Roman,peter som rad ze ste potvrdili moju domienku z mzungu
Ma dorazit kava z mjanmarska ma to byt pecka tak som zvadavy co to bude zac
09.03.2018 - 21:20:54
00
Ako velmi cistite mlyncek ked menite kavu za iny druh?
09.03.2018 - 21:22:51
00
Nijako drbnem novy druh spravim kavu a dalsia je uz nova varka taketo ***** marian neries
09.03.2018 - 21:35:27
02
scarinko napísal:
Ako velmi cistite mlyncek ked menite kavu za iny druh?

Kazdych 5 minut :D ... ci ako Rasto pise ... ;)
09.03.2018 - 22:09:46
01
Aha cize som vadny ked som to stetcom cistil od predoslej kavy :D
09.03.2018 - 22:39:29
00
Ako by povedal klasik? Že výnimočne máš pravdu? :P
09.03.2018 - 22:44:50
00
:P
09.03.2018 - 22:53:48
00
Otvoril som si Costa Rica. Prazena 8.1.2018
Mluncek o jeden krok hrubsie ako pred tym. Namlel som 14g, poriadne utampoval, cas 31s do dvoch sialok. Do pravej tecie menej, musim vymenit tu vypust. Mozno vidiet aj tigra ci sa mi to len zda? Chut dobra kakao som poznal, nektarinku nie aj ked ovocna acidita bola. Som bol ked som dopil a isiel ocistit sprchu. Dam dole paku a v nej nic :D Kukal som jak Ledecka v cieli.

Prílohy:

IMG_20180310_095345.jpg
IMG_20180310_095345.jpg 393.61 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20180310_095335.jpg
IMG_20180310_095335.jpg 395.64 KiB thumb_up1thumb_down

IMG_20180310_095736.jpg
IMG_20180310_095736.jpg 360.86 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20180310_095748.jpg
IMG_20180310_095748.jpg 372.4 KiB thumb_up0thumb_down

10.03.2018 - 11:37:17
00
Skús odobrať paku este pre pitim kavy :lol: , tada hned po vypnuti extrakcie ;) . Ak je v sitku viac kavy a ona potom expanduje (napucnie), prilepi sa na sprchu. Nie je to ale zavada, len nepraktické...
10.03.2018 - 12:01:32
00
jak nepraktické, veď nemusí umývať misku :P
10.03.2018 - 12:11:21
00
Nie náhodou sitko v pake :!: ?
10.03.2018 - 16:53:22
00
Chalani ked pisete preinfuzia 6-7s, tak co potom ked niektori robia napr. na slayeri preinfuziu 15-20s a potom profiluju este celu dobu extrakcie tak tam tych 15-20" je predsa kava tiez vystavena vode celu dobu pred extrakciou, ved to je aj podstata plne saturovanej hlavy. E61 je len jedna z viacerych moznosti a je konstrukcne postavena tak ze tlak nabieha na 9bar pomaly kym sa naplni cely priestor nad pukom ale napr scarinko nema E61 cize jeho 6-7s je nieco ine ako 6-7 napr u Ramon1.
Mne sa napriklad zo skusenosti potvrdzuje ze svetle prazenej kave preinfuzia prospieva na tmavej musim pustit hned plny kotol inak to dobre nevyjde.


Naposledy upravil danyH dňa 10.03.2018 - 17:18:08, celkovo upravené 1 krát.

10.03.2018 - 17:13:43
00
Luper aky mas tamper a sitko, predposledna foto je paradne utampovana, prave to riesim a vidim ze pre rovnomernu extrakciu je to strasne dolezite, dik
10.03.2018 - 17:16:49
00
Slayer je kapitola samo o sebe ... sám Jason doporučuje k “ flavor profiling” dlhšiu preinfuziu a dobu extrakcie predĺžiť na 45-50 sekúnd . Pressure & flow je špička ... a my sme len pri hrúbke mletia .

Problematiku trosku zložitejšiu , vysvetli Jason 😎

10.03.2018 - 17:56:52
00
danyH ;) Moje sitka som tu zverejnil na strane 247 (IMS Single H21, H22,5 a H24)
Príloha:
MacapPDT-CPS-C18.JPG
MacapPDT-CPS-C18.JPG 924.81 KiB thumb_up0thumb_down

Prílohy:

MacapProfiDynamometricTamperCPS C18.pdf [813.38 KiB]


Naposledy upravil luper dňa 10.03.2018 - 18:19:12, celkovo upravené 1 krát.

10.03.2018 - 18:11:33
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up