nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
nie je to náhodou naopak ?????
Môžeš to prosím trochu rozviť Kristina?
Centerlock je tiez taka hovadina. Jediny system ktory bol pre vsetky bajky univerzalny, nebol problem kupit inbus sruby a v pripade potreby jednoducho demontovat kotuc bez speci naradia. Shimano vydumalo Centerlock. Potrebujes naradie navyse. Inde ako v dielni to nedas, lebo povolit 40Nm zapecenu srubu to len tak v lese nespravis. Okrem toho, mne sa stalo, ze som na jednom naboji strhol maly kus zaciatku zavitu. Cely ten tisichran nedosada uplne na 100% a tak mi pri brzdeni robi rozne pazvuky.
Okrem zbytočne vysokej hmotnosti ma centerlock limituje v používaní viacerých párov kolies na jednom bicykli. U 6dierového štandardu si viem kotúče na všetkých svojich kolesách nastaviť tak, aby som mohla vybrať hociktoré koleso a dať na požadovaný bajk bez toho aby som musela prelaďovať nastavenie prasiatok. Proste nasadím a idem. Je ale možné, že aj pre centerlock existujú také desatinkové podložky, ale nikdy som po nich nepátrala. Ponuka náb s centerlock systémom sa síce každý rok zvyšuje, ale u highend produktov je oveľa nižšia ako 6 dierový štandard.
Aj rychloupináky majú oproti pevným osám 100x rýchlejšiu montáž/demontáž
nevravim ze nemaju, ale to je asi tak jedina vyhoda
na sebe mam vacsie prebytky a neriesim to...
Presne to isté o jedinej výhode platí aj u centerlock
edit: nech sa to nezvrhne na prakticku stranku QR vs. pevna os... myslim, ze tych par sekund navyse je nic, v porovnani s demomtazo 6 zapecenych skrutiek imbusom/torxom vs. jedna matica centerlocku
kaslime ale prosim na to... aj tak tato debata zas k nicomu nevedie a nevidim zmysel v nej pokracovat... zvlast v tomto vlakne