a uplne najlepsi su ti, ktori idu vpredu a decko maju za sebou....ja inak na vyslovene teliatka riadne zapiskam, samozrejme ruky na brzdach....
13.03.2018 - 09:28:23
01
tak ako motorkari hovoria, ze lepsie je netrubit, ja za seba hovorim lepsie je nezvonit. ***** sa zlakne a schaosi uplne, skupina ***** zacne behat krizom krazom = este vacsia krizovka. A ten kto prekaza naschval, to bude robit o to spokojnejsie.

Takze ak som tam, kde nepatrim - chodnik, spravam sa ako host, ak som tam, kde mam aj ja nejake prava - cyklochdnik, idem a radsej si tu cesticku pomedzi najdem sam a potichu.

P.S. ak ide stado z Incheby, zvoneck nezabera. Vykrik "Palte do p..e, po.....i vychodnari !"zabral okamzite" :-(

Kedze vyznievam ako *****, maly disclaimer - deti a psov respektujem vzdy, oni za to fakt nemozu
13.03.2018 - 10:04:44
08
ked zvonim dostatocne daleko od ludi, tak sa stihnu stiahnut aj s detmi a psami a nemusim ist okolo nich krokom, akoby som musel ist bez zvonceka ...
ale kazdemu ako vyhovuje :)
13.03.2018 - 10:13:41
04
Trošku nechápem, čo riešite. Hrádza je aj pre chodcov a je tam v lete jednoducho veľa ľudí, to nie je na dupanie. Stačí zájsť za Petržalku a už to ide. Treba len trochu tolerancie a ohľaduplnosti, nič viac
13.03.2018 - 14:30:31
07
Presne tak, niektorym asi ta Strava uz troska kvapka na karbid, ked musia rozrazat dôchodcov a deti, co sa ucia bicyklovat...
13.03.2018 - 16:40:51
02
Na druhom stranovi by bola fasa, keby ich nebolo treba rozrážať aspoň na medzinárodných CYKLOtrasách.
13.03.2018 - 17:13:57
01
najlepsie je jazdit tam, kde je malo ludi. Plati to ako v lese, tak aj na cykloceste. Mestske a primestske cyklocesty nemaju sluzit na dupanie, na vyssiu rychlost to treba rozbalit az za mestom. Napriklad na petrzalskej hradzi je prazdno uz za cistickou na dolnej ceste pre cyklistov, dovtedy snad tych zopar kilometrov vydrzite. Potom mate uplne volne pole az do Gabcikova. A na samorinskej strane je este ludoprazdnejsie.
Ked je vonku pekne, tak bud treba odist niekam daleko, alebo sa zmierit s tym, ze sa budete tlacit.
13.03.2018 - 17:28:38
02
marcels Toto sa tu riesi:

Zákon o cestnej premávke - Zákon č. 8/2009 Z. z.
§ 55
Osobitné ustanovenia o cyklistoch
...
(6) Ak je zriadená cestička pre chodcov a cyklistov označená príslušnou dopravnou značkou, cyklista nesmie ohroziť chodca. Ak cestička pre chodcov a cyklistov má oddelené pruhy pre chodcov a cyklistov, sú chodci a cyklisti povinní použiť len pruh pre nich určený; to neplatí pri obchádzaní, predchádzaní, odbočovaní, otáčaní, pri vchádzaní na cestičku pre chodcov a cyklistov a vychádzaní z nej, pričom sa nesmú vzájomne ohroziť.
<= Casta prax, chodci ignorujuci vyznaceny pruh pre cyklistov don vstupuju uplne bezdovodne.

(7) Cestičku pre cyklistov môže použiť aj osoba pohybujúca sa na kolieskových korčuliach, lyžiach alebo na obdobnom športovom vybavení, ak tým neobmedzí ani neohrozí cyklistov.
<= Plati to aj pre chodcov.

Nikto z cyklistov nema problem s pesimi na cykloceste ak je dost siroka a chodci nemaju v blizkosti chodnik, ale chodci sa nesmu spravat ako by im patrila cela, lebo cyklocesta je primarne pre cyklistov.
Ak sa chodci spravaju opacne, na ohladuplnost zo strany cyklistov nemaju narok.

Ked je niekto ochotny tolerovat porusovanie predpisov na tejto urovni, niet divu, ze si podaktori politici robia zo zakonov trhaci kalendar :).
13.03.2018 - 18:16:52
08
Ja ti to vyboldujem trochu inak:
(6) Ak je zriadená cestička pre chodcov a cyklistov označená príslušnou dopravnou značkou, cyklista nesmie ohroziť chodca.

Ako toto korešponduje s rozrážaním dôchodcov a úmyselnom drganí do mamičiek?!

Ak sa chodci spravaju opacne, na ohladuplnost zo strany cyklistov nemaju narok.


A toto je práve kameň úrazu. Majú na ohľaduplnosť nárok, majú na to dokonca ústavné právo. S každým bez rozdielu sa má jednať slušne. Nehovoriac o tom, že ty ani nikto iný nemôže byť žalobca, sudca i kat v jednej osobe.
Ak sa ti na ich správaní niečo nepáči, môžeš ich na to slušne upozorniť buď slovne, alebo zvončekom. A môžeš to vygradovať pokojne až po zavolanie polície, ktorá ich bude riešiť. Ale ak im vulgárne vynadáš, alebo do nich úmyselne vrážaš, si jednoducho *** a nie Zorro pomstiteľ.
A môžeš len dúfať, že pri tom nenatrafíš na *** sebe rovného, alebo že ťa pri tom neuvidím ja...

Veď sa nad tým skúste trochu dôslednejšie zamyslieť. Podľa antilogiky niektorých prítomných totiž môžem na ceste veselo zrážať cyklistov, ktorí "sa správajú, ako by im patrila celá cesta". Veď čo, oni predsa niečo porušujú (podľa mňa) tak im môžem ukázať (lebo JA som sa rozhodol a JA som pán tvorstva).
To by sme sa kam dopracovali?!!
Takže znovu zopakujem: TOLERANCIA A OHĽADUPLNOSŤ
13.03.2018 - 20:40:45
06
"cesta pre chodcov a cyklistov" sa nerovná "cesta pre cyklistov", len tak lunochodom, a ešte sú na to aj dve dopravné značky, takže tento cherry picking je mierne od veci (well, nie úplne)
vyrábať tú prvú je kontraproduktívne, to si len nejaký hlavoun odškrtne kolónku, ale len vytvorí ďalší problém - ešte som nevidel chodcov, ktorí by sa držali svojej časti (prípadne sa dá aj cyklo časť urobiť tak *****, že už konštrukčne vytlačí cyklistov mimo seba a vice versa, a toto je dosť v móde - napr. sa urobí chodecká časť z drncavej dlažby a to vytlačí kočíkerky do cyklistickej trasy, hoci na nej samozrejme nemajú čo robiť, alebo sa naopak vydrncá cyklistická časť a to vedie k opačnému javu)

pri všeobjímajúcej slušnosti, tolerancii a inom krasorečnení je vlastne akýkoľvek tréning vylúčený, pretože vždy sa ti pod kolesá ***** nejaký nemlehet, no a ak prijmeme túto axiómu, tak stačí vyrábať city biky a iné Ukrajiny a toto fórum zrušiť
13.03.2018 - 21:12:13
04
Kua ale prečo chceš silou mocou "trénovať" práve na Starom moste, alebo Rázusovom nábreží? Toľko budete špekulovať, až vám drbnú rýchlostné limity aj na cyklocestách...
13.03.2018 - 21:42:40
01
cokupit "Majú na ohľaduplnosť nárok, majú na to dokonca ústavné právo. S každým bez rozdielu sa má jednať slušne. " Prepac, ale s tymto si ma pobavil :lol: . Porusenie predpisov je neslusnost a ako sa vravi, na klin klinom. Nie som zastanca fyzickeho nasilia, ale ked na niekoho nahucis, bud si isty, ze do buducnosti sa skor vyvaruje chyby, ako keby si mu to povedal miernym hlasom. Byt na mieste chodca-truhlika by som to tak tiez chcel :D. No, ale nim nie som. Ba naopak, vzdy som vzornym chodcom. :D
13.03.2018 - 22:11:46
02
Slovami klasika: "Oko za oko a svet ostane slepy."
Konfliktnych situacii som riesil pozehnane. Drvivu vacsinu slusne. Agresivita je az posledna moznost a existuje velmi vela dobrych dovodov, preco...
14.03.2018 - 06:05:24
02
podla lajkov vidno na ktoru stranu sa to tu priklana. Pre mna za mna si pretekajte aj na Starom moste, a aj na cyklotrase pri Chorvatskom ramene, aj ked vsetci dobre viete ze tam je vzdy kopa ludi. Ale potom sa necudujte, ked vam otec zrazeneho dietata prerazi kosti.
Bohuzial, potom ti chodci zazeraju aj na cyklistu iduceho tadial slusne a rozumnym tempom.
14.03.2018 - 09:37:10
09
uz dlho sme OT, ale pridam ...
citaj pozorne - ohladom deti a psov sme sa vsetci zhodli (aspon sa mi zda :))
problem su chodci na cyklochodniku (netreba si pliest so spolocnym chodnikom pre cyklistov a chodcov)
14.03.2018 - 09:41:56
07
keyboard_arrow_up