Tak to mi hlava neberie, veď rýchlosť mletia je daná výkonom, veľkosťou a tvarom mlecích kameňov mlynca, tak neviem prečo porovnávať neporovnateľné.
Ja som pri mletí na mojom mlynci zistil, že pri stejnej gramáži mi čas vychádza konštantný, mení sa len hrúbka mletia, tmavé zrná jemnejšie, svetlé hrubšie.
A fakt mi je jedno, či meliem kávu 5" alebo 15" a nemyslím, že by to nejako ovplyvnilo jej chuť.
Ako hovoris, rychlost mletia je dana velkostou kamenov, tvarom (geometriou) ich vybrusu, ostrostou a otackami. Vykon je len na to, aby to zvladol bez problemov, pripadne pri trvalom zatazeni sa motor neprehrial (cize ani mensi
vykon a kratkodobe pretazenie nemusi vadit, ked sa pouziva obcasne, teda doma). U mna cas urcite nevychadza konstantny medzi kavami (ale vsetko len svetle prazenie), skor by som povedal, akoby sucin nastavenia mlynca a casu sa blizil konstante (teda jemnejsie mletia (nizka hodnota na stupnici) x dlhsi cas vs. hrubsie mletie (vacsi cislo na stupnici) x kratsi cas).