Tak hodím aj ja nejakú skúsenosť. Na začiatku hneď spomeniem, že som doteraz používal Mi Band 2 a viac menej som Amazfit BIP kupoval ako vylepšený Mi Band o GPS (aj keď som vedel o všetkom čo hodinky ponúkajú). Kupoval som z Gearbestu international verziu.

Prvé spustenie trvalo dlhšie: najprv aktualizácia firmwaru, potom nahrávanie GPS súboru a nakoniec aktualizácia A-GPS dokopy okolo 20 minút. Problém s pripojením BT žiadny, pripojilo asi po minúte na prvý pokus.
Appka MiFit je jednoduchá, myslím že je zameraná na používateľa, ktorý nechce hodinky modifikovať. Komu appka nestačí, môže použiť Notify and fitness for Amazfit, kde sa dá nastaviť asi všetko. Osobne používam len MiFit a Notify len na odoslanie záznamu na stravu.

Čo sa týka záznamu, problém som nemal. Automaticky sa spustí meranie tepu, ktoré je kontinuálne počas celého záznamu. S kompasom som tiež problém nemal aj keď som pri kalibrácii asi pol minúty krúžil s rukou ako blázon, no odvtedy kompas ukazuje v poriadku.

Budík je taký ako som bol zvyknutý z MiBandu aj záznam krokov a spánku. Čas sa dá nastaviť len z mobilu, na hodinkách sa dá potom zapnúť/vypnúť. Spánok je niekedy zle vyhodnotený, napr ak ležím v posteli počas sledovania filmu a potom len vypnem telku a idem spať.

Hodinky mám stále na ruke aj v sprche, mne sa displej pôsobením vody neprepína, lebo pokiaľ nestlačím hardvérové tlačidlo, displej je zamknutý.

Za hodinky som dal 45€ aj s poštou, čo je super cena. Samozrejme treba mať na pamäti že to nie sú regulérne smartwatch (minimálna vnútorná pamäť, nemožnosť nahrať hudbu...) ale akýsi fitness náramok s fičúrkami. Problém majú so zobrazením diakritiky a mena volajúceho, čo sa dá ale odstrániť. Na miuios.cz je kopec návodov. Obrovským plusom je ale výdrž baterky, ktorú klasické smartwatch dosiahnú len ťažko.
26.03.2018 - 16:52:11
00
tarpon ten Mi Band 2 ti ukáže aj ID volajúceho alebo len prichádzajúci hovor, resp. sms bez toho aby si videl kto to je?
26.03.2018 - 17:19:54
00
pri Mi bande len ikonku telefónu alebo obálku
26.03.2018 - 17:21:47
01
Ukáže aj ID/číslo, ale len keď je aplikácia prepnutá do angličtiny (zmenou jazyka v telefóne). Prečo je to tak asi tušia len Číňania.
26.03.2018 - 18:13:13
00
Ja mám už nejaký mesiac aj amazfit bip aj amazfit smart . Keďže hodinky nenosím, chcel som ich len na aktivity, za mňa super voľba za tú cenu obe varianty. Nosil som ich na skúšku na výjazd spolu každé na jednej ruke. Pre moju potrebu údaje porovnateľné, len mám podozrenie, že tie bip nemajú reálne GPS, ale ťahajú údaje z fónu. Prišlo mi to, keď ma o ne obrala polovička na lyžovačke, že si ich chce skúsiť, ale spárované sú s mijim fónom a na záver pozerám že jej to nameralo 90 kmh :-) čo teda nie som celkom istý, aj keď je pravda že na ňu nijako dlho nečakam, preto ich chcem spárovat s jej fónom a uvidíme. Pokiaľ ide o samotný HW, inštalácia v pohode aj pre lámu, časovo nenáročná ak akceptujete, ze si to musí nainštalovať aktualizácie. Conectivita BT aj Wifi ok. Na ruke boli pohodlnejšie bip, menšie, ľahšie a hlavne v rukavici, kde už smartwatch zavadzajú - teda v zimnej + nejaká vrstva. Ešte chcem vyskúšať, či to meria tep aj cez odev, lebo som pozeral, že v biatlone to majú všetci na vrch odevu - rukávu. Výdrž batérie teraz v zime na lyžovačke/ bikovacke smart po 4 dňoch na hrane vypnutia, resp. cestou domov sa vypli, bip este cez pol kapacity batérie. Ale mi vadí, že počas aktivity je aktuálny čas dosť malé písmo ( možno pre staršiu generáciu :-) ) Cena 46€ bip a 80€ sw.

Prílohy:

IMG_20180326_185921.jpg
IMG_20180326_185921.jpg 638.75 KiB thumb_up0thumb_down

26.03.2018 - 19:05:45
01
Majú svoje gps, kúpil som ich ( bip) deťom a nosia ich spravidla bez mobilu, potom ich sparuju a trasa je tam
26.03.2018 - 19:23:36
00
Takze tu je moja skusenost po priblizne jednom mesiaci nosenia.

Povodne som chcel pockat na Amazfit Stratos (Pece 2 ) no povedal som si ze na to moje jazdenie by mohli Bip stacit.
Ked som ich rozbaloval, prijemne ma prekvapilo ake su male, kompaktne. Do teraz som ako hodinky pouzival G-shoky a bal som sa toho ze budu mat podobny rozmer, no nastastie sa to nestalo.

Uz davnejsie som cital ze BIP maju dakedy problem sparovat sa s telefonom ak telefon nema nastavenu anglicku lokalizaciu. Ja ju mam nastavenu takto uz dlhsie a spraovanie prebehlo okamzite. ( Pozn. vsimol som si ze pri telefonoch ktore maju android 4.4 je po aktualizacie aplikacie mifit pol roka dozadu viac ako tragicke : naramky (mi band 1,2) maju problem sparovat sa s telefon a je potrebny restart telefonu aby sa im podarilo sparovat ). Update uz chvilku trval ale nebolo to nic hrozne co by sa nedalo vydrzat. Po priblizne pol hodine updatovania boli hodinky pripravene na pouzivanie.

Tak ako som cital najvacise plus je pre mna displej a s nim spojena aj vydrz. Ten je citatelny za kazdeho pocasie a podsvietenie 1 lvl zapinam len v noci. Pri mojom pouzivat to je BT zapnuty cely den mi ubudli len 3 percenta. Na zaciatku bol problem s tym ze notifikacie neobsahovali diakritiku a namiesto toho sa tam objavila len kocka. Tento problem vyriesilo stiahnutie aplikacie Amazfit Tools (ten isty tvorca aplikacie mi band tools). VIac menej mam vsetko nastavene prave v tejto applikacii, primarna aplikacie je vsak potrebna na fungovanie. Kedze tvorca tejto aplikacie je moja rodina, adresoval som mu otazku ci nemoze do apky zakomponovat aj funkciu na uploadovanie dat na Stravu atd. Odpoved bola nasledovna :

Príloha:
bip.png
bip.png 17.41 KiB thumb_up0thumb_down



Preco to funguje v apke notifiy for amazfit netusim.

BIP a bicykel : myslim ze to zaujima asi vacsinu ludi :
Bip som kupoval hlavne pre to, nechcel som pocitact na riaditka a hrudny pas ani garminky (ano odradzala ma cena). Tak som siahol prave po nich. Boli kupovane na slovensku takze to zaokruhlim na 100e. Moje ocakavania splnili asi az na 2 veci. Po prave neskusal som to porovnavat s telefonom alebo niecim ake presne su, pouzivam ich len ako pribliznu statistiku o tom kolko som toho presiel kolko som toho nastupal a aspon priblizne aky som mal pulz.
GPS signal bol chyteny do 20 sekund, a hned sa mi zacali ukazovat hodnoty ktore dosahujem. Pre presnejsie udaje som musel hodinky zapnut na pevno aby sa zabranilo pohybu a aby mohli co najpresnejsie merat pulz. Na udajoch som nevidel ziadnu vadu, prisli mi dostacujuce pre amaterskeho hoby cyklistu. Pre kazdeho by som ich urcite odporucil.

K tym minusom.
Autopauza: zial na poslednom dlhom vyjazde som ju nechtiac vypol ale ked som ju testoval na prechadzke tak sa spravala podivne. Prislo mi to ako keby po cca 15tich sekundach na tom istom mi hodinky v kuse vybrovali a pytali sa ci chcem ukoncit jazdu alebo budem pokracovat. Na moj vkus to bolo az neprijemne.

Upload na stravu: je skoda ze primarna apka mifit nepodporuje upload na stravu a ine aplikacie, kedze samotna aplikacia ponuka dostatocne mnozstvo udajov ( pri bajkovani pouzivam iba hodinky ) Pri poslednej jazde sa mi stalo to ze ked som dal uploadovat jazdu cez aplikaciu notifiy for amazfit tak moj report neobsahoval GPS body, tym padom som mal len udaje o dlzke prevyseni a case trvania, no to najdolezitejsie podrobne informacie o rychlosti stupani a tepovej frekvencii tam neboli. Este by som doplnil ze pocas 6 hodinoveho nepretrziteho merania ( autopauza bola vypnuta) mi baterka klesla o 30%

Kludne si mozete pozriet moju stravu myslim ze posledne 4 jazdy su mapovane prave cez bip s tym ze ta posledna sa podarila vyexportovat prave bez GPS bodov.

Zhrnute podciarknute hodinky ktore stali 100 eur splnili moje pocakvania v kazdom smere: kupoval som ich hlavne na meranie jazdy na bajku, hodinky nosim pravidelne takze pri bicyklovani mi vobec nezavadzaju, takto mozem mat mobil spokojne hodeny vo vaku a nemusim riesit.

V pripade dajakej konkretnej otazky rad zodpoviem.

Odkaz na stravu :

https://www.strava.com/athletes/15548489
26.03.2018 - 21:09:38
02
nemá niekto skúsenosti s navigáciou na Amazfit Pace podľa nahratej gpx? počas júna plánujem viacdenný biketrip, pričom hľadám niečo na záznam a navigáciu po trase... síce mám turistického Garmina, ale záznam nikde nenahrám a vláčiť sa mi batérie nechce, preto hľadám niečo viac využiteľné s možnosťou dobitia cez powerbank
26.03.2018 - 22:15:56
00
Mobil & Locus?
26.03.2018 - 22:20:50
00
ten som používal doteraz... len z pohľadu spotreby je dosť rozdiel dobíjať hodinky a mobil
26.03.2018 - 22:30:24
00
kucofly napísal:
Ešte chcem vyskúšať, či to meria tep aj cez odev, lebo som pozeral, že v biatlone to majú všetci na vrch odevu - rukávu.

Cez rukav ti ten opticky nezmeria, tí co ich takto nosia urcite maju ine hodinky a k nim hrudny pas.
27.03.2018 - 07:11:05
02
Otázka ohľadom merania tepu, da sa ten údaj "preniest"z hodiniek ako zdroj - snímať pre Locus?
27.03.2018 - 09:43:04
00
na MiBande sa mi to horko ťažko podarilo preniesť do Runtastic-u ale do Stravy ani Locusu to nešlo. Predpokladám že s BIP to bude rovnaké, teraz som skúsil ten Locus a bez úspechu.
27.03.2018 - 11:13:51
00
no, musim skonstatovat, ze sa nedokazu spojit s mobilom, nijako ani za svet, opakovane restarty hodiniek, mobilu, bt, odparovanie, vsetko som skusal desiatky krat, proste to nefunguje, nedokazu sa sparovat. Cez ziadnu aplikaciu a 3 telefony. Navyse sa mi vymazal custom watchface a aj napriek tomu, ze ukazuju cas a datum spravne, tak nazov dna ukazuju o jeden dopredu. Nastavil som si na podrzanie gombika spustenie cyklo zaznamu a miesto toho mi stale spusta zaznam behu. Vypol som vibracie na Pace a vzdialenost a aj napriek tomu kazdych 5minut vibruju na ruke.... ale baterka drzi, este som ich nenabijal. Skusal som aj factory reset a nepomohlo... Asi nejaky bug vo fw, co bude celkom problem, kedze sa nedokazu sparovat so ziadnym zariadenim.
05.04.2018 - 20:05:24
00
ja osobne na tieto hodinky nedam dopustit, teda myslim Amazfit Pace. Mam ich uz vyse roka a funguju na 100 percent. sparovanie s telefonom (android) vyborne, za ten cas co ich mam bol viackrat aktualizovany firmware a aj samotna appka je dnes vyborna, su zosynchronizovane so stravou a za 82 eur. co som ich naposledy videl su podla mna best value for money. hodinky nosim stale. roztrhol sa mi remienok ale nebol problem v cine kupit novy za par euro.
08.04.2018 - 18:51:12
00
keyboard_arrow_up