.09.2017 - 14:43:36
00
bedo napísal:
tak podľa toho článku potrebuje peniaze minimálne na to, aby si mohol platiť cestovné na preteky + možno aj nejakým tým funkcionárom, čo idú na výlet

Tak to urcite nie je. Dotycny pan si doprial "dovoleniek" zo statnych penazi az az. Minul svoj budget "na pripravu" a uz nastrkuje ruky, ze potrebuje dalsie. To ze su neschopny ludia na zvazoch, ktori chodia na vylety za statne je ale pravda, to vsak nema nic spolocne s jeho dotaciami od statu. Tie su ucelovo viazane a su pridelovane "na meno". On ich musi vyuctovat, a ako mam info velke problemy si s tym tento "sportovec" vobec nerobil, lebo on je niekto a ked sa nam nepaci pojde reprezentovat UK. Tak nech ide.
05.09.2017 - 14:47:32
04
By si mal v prvom rade uvedomiť, že je hendikepovaný športovec a tam nikdy toľko prachov nepôjde, ako do zdravého športovca.. A sport robí hlavne pre seba, čo by chcel od štátu milión ročne ci čo....
05.09.2017 - 14:53:45
00
zasa prečo nevyužiť lepšie podmienky, ak sa dá - len by ma zaujímalo, čo z toho bude mať UK
05.09.2017 - 15:00:49
00
UK bude mat medaile do statistik :)
05.09.2017 - 15:05:11
05
Ja by som milion rocne od statu bral. Kludne aj v alobale
05.09.2017 - 15:29:45
01
ojojoj, Chaves dnes strati strasne vela, chudak chalan

"17:07:54 CEST
Kelderman is about to catch Chaves who started 2 minutes ahead of him."
"He blows past the little Colombian on a wide corner."
---
som zvedavy na raketu Frooma :P
--
Conti to dal dnes super, jeho skvela posledna casovka
--
no a je dokonano, na tu cervenu stihacku nema nikto.
A Conti je aspon konecne v top 5
05.09.2017 - 17:11:43
00
https://sport.aktuality.sk/c/293764/stanovisko-sztps-k-slovam-metelku-jeho-tvrdenia-su-nepravdive/
Tu je info od druhej strany, zaver si urobte sami. Za 9 mesiacov dostal 80 000€ ktore zjavne "ucelovo" pouzil "ako turista" a na pripravu mu nezvysilo.
05.09.2017 - 18:24:42
06
Trosku skromnosti by mu neuškodilo
05.09.2017 - 18:34:22
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up