K tomu GCN testu este tolko, bolo by to k niecomu, ak by vzali dva bicykle rovnakej geometrie a nastavili ich zhodne co do fitu. Tako mohli uz rovno vziat TT kozu a porovnat ju s Libertou. Alebo Ebike. To co sen test jesdine ukazal, je ze aero posed je rychlejsi ako endurance. Vzdy je to o tom co chces dokazat. (Ako sprave poznamenal niekde tulenik.) GCN nemoze urobit objektivny test, kde to bude skoro na rovnako, alebo ako tu bolo niekde uvedene rozdiel 1 sec na minutu. To by bol ich posledny test. Taky test moze urobit iba majitel oboch bikov co sa nemusi cpat niekam vyrobcom. :headbang:
09.04.2018 - 22:19:21
00
Tu je ten rozdiel co namerali, teda jeho majorita. Bohuzial z TT tam zrejme naschval nedali porovntelny zaber. Ale to iste musi platit aj pri tom TT teste. Len rozdiel bude este vacsi vplyvom kratkeho predstavca na Endurace.
s14.postimg.org
09.04.2018 - 23:36:10
00
Kde sa berie táto "všetci robia všetko naschvál" ideológia, obzvlášť ak tu už x-krát padlo, že za daných podmienok to ani len nie je plánované ako nejaká exaktná veda? Ešte nám oznám, že GCN je ovládané iluminátmi, židmi, slobodomurármi a Sorosom.
Celá táto téma je k ničomu nevedúca nimračka v *****, neustále resuscitovaná tým, že si nájdeš nový (alebo aj starý) čiastkový moment, vytrhneš ho z kontextu a začneš absolutizovať.
10.04.2018 - 01:28:58
07
Celý rozdiel medzi lacnými, sweetspot a drahými bicyklami je o pocite (a čiastočne hmotnosti :). Rule of diminishing returns platí aj tu, takže určite existuje sweetspot. Ja som si priplatil nad, nepretekám, jazdím pre radosť a áno, každá jazda na mojom biku je veľké potešenie. Toľko k tomu, je to proste hobby.
10.04.2018 - 11:34:18
02
tulenik Verim ze mas zly den, alebo nejaky iny problem, lebo tovoj posledny prispevok je velmi hlboko pod tvoj standard. Neviem ci tusis ako testovanie funguje, ale skus niekde najst akykolvek test kde napisu vyrobok je totalne na nic, a nehodny tej ceny. Az taky najdes, tak je to uzivatelska recenzia. Funguje to tak, ak zistis ze test vysiel zle, nikdy sa nepublikuje. Sam som par testov robil a vzdy to skoncilo tak, ze ak sa sponzorovi nepacili vysledky, bolo mi oznamene, ze ten test publikovat nebudem. Prevazne slo o survival vystroj. Dnes to robim tak, ze ak viem, ze vyrobok nemusi dopadnut dobre, radsej test ani nerobim. Skoda roboty.
Co sa tyka samotneho testu GCN niekolko krat sami uviedli ze 1. bicykle maju iny posed 2. Ze naschval vybrali do testu Aerobike (pre boha, pre co, ak nie pre to aby poistili vysledok) 3. Hovorili, ze by stacilo upravit dlzku sklon predstavcu a dokazali by doladit posed na porovnatelny.... preco to neurobili ? Bezne to v inych testoch robia....

Preco neurobili test: ENDURACE AL 6.0 899Eur vs ENDURACE CF SLX DISC 9.0 LTD 6899Eur Lebo by to nemuselo dopadnut publikovatelne.
10.04.2018 - 12:23:34
00
Robili to tak, lebo sa tak z hľadiska časového diapazónu, ktorý mali k dispozícii, rozhodli. A lebo sa im viac nechcelo. Je to youtube kanál, nie vedecký časák z vydavateľstva Elsevier. V tom je ten rozdiel.
Každý stredne inteligentný človek by mal vedieť rozoznať PR články a testy. Ty si sa zjavne zamotal nie do testovania, ale písania PR balád. To sa stačí vopred opýtať nejakého úbožiaka redaktora a máš odfiltrovanô. A keby ste sa tak zachovali všetci, tak by PR skončilo a MOŽNO by sa začalo reálne testovať :D ak vôbec je čo.
Prečo vybrali aero rám? Pretože sa stále viac ukazuje, že ako sa ich hmotnosti a jazdné vlastnosti optimalizujú, tak do kopca sa rozdiel stiera a v zjazde je potom aero rám výhodnejší. Takže napokon tak ako tak skončíme pri aero profiloch. Koniec koncov keď som ja vyberal rám, tak proti Aircode hovorili v zásade 2 veci: nie je dostupný v diskovej verzii a je otázne, aký plášť narvem hlavne dozadu za tú aeroblbinu, a určite som chcel mať 28 mm option. Inak by to povozenie bolo +/- rovnaké (Xelius je len o trošičku ľahší a možno o trošičku lepšie pruží malé drncanie) a aj cenovo je to +/- to isté. A keďže nad sweet spotom už beztak nevytestuješ viacmenej nič, tak vybrali ako "protivníka" niečo, kde bola vôbec šanca niečo namerať. A ako vidíš, tak sú to marginálne rozdiely. Čiže medzi Enduracami by naozaj nemuseli namerať žiadny rozdiel, alebo by to mohlo dopadnúť aj opačne, to by si nazval že "nepublikovateľne", ale reálne by to znamenalo len to, že rozdiel je na úrovni štatistickej chyby. Tu sa už kvantifikujú rozdiely tak 10x menšie ako rozdiel medzi zadrbanou a nezadrbanou reťazou, čo je vskutku smiešne, keď si uvedomíme, že na tento up to 30 W stojaci problém tu drvivá väčšina prítomných v realite serie jak na placatý kameň.
Mimochodom, hliníkový Endurace je poprdeli dobrý rám a vo verzii AL Disc 8 váži rovnako ako môj karbónový Xelius SL Disc (sú aj +/- podobné komponenty), a to je rám, na ktorom sa jazdí Grand Tour (akurát s Di2 Durou miesto mechanickej Ultegry a Pro Bikegear kokpitom namiesto Zippu). Takže by som aj reálne čakal rozdiely dosť blízke nule a väčšina z nich bude v kolónke "feel" a nie v kolónke "štatisticky preukazne merateľné parametre". (A tieto závery, mimochodom, pri podobných porovnaniach na GCN zaznievajú opakovane.)
(A napr. kvôli feelu stále 90+ % pro pelotónu jazdí galusky, hoci na základe merateľných parametrov by mali jazdiť bezdušáky, ktoré BTW z 90 % eliminujú aj problém s defektami na plášťoch a ich následkami.)
10.04.2018 - 13:54:05
05
OT:
tulenik napísal:
Robili to tak, lebo sa tak z hľadiska časového diapazónu, ktorý mali k dispozícii, rozhodli. A lebo sa im viac nechcelo. Je to youtube kanál, nie vedecký časák z vydavateľstva Elsevier. V tom je ten rozdiel.
Každý stredne inteligentný človek by mal vedieť rozoznať PR články a testy. Ty si sa zjavne zamotal nie do testovania, ale písania PR balád. To sa stačí vopred opýtať nejakého úbožiaka redaktora a máš odfiltrovanô. A keby ste sa tak zachovali všetci, tak by PR skončilo a MOŽNO by sa začalo reálne testovať :D ak vôbec je čo.

Ja som ani jeden PR clanok nikdy nenapisal. Problem prave bolo, ze PR sa nezhodovalo s mojimi vysledkami a preto sa to von nikdy nedostalo. Od vtedy testujem len mnou zakupene produkty, kde si mozem napisat co chcem, alebo si beriem na test len produkty, kde predpokladam, ze vysledky budu adekvatne a vyrobcu nesklamu. Co je ale desive, ze klinicke skusanie lieciv spada do tejto definicie tiez. Ak sa nenaplnia ocakavane vysledky, zmeni sa zadanie, alebo sa skusanie zastavi. Ale nikdy sa to nepublikuje. A to je vedecka uroven, nie youtube kanal.
10.04.2018 - 15:17:46
00
Čistý dríst. Mimochodom, robím (aj) liečivá. Čaro internetu často spočíva v tom, že sa výrobca pečených gaštanov snaží dávať rozumy o farmakológii štruktúrnemu kryštalografovi, ktorý syntetizuje kasiopeíny (resp. moji otroci) na bežiacom páse :D
Presne tak. Ak candidate compound v stage pohorí, ďalší stage už nie je. Ako si to inak pandrláčik predstavuje? Že ak niečo nie je účinné ani in vitro, mám skántriť 100 zvierat len tak z *****?
10.04.2018 - 16:08:04
01
dnes stu horela, čo za drogy ste tam varili?
10.04.2018 - 16:10:43
00
Nie som STU. Ale môžem asknuť Big Johna.
EDIT: Big John, aka "kolega od konkurencyje", o ničom nevie
UPDATE: vraj detektor spustil falošný poplach, keď v digestóriu robili s niečím menej voňavým


Naposledy upravil tulenik dňa 10.04.2018 - 22:54:05, celkovo upravené 2 krát.

10.04.2018 - 16:24:37
00
OT:tulenik Necham tak...nemozem sem napisat nic konkretne, bez toho, aby som porusil confidentiality. Hadam uvediem len, ze klinicke skusanie nie je laboratorny vyskum. To si trocha pleties. Klinicke skusanie je testovanie hotoveho produktu na ludoch faza 1-3 obcas aj 4. Ale to je o inom. Ver comu chces. Tak ci onak, ak mas inu skusenost, su len dve moznosti, povedali ti co chcu aby si siril dalej, alebo tvrdis comu chces verit. A hlavne pre vsetkych co robia hon na carodejnice. Vsetko co viem je z verejne dostupnych zdrojov na internete.


Naposledy upravil Kenai dňa 10.04.2018 - 17:01:19, celkovo upravené 1 krát.

10.04.2018 - 16:55:30
00
podla verejne dostupnych zdrojov slnko obieha okolo zeme lebo allah to tak chce... nech si nastavime spravne ocakavania ;)
10.04.2018 - 16:59:28
04
Ja veľmi dobre viem, ako sa skúšajú liečivá. O to si nemusíš robiť starosť. Tá istá logika ako nepustenie candidate ani len na animal models sa aplikuje aj v ďalších krokoch.
To, čo tu sypeš, vypadáva z čítačov alertérsko-hysterickej konšpiračnej pseudotlače.

"Povedali mi" :D :D :D to je inak, synku: ja som ten, kto "povedá".

stax: prípadne je na xrbte korytnáka, to sú tiež verejne dostupné zdroje :D
10.04.2018 - 17:53:31
00
Zjavne si nic nepochopil, ale nevadi. Mas este cas.
10.04.2018 - 19:56:47
00
Ja sa vrátim späť k bajkom :)
Na minulotýždňovom RC&P MTB Uphill som prvýkráť po dlhom čase sedel na svojom carbonovom 10,5 kg 29er Canyone, ktorého nákupná cena vrátane upgrade-u kolies bola cca. 1.900 €. No a oproti dovtedy používanému 13,5 kg hliníkovému 27er B'Twinu s nákupnou cenou nejakých 550 € to bol neopísateľný rozdiel. Na Canyone je cítiť, ako podomnou zrýchľuje, radenie ide podstatne hladšie a celkovo je ten bajk výrazne "responzívnejší." Ten pocit z jazdy (ani nie tak absolútne, človek si zvyká pomerne rýchlo, no hlavne po "presadnutí") je podstatne lepší.

Ak by som ten Uphill išiel na B'Twine, len na "nabraní výšky" by som stratil viac než 20 sekúnd.
A naopak, na nejakom 9 kg dele za 5.000 € by som niečo vyše 10 sekúnd získal.
Pri bežných výjazdoch sú to v podstate zanedbateľné rozdiely, no ak by sme sa na to pozreli z pohľadu človeka, ktorý sa systematicky pripravuje, rieši watty, tepy, stratovanie a pod. a na pretekoch sa naháňa o pódiové umiestnenia, zrazu tie čísla získajú trochu iný rozmer. Teraz samozrejme nehovorím o sebe, aby neprišlo k nejakému nedorozumeniu :)

Nikto sa tu myslím netvári, že tisíce investované do bicykla ťa extrémne výrazne zrýchlia. Skôr naopak, tie rozdiely sú o dosť nižšie, než by sa mohlo zdať a v čím vyšších cenových hladinách sa človek pohybuje, tým menej "ďalšieho úžitku" mu každé ďalšie € prinesie. Ekonóm by to nazval klesajúcimi hraničnými výnosmi. Aj tak sú ale ľudia, ktorí si takéto drahšie bajky kupujú. Buď sa naháňajú na pretekoch, alebo na to jednoducho majú a chcú si užit ten pocit z jazdy na super bajku - tú dosť ťažko hmatateľnú vec, čo ju spomínajú aj na konci GCN videa Super Bike vs Mid-Range bike.
14.04.2018 - 20:12:59
03
keyboard_arrow_up