Ďakujem Peter . No aj keby bol rozptyl tebou spomenutých 0,4 gramu , nie je problém odobrať zo sitka ten váhový prebytok . Aj teraz to takto upravujem , predsa káva v mlynčeku a vlhkosť vzduch v kuchyni robia niekedy slušný rozptyl . Zvažujem Compak E8 alebo Compak F8 popripade ak sa naseriem E 10.

A chlapi rozdiel LM 7 gr s lievikom , singel tamping + poctivé premiešenie Tool distributor-om pri zachovanom extrakčnom čase a teplote oproti LF sitku je priepastný ...dnes som požil tri ristretka pred výjazdom , tri po výjazde , urobil som aj dve manželke a dokonca aj tá / laička / poznala rozdiel . Hnusný nahorklý chvost UPLNE zmizol . žiadne placebo , ale o5 mierny pokrok k " dokonalosti " . Je to onania , ja viem , ale mňa to baví :lol:
11.11.2017 - 15:29:53
00
Pozri nejaké názory na mlynce tu
- https://clivecoffee.zendesk.com/hc/en-us/articles/115003061688-What-Grinders-are-Best-for-Single-Dosing-
alebo ešte lepšie tu
- http://www.meticulist.net/blog/best-single-dose-espresso-grinder-options,
taky Lynn Weber by sa Ti aj mohol páčiť popri Slayerovi :)
11.11.2017 - 15:36:26
00
Ramon1 napísal:
A chlapi rozdiel LM 7 gr s lievikom , singel tamping + poctivé premiešenie Tool distributor-om pri zachovanom extrakčnom čase a teplote oproti LF sitku je priepastný ...

To tampovanie v lieviku na jedenkrát ma celkom zaujalo, viem, aké to je tampovať na dvakrát a pred dryhým štetcom pozmetať kávu do strednej časti. Možno v zime si spravím iný držiak páky, ktorý umožní aj použitie lievika.
11.11.2017 - 15:40:10
00
Určite to skus , všetky tieto spomenuté " ňuansy" sú postupným krokom k dokonalej extrakcii . A pre tých čo chcu objednavať z Tidaka-y . Vyzbrojte sa trpezlivosťou , DHL si dáva na čas . 30 . 10 objednané , 31.10 odoslané a do 08.11 !!! to trčalo v Regensburgu bez pohybu, napísal som im E mail , že reku čo sa deje ... došlo na adresu 9.11
11.11.2017 - 15:50:23
00
Pani,ja z Gaggiou a Ascassom som len taky chudobny pribuzny😀.Ale dobre sa to cita ta vasa diskusia.A hlavne ze nam kava chuti😀
11.11.2017 - 17:13:52
00
Ochutnal už niekto kávu od powerlogy? Oplatí sa?
11.11.2017 - 19:58:49
00
Teplomer do hlavy E61, mam este 2 ks volne ;) , ak by mal niekto zaujem (napisat SS).

Edit: všetky predané, možno spravím ešte pár ks neskôr, kto by mal záujem, nech pošle SS.

Prílohy:

E61 thermometer_03.jpg
E61 thermometer_03.jpg 605.49 KiB thumb_up0thumb_down

E61 thermometer_04.jpg
E61 thermometer_04.jpg 513.13 KiB thumb_up0thumb_down

E61 thermometer_01.jpg
E61 thermometer_01.jpg 510.81 KiB thumb_up0thumb_down

E61 thermometer_02.jpg
E61 thermometer_02.jpg 659.77 KiB thumb_up0thumb_down

12.11.2017 - 10:28:00
01
Keby niekto riešil obdobnú dilemu ako ja , týkajúcu sa "kameňov " ...
http://www.kavovelisty.cz/kdyz-se-mleti-kavy-stava-cilem/
12.11.2017 - 23:59:47
00
no, pre mna aj vcelku vtipne :rofl:

"Na konci každého dne by se měly mlýnky vysát a násypníky důkladně vyčistit. Mlýnky na espresso by měly být pravidelně rozmontovány a důkladně vyčištěny, protože s časem se v nich hromadí jemné částice a oleje."
13.11.2017 - 09:20:48
00
Ramon1 http://www.titus-grinding.de/
13.11.2017 - 10:35:42
00
petereg Ramon1 :)
13.11.2017 - 15:51:38
00
petereg Ramon1
A ešte jeden odkaz do diskusie:
http://www.finecoffeecompany.com/copper-boiler-for-espresso-machines/
http://www.finecoffeecompany.com/double-boiler-versus-heat-exchanger/
http://www.finecoffeecompany.com/really-need-pid-temperature-controller/
http://www.finecoffeecompany.com/measurement-of-quality/ :headbang:
13.11.2017 - 19:17:26
00
Namontované , vyskúšané ... záver : doteraz som robil “ chladnú “ kávu :) . Musel som prikuriť v kotliku na espresso aby bolo 91,5 v hlave .

Veľká vďaka peterg

Prílohy:

916B2AE8-57FE-40DC-A081-CAB6F1A5208C.jpeg
916B2AE8-57FE-40DC-A081-CAB6F1A5208C.jpeg 1.13 MiB thumb_up1thumb_down

E0C426CD-24A8-4EEB-BFE5-0AC55568085B.jpeg
E0C426CD-24A8-4EEB-BFE5-0AC55568085B.jpeg 1.02 MiB thumb_up1thumb_down

13.11.2017 - 19:43:31
00
Zaujimave Bezzery, dotykovy displej sprijemnuje a rozsiruje moznosti uzivatelskeho ovladania, na druhej strane velmi kazi tradicny vzhlad. Uvital by som, keby bol displej skryte umiestneny na hornej ploche a vyklopny (ja tam ale salky nedrzim :) ).
13.11.2017 - 19:44:31
00
Ramon1 napísal:
Namontované , vyskúšané ... záver : doteraz som robil “ chladnú “ kávu :) . Musel som prikuriť v kotliku na espresso aby bolo 91,5 v hlave .

Ako Ti potom mohla chutit svetlo prazena kava? :o Pri takej teplote extrakcie je acidita skor neprijemne octova, ako prijemne ovocna. Ja mam pocas extrakcie 93.x - 94.0, ak neratam kratky prekmit na zaciatku - ten je ale zavisly od doby nahrievania hlavy, pri optimalnom nahriati na cca. 90 st (teda asi 30 min po zapnuti) prekmit nie je. Na take veci je teplomer super vec.
13.11.2017 - 20:14:47
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up