Dnes som sa dostal k prvým shotom o 20:00 ... keď som zohnal tamper . Obrovský rozdiel je v pracovných tlakoch oproti klasike E61 . Pod 1 barr , skôr 0,9 barr v kotliku . Pracovný tlak určite pod 9 barr a preinfuzny tlak prednastaveny na 3 barr . Puk po vyextrahovani absolútne suchý , taký na E61 nedosiahneš . Používal som dnes espresso zmes Buna caffe . Nie je to síce moja ☕️ kávy , no výsledný produkt bol veľmi chutný a to aj napriek tomu , že je zmes amerik . Zajtra alebo v nedeľu možno skúsim Kenya alebo Etiópiu v tmavšom prazeni ... cesta , ta je najdôležitejšia . A ešte poznatok . Treba na lever mašinu mlieť viac hrubo . Asi je to dane nižším tlakom piestu ako pôsobí čerpadlo na puk pri E61 .
Veď aj pri klasike E61 môžeš mať tlak v kotlíku 0,9 bar pri mnastavení PID na 119°C. S pracovným tlakom tiež môžeš experimentovať ako písal Peter. Máš pravdu v tom, že u niektorých mašín máš k regulácii horší prístup, tak ako u mňa, musím dať dole kapotáž. A čo sa týka puku, tak nemáš pravdu, lebo ja mám puk vždy super suchy, keď používam IMS The Single.
Ale ako sa hovorí, dôležitý je výsledok a že si si urobil radosť.
to co su za potery na tych natrubkoch na tom bo
jleri?
to vyzera,ako keby to bolo vynate z nejakeho smetiska ci co ... za tie € som si predstavoval inu robotu
Veď je to Hand Made.