V poslednej dobe sa tu dost rozmaha rivalita medzi ziletkarmi (ked inak nedate) a blatoslapmi (ked inak nedame), preto by sme tu mohli kazdy napisat, preco preferujeme prave to svoje. Ja osobne jazdim cestu, akosi som s tym zacal a nemam dovod presedlat na mtb, na bike sadnem tak 3 krat za rok. Asi mi viac vyhovuje vykonnostna cyklistika, len take vozenie pripadne odnoz, ktora sa v poslednej dobe velmi rozmaha (zjazdove discipliny a pod.) sa mi vobec nepaci.
S prilevom penazi ale rozmyslam, ze by sa pre spestrenie zisiel aj nejaky horak.
Pripadne kolko z vas jazdi cestu aj mtb? Samozrejme zavisi to najma od penazi, lebo v dnesnej dobe zivit na slusnej urovni jedno aj druhe je dost narocne...
22.03.2006 - 22:06:58
00
Sa mi zda, ze zase chces robit rozbroje :) Myslim ze tych par ludi co sem prispieva a jazdi cestu sa pozna(me). Tato stranka sa vola mtbiker, mali by sme zalozit nejaky ziletbiker :idea: :shock: 8)
22.03.2006 - 22:19:40
00
my vas mame radi :) nikam nechodte....ale poznas to "kto chce spolu s vlkmi zit, musi spolu s vlkmi vyt" :)
22.03.2006 - 22:24:53
00
mal si este pripisat preco preferujes svoje odvetvie cyklistiky ako chcel ajeto. Dam za seba. Uz som pisal, ze jazdim cestu a jazdim ju preto, lebo v lese by som sa asi dohlusil. Asi som fakt lavy na MTB (vsak ani na ceste nie som bohvieaky frajer) :D Cesta sa mi vzdy zdala viac dynamickejsia, proste mam rad rychlost, ale nie za cenu rozbitej drzky alebo niecoho ineho (vid DH, na to sa treba narodit). MTB ma laka ako turistika. Tiez planujem v dohladnom case investovat aj tymto smerom.
22.03.2006 - 22:31:15
00
Ja jazdí výhradne iba terén(blato,korene,kamene,popadané konáre atd atd)A prečo jazdím terén:ani ti neviem ale asi preto že to je jedna nádhera a dáva mi to,čosi,čo neviem ani vyjadrit :P ale proti cestárom(žiletkárom) nemám nič,cyklista ako cyklista a každý sa orientuje na čosi iné.
PS mám rád extrém,takže sa chystám presedlat na FR(ale xc nezavrhnem-nikdy :!: )
VIVAT BIKE 8)
22.03.2006 - 22:32:18
00
giro pravdu mas :) no ja jazdim mtb, pretoze som od mala vasnivy turista a celkovo som vzdy holdoval outdooru...takze ked niekam vyrazam na biku, tak do hor, zdolavat hory, vyzvy, nieco na ten sposob :) ...tak ako mam rad nespevnenu podu pod nohami, tak isto ju mam rad aj pod kolesami...rychlost mam tiez rad a mozno by ma cesta aj bavila, kdesi v dedinke pod alpami, kde by bolo x kilometrov opustenych asfaltier veducich do hor....ale to by zas bol hriech jazdit po asfalte a nie po tych horach :) ... tiez nemam rad tlste mestske decka co sa vyvezu na kopec a ficia dole na tazkych DH strojoch...nuz ale je to ich forma sportu, nech si ju uziju...
22.03.2006 - 22:41:22
00
Tiez som sa sem prebil z turistiky a preto teren je pre mna milsi. Cesty nemam rad. Tam musis byt neustale plne sustredeny oci vykulene dopredu ci naproti niekto nepredbieha, usi vystrcene dozadu ci niekto sa neblizi zozadu ked zpredu ide auto ... nie je to ta pohoda. Obcas si dam kus cesty ale len ked musim alebo sa potrebujem niekam do zaujimaveho terenu dostat.
PS Napriek tomu zdravim aj ziletkarov. :P
22.03.2006 - 23:17:27
00
gentlemani
ja som zaryty doblatavliezac a sebazaspinovatel ale taka cesta na orave kysuciach kdekolvek kde nie su auta ma svoje caro... videl som fotky a dokonca som raz na tom aj sedel... na ziletke...
moj tato dvadsat rokov jazdi na ziletke... chcel ma na to dostat ale nakoniec on jazdi uz aj na horaku... najlepsie je jazdit obe zalezitosti... podstata je dobry pocit... ci v lese a ci na ceste..
howgh :D


quidoo: mohol si to sem nakopirovat aj ty, tamto by sa zmazalo...
23.03.2006 - 08:03:46
00
uz som to tu niekde pisal ale moj nazor na cestu na Slovensku je dost biedny, zazil som cesty vo Francuzsku a Taliansku a tam sa im nedivim, tam s tym ludia ziju, bikerov je tam podstatne menej, lebo si neviem predstavit 70 ročneho deda na horaku v zjazde, ale to ako sa ta drzi v kopci to uz je uctihodne to u nás nezažijes. Mtb - to je ina kava, presne ako ostatni predomnou, outdoor je mi blizsi a hlavne tych ciest ktoré mozes objavit na biku je tisic krat viac ako na ceste kde si v podstate obmedzeny a vyber tras dost maly a jazdit stale to iste to ma moc nelaka.
takze u mna je to jasne, ked ziletku tak len v dolomitoch a to nie stale a mtb proste furt. :P

P.S. ajeto, giro a joko - necíťte sa tu menejcenní!
23.03.2006 - 08:11:37
00
Ja som bol dlho ziletkar, ale ked som okusil mtb, proste mi to tak nejako ucarovalo a ostal som pritom, ale cestaka mam stale a sem tam ho prevetram. Neviem cim to proste je, ale odvtedy co jazdim na biku, tak sa na ceste citim tak nejako nudne.
23.03.2006 - 09:02:12
00
ja napriklad na ceste neobsedim v sedle prejdem 15 km a boli ma rit ale po 100 km v terene neviem že som bol na biku. :P
23.03.2006 - 09:10:58
00
jazdim aj cestu aj horu...zacinal som na horaku, neskor ma to chytilo tak ze som chcel jazdit aj po pretekoch, na treningy som si kupil cestaka a teraz na neho nedam dopustit...ked mam chut na cestu, idem na cestu...ked na teren, tak zoberiem bike a idem...nerobim medzi tym rozdiel, som cyklisticky fanatic :), tak milujem obe tieto "odnoze"...a este moju frajerku:)))
23.03.2006 - 09:50:47
00
Raz som skusal jednu sezonu jazdit cesty pretoze som si myslel ze aj ja budem vsade valne chodit 40 km/h a viac. Samozrejme premna to bola nedosiahnutelna mata. Chodil som vsade max. 33km/h. Tie iste rychlosti som ale dosahoval aj na horaku a mohol som navyse chodit aj do lesa. Do prirody som chodieval so starym ocom od malicka, Mala Fatra to je to co mi prudi v krvi a tak nejak za tu jednu cestnu sezonu som prisiel na to ze to nie je to co by som chcel. Na biku mam pocit ze zijem nove vyhlady nove tereny vela moznosti. Navyse z roka na rok pribuda na cestach aut takze by som povedal ze brutal zjazd je bezpecnejsi ako jazda po ceste.
Ale najlepsie je asi preferovat aj jazdu po ceste aj v lese. Oboje ma cosi do seba.
23.03.2006 - 10:11:11
00
momentalne jazdim horu, tiez aj koli outdooru, ale zistil som ze taka cestra tiez nemusi byt zla hlavne ked su v lese shitne podmienky (cez zimu, hned po zime) a ked sa potrebujem premiestnit niekde kde ide cesta.... Takze tuto sezonu chcem kupit silnicku... Vyhoda cestaka je v nizkonakladovej udrzbe oproti biku... uvidim ci ma to chyti
23.03.2006 - 11:33:34
00
aby ti to ti dubnicki a trencianski chrti neznechutili ked sa s nimi chvilu povezes. :P
23.03.2006 - 11:39:55
00
keyboard_arrow_up