...Nechápem tie vaše predsudky pre konicke mlynčeky ... Peter sam povedal , že horkosť cítil len pri podextrahovani
...
Ale no tak! Neprekrucaj si to podla svojho! Povedal som "Dalo sa to vsimnut
hlavne pri podextrahovani. Inymi slovami, ta horkost tam bude vzdy, aj pri normalnom mleti, len ju zamaskuju ine chute, takze ju samostatne nerozpoznas, ale podfarbi celkovu chut. Mimochodom, bol si niekedy na cuppingu (ja som bol len raz, kvoli skusenosti...)? Kavy sa ochutnavaju "zriedene", teda pripravene len zaliatim horucou vodou aby vynikol samotny a nicim nepozmeneny profil (mletie asi ako na filter). Nikdy potom sa kava realne takto nepripravuje. To podextrahovanie mi pride ako nieco podobne, hrubsie mletie, menej koncentrovana chut, rozpoznas niektore detaily, ktore inak nie.
...Apropo , som zakrúžkoval , nie je to prasknuté tesnenie a preto ten únik ? ...
Nie je. A nie je to ani tesnenie. Podla mojho nazoru to je klzny kruzok (klzne puzdro), ktore vystreduje piest v komore, aby jeho kovove casti nedreli o stenu a nevysuchali ju (pruzina, dno piestu, vsetky tie podlozky pomedzi tesnenia). Tesnenia su tie cierne kruzky (V-type alebo X-type, nevidno dobre).
... A na druhej fotke si láskavo a s porozumením prečítajte zvýraznene zltou farbou
Better coffee este neznamena, ze v nej neboli zvysky vazeliny zo stien. Moze byt aj bez chuti alebo chut prekryta kavou, alebo mozno len robi dobru kremu, ako poznamenal trefne Luper