petereg
Na automat mi to pripada az moc dobre, akurat snad trochu vela (avsak tazko posudit objem salky). Ta taky super automat mas a ides ho vyhodit??? :P

28 g espresso, menej sa nastaviť nedá, tak isto aj mlynec sa da maximálne na 2,5, keď dám na jemnejšie, tak už vodu čerpadlo nepretlačí a čas extrakcie dosiahnem maximálne 20". :( A hlavne mám rád ristretto a tu si ho neurobím. :P
14.11.2017 - 20:36:49
00
...Monster Fero X je na ceste :o
15.11.2017 - 13:03:00
00
Tak mu poprajeme skorý prílet či prívoz :) . Už si preňho vybudoval novú halu a elektrický rozvod s motorickým ističom? :D Btw, prečo nie najprv kávovar?
15.11.2017 - 13:33:55
00
Lebo stojí o dosť € viac , a trosku sa chcem aj na neho tešiť , snívať než si ho doprajem . A som presvedčený že mlynček tejto kvality posunie moje “ umenie “ so svetlými kavami dopredu aj s týmto / R58 / strojom . No musíš už dôjsť , moje výsledky svetlých kav pri vyšších stupňoch odporujú tvojim tvrdeniam : vyššia teplota = menej ocot . Podebatujeme , popijeme a posnobujeme :)
15.11.2017 - 13:42:35
00
Vyššia teplota (viac ako 96° som neskúšal ;) ) = menej ocot, viac citrón, a celkovo menej acidity, to platí (svetlé praženie). No ... poskúšaj, daj report, k čomu si došiel Ty (stejná káva, stejné mletie, rôzne teploty). Ale prídem až na jar, na biku, snáď budeš mať dovtedy aj kávostroj.
15.11.2017 - 13:54:56
00
Áno to sedí ajked pojem acidata si každý vysvetli po svojom . Niekto považuje acidnejsiu za octovejsiu a niekto za citronovejsiu ... zvýšením teploty v brew boiler z 105 na 108 , sa rovnalo nárastu teploty v hlave počas extrakcie o 2,8 stupňa . To malo za následok viac citronu a menej octu. No nakoľko som týmto utlačil do ústrania aj sladkosť ,pričom ten “ ocot “ u mna sa vôbec netlačil do popredia, vraciam sa na 106 stupňov = 90 stupňov na hlave . 108 bolo u mna 91,6 na hlave .

Slayer/GS3 až o rok najskôr ...
15.11.2017 - 14:16:53
00
;)

Prílohy:

216_pH_Scale-01.jpg
216_pH_Scale-01.jpg 226.54 KiB thumb_up1thumb_down

15.11.2017 - 14:33:44
00
Ramon1 napísal:
Áno to sedí ajked pojem acidata si každý vysvetli po svojom . Niekto považuje acidnejsiu za octovejsiu a niekto za citronovejsiu ... zvýšením teploty v brew boiler z 105 na 108 , sa rovnalo nárastu teploty v hlave počas extrakcie o 2,8 stupňa . To malo za následok viac citronu a menej octu. No nakoľko som týmto utlačil do ústrania aj sladkosť ,pričom ten “ ocot “ u mna sa vôbec netlačil do popredia, vraciam sa na 106 stupňov = 90 stupňov na hlave . 108 bolo u mna 91,6 na hlave .
Slayer/GS3 až o rok najskôr ...

1. Ja vnimam medzi octovou a citronovou aciditou velky rozdiel, ta prva je neprijemna, ta druha je prijemna, ovocna, s mnohymi chutami (analogia s vinom?)
2. Neviem, co myslis pojmom teplota "na hlave". To je teplota nahriatia hlavy pred extrakciou, alebo teplota v hlave pocas celej doby extrakcie?
3. Ked kupis Slayer/GS3, s coho sa budes tesit potom? ;) Nieco za 20K a viac? :D
15.11.2017 - 14:56:02
00
peterg ze sa tak hlupo pytas :lol: ... Ramon1 next level:

www.giesencoffeeroasters.eu
15.11.2017 - 15:19:24
00
Na takejto mašinke pražím aj ja :D oprava, pražiareň od ktorej kupujem kávu. ;)
15.11.2017 - 16:49:06
00
peterg Ty máš tento? https://www.stoll-espresso.de/espressomaschinen/quickmill/quick-mill-qm67-evo-0992p-dual-boiler-mit-pid-und-shot-counter-917
a aký máš názor na tento? https://www.stoll-espresso.de/espressomaschinen/quickmill/quick-mill-new-vetrano-2b-0995p-evo-mit-pid-913?c=30
15.11.2017 - 17:02:00
00
Ramon1 napísal:
Áno to sedí ajked pojem acidata si každý vysvetli po svojom . Niekto považuje acidnejsiu za octovejsiu a niekto za citronovejsiu ... zvýšením teploty v brew boiler z 105 na 108 , sa rovnalo nárastu teploty v hlave počas extrakcie o 2,8 stupňa . To malo za následok viac citronu a menej octu. No nakoľko som týmto utlačil do ústrania aj sladkosť ,pričom ten “ ocot “ u mna sa vôbec netlačil do popredia, vraciam sa na 106 stupňov = 90 stupňov na hlave . 108 bolo u mna 91,6 na hlave . .

Schvalne som si dnes spravil jednu kavu pri 90st a druhu pri obvyklych 94st. Ako surovina posluzila Gardelli Cameroon Acha. Musim hned na uvod povedat, ze obe boli pitne. Ta pri 90st. bola viac acidna, ale acidita bola taka menej "farebna". Ta pri 94st. bola menej acidna, viac chuti v nej, a trochu viac kavovo horka.
Tu sa ukazuje velka vyhoda PIDu, clovek si moze pripsosobit kavu svojim predstavam.

luper
Odpoviem neskor vecer.
15.11.2017 - 18:39:11
00
... ak Ti napíše to, čo mne poradil, tak ... ten môj dnes doobeda naložili na cestu smer PO.
15.11.2017 - 18:43:31
00
12:45 In transit BRATISLAVA SK
Tendered to authorized agent for final delivery
12:45 In transit BRATISLAVA SK

12:45 In transit BRATISLAVA SK
Package available for clearance
10:30 At destination sort facility BRATISLAVA SK
15.11.2017 - 18:46:48
00
Dnešná zásielka.

Prílohy:

kava.jpg
kava.jpg 839.46 KiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil Liteville dňa 24.11.2017 - 23:28:46, celkovo upravené 1 krát.

15.11.2017 - 19:47:32
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up