Nevidrižňaj sa, Luper hlavne skúša, čo ja viem :) . Otázkou skôr je, aká významná zmena v chuti kávy je medzi 8, 9 a 10 bar ("...hustotu , plne telo a krému ..." by malo byť ľahko rozpoznateľné). To by ma zaujímalo skôr. Ľudo, vieš k tomu niečo napísať? Najlepšie postrehy z jednej kávy.
Mimochodom, veď aj ja som ostal na 9 bar, lebo sa mi to nechce vracať späť a hlavne meniť mletie na odladenej káve. Ale okrem zmeny mletia možno o 1 dielik som nezaregistroval fakticky žiadnu významnejšiu zmenu v chuti (pozitívnu či negatívnu), a zmena o 1 dielik je normálna fluktuácia aj počas starnutia kávy. Možno menšia tendencia ku kanálikovaniu, ale ani toto s istotou nemôžem potvrdiť, odkedy premiešavam. O tom hovorím. Možno treba viac skúšať, možno treba mať len väčšiu predstavivosť ... :lol:


8 bar bol zatiaľ najnižší tlak, na ktorom som skúšal, ale ako hovorí Peter," nezaregistroval fakticky žiadnu významnejšiu zmenu v chuti..." :( . Musím ale tiež úprimne povedať, že som to skúšal len raz, lebo som nechcel mašinu nechať bez krytu len tak. :headbang: Preto budem pokračovať až urobím prístup k nastavovaniu tlaku na zadnej strane plášťa. :lol:
03.04.2018 - 21:25:28
00
Kľudne nechaj bez krytu aj dlhšiu dobu (tiež tak robím), nemyslím, že by to niečomu vadilo (možno nepatrne vačšie ochladzovanie bojlera, co je ale bezvyznamne).
03.04.2018 - 21:34:16
00
Nadišiel čas si od Gardelliho oddychnut ... dal som sa na koziu stezku . Zrumujem sa do nemoty 🤪. A to ešte dôjde od Poliaka 7 🐐 .

Prílohy:

8E90D027-6FFC-4A4A-B9D2-9EC2FA7D21CE.png
8E90D027-6FFC-4A4A-B9D2-9EC2FA7D21CE.png 246.73 KiB thumb_up0thumb_down

03.04.2018 - 23:06:00
00
Krasicka urcite nebudes sklamany
04.04.2018 - 08:05:39
00
Konečne som našiel uplatnenie pre rúčku na tamper z ebenového dreva od peterg ... origo tamper od Reissa kúpim neskôr , tak po dokúpení základne IMS 58,4 z Presíčka som ho uviedol do činnosti . Som spokojný , len škoda že ten eben je až taký temný a nevidiet aj jeho štruktúru v umelom svetle :(

Prílohy:

AE82BC37-C896-412F-80A9-30CC21E87790.jpeg
AE82BC37-C896-412F-80A9-30CC21E87790.jpeg 1.32 MiB thumb_up0thumb_down

98AC30B2-018F-4525-A41C-0C66E7338A50.jpeg
98AC30B2-018F-4525-A41C-0C66E7338A50.jpeg 1.43 MiB thumb_up0thumb_down

2090B74E-F2A8-4308-8CE4-C0FF19C951C4.jpeg
2090B74E-F2A8-4308-8CE4-C0FF19C951C4.jpeg 1.41 MiB thumb_up0thumb_down

2BBE6A80-4CC2-4E5A-AFA7-D5AA0E1C5F99.jpeg
2BBE6A80-4CC2-4E5A-AFA7-D5AA0E1C5F99.jpeg 857.58 KiB thumb_up0thumb_down

798E8145-566F-4FC3-8C64-A2BD9F7A6627.jpeg
798E8145-566F-4FC3-8C64-A2BD9F7A6627.jpeg 1.31 MiB thumb_up0thumb_down

04.04.2018 - 10:07:46
00
take tiez chcem kupit lebo ta 58cka co mam ma brutal volu a ostava mi kava po stenach v sitku, pripadne sa lepi na boky tamperu
tiez planujem kupit toto
IMS Sitko B70 1 T H26,5 E 7/9 gr.
http://www.verticcio.sk/portafilter/1201-portafilter-nr-bottomless-21gr.html
len tu musim priniest svoju paku nech porovnam ci bude ok v silvinke
04.04.2018 - 10:31:36
00
Ramon1 napísal:
... Som spokojný , len škoda že ten eben je až taký temný a nevidiet aj jeho štruktúru v umelom svetle :(

Suhlas, mozno by vyzeral lepsie uplne bez upravy, len drevo bez oleja. Eben je stejne velmi tvrdy.
04.04.2018 - 10:34:59
00
..len ci uvolni z kavy rovnake tony ako tamper s ruckou z posvatneho indianskeho dreva zbieraneho pocas splnu... :lol:
04.04.2018 - 10:38:43
00
Ak počas toho splnu bola oplodnená náčelníkova dcera tak nie ... a ak si len dobre zašukala tak tá možnosť tu je :P
04.04.2018 - 10:54:56
00
kde zobrat a neukradnut? :D

Prílohy:

Pressicko.PNG
Pressicko.PNG 74.46 KiB thumb_up0thumb_down

Verticcio.PNG
Verticcio.PNG 138.39 KiB thumb_up0thumb_down

04.04.2018 - 11:55:32
00
pracovný french press z brazílie.. a aj penu mám :rofl: teplota medzi 90-95°C, čas 3:48, tlak pravou rukou (nabucúce prepočítam cez váhu)
Príloha:
IMG_20180404_121019763.jpg
IMG_20180404_121019763.jpg 205.44 KiB thumb_up1thumb_down

04.04.2018 - 12:21:14
01
Pristupujes k tomu sofistikovane ... tlak pravou rukou :D
04.04.2018 - 12:24:11
00
všeobecne známy fakt že je rozdiel či to robíš pravou či lavou nie? :?:
04.04.2018 - 12:25:46
01
Jasne, a zalievať by si mal proti smeru hodinovych ruciciek. Robil si tak?
04.04.2018 - 12:41:19
00
myslím že :shake: skúsim zajtra či bude rozdiel :D
inak ako u vás vypadá pracovná káva? Ramon varí v konvičke (na čo neviem čo hovoria bezpečáci :lol: )

teraz kukám že si sa vrátil k Ibisu :angel: :y:
04.04.2018 - 13:00:18
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up