mlyncek Bosch MKM6003.
vrátim sa ešte k tomuto - základom dobrej kávy je:
1. dobrá surovina
2. vhodne pomletá
3. primerane vyextrahovaná
Obávam sa, že ten mlynček nie je moc vhodný na mletie kávy do espresso stroja, lebo na ňom nevieš nastaviť jemnosť mletia a ani výsledné kúsky nie sú veľmi rovnomerné. Tým pádom sa potom extrahujú viacmenej náhodne a výsledok nie je optimálny.
Ja mám napr. jednoduchý pákový stroj za 70€, ale mlynček (Zassenhaus Quito) stál tiež zhruba toľko, čo je na kvalitný manuálny mlynček ešte celkom prijateľné. Táto kombinácia mi vyrába lepšiu kávu, ako som pil prakticky z ľubovoľného automatu. Kávu na bežné pitie beriem z Lidlu, ak mám chuť na niečo lepšie, tak z Barista Café zo SNV.