nemozem, 150 nie je povolena rychlost a cely cas tu piseme o obiehani sprava cize zase si to urcite cital ako kazdy druhy co mi tu chce nieco pisat

astro ja viem ze lajkujes vsetkych ktori su proti mne takze ich len pekne motivujes :P
este ze vas mam na... bicykli :)
este mi povedz preco? lebo mam iny nazor ako par vyvolenych? lebo tu nepritakvam ako taka beee ovecka par vyvolenym? lebo mam nie velmi "comonner" poziadavky? preto som zly?


Naposledy upravil scarinko dňa 25.04.2018 - 12:31:58, celkovo upravené 1 krát.

25.04.2018 - 12:28:58
00
maš pravdu dostal si ma
25.04.2018 - 12:30:48
00
Takze cyklista je len ten skuseny. Novacik nie je rovnaky ucastnik cestnej premavky ze? Nevedel som ze zakon je napisany len pre skusenych ostrielanych bikerov.

A nie, nekopem do teba. len som ti napisal ze trepes tu, rovnako ako trepes aj v inych temach. Pisem na forum len sporadicky, ale teraz mi to nedalo. Skus trochu znizit kvantitu svojich prispevkov a radsej zapracovat na kvalite :) potom mozno nebudes mat pocit ze "vcetci proti scarinkovi".
25.04.2018 - 12:33:32
04
SimonSvk napísal:
Tiez nemam rad spomalovacov ktory idu pod max povolenou rychlostou.

Keď som na biku a predbehnem takých(lebo 40 na tachometri znamená fakt reálne od 30 do 35 a ja na mojom MTB dokážem na rovine tak 37-38), tak sa väčšinou uvedomia.
25.04.2018 - 12:35:20
00
TOME napísal:
Takze cyklista je len ten skuseny. Novacik nie je rovnaky ucastnik cestnej premavky ze? Nevedel som ze zakon je napisany len pre skusenych ostrielanych bikerov.

A nie, nekopem do teba. len som ti napisal ze trepes tu, rovnako ako trepes aj v inych temach. Pisem na forum len sporadicky, ale teraz mi to nedalo. Skus trochu znizit kvantitu svojich prispevkov a radsej zapracovat na kvalite :) potom mozno nebudes mat pocit ze "vcetci proti scarinkovi".

podla mna trepes ty, tiez same sprostosti
novacik sa nebude trepat do premavky a ked ano tak nebude novacik uz
kazdy moze mat svoj nazor na veci a ty nemas pravo oznacit toto za somariny alebo nieco podobne
takze skludni hormon a max mozes nesuhlasit

astro neser :)
25.04.2018 - 12:40:04
00
Všetkým ktorých vás prehliadli na ceste. Nekupujte si tie čierne matné rámy, tzv zhmotnenie tmy a obliekajte sa do idiotských farebných krikľavých kombinacii. Radšej nech si myslia o vás čokoľvek ako by vás mali prehliadnuť.
25.04.2018 - 12:42:50
04
scarinko: zakon nie je na to, aby definoval kazdu jednu situaciu (aj ked v poslednom case aj ludia tomu davaju tak, ze asi bude nutne, ale z toho potom vyplynie kopec zakazov a obmedzeni) .. v zakone su definovane pravidla, aby sa ludia vedeli zorientovat. Ako a kedy kto pojde, je uz castokrat vec konkretnej situacie. Tak sa aj nasledne posudzuje, ak sa nieco stane a je z toho sud /ver mi,ze by si sa castokrat divil/. Netreba sa spoliehat na zakon, ale treba premyslat a hodnotit uz dopredu /samozrejme kazdy robime chyby a kazdy mam inak niektore veci nastavene , aj preto je dobre neist tvrdo za svojim/. Napr. ak zrazis niekoho, kde si na hlavnej a on sa ti supol pod koleso /siel si podla predpisov/, mozes skoncit velmi zle /zoberu vodicak napr./, pretoze si mohol predvidat a zabranit tomu. Tym chcem apelovat na to, aby sme nebrali vsetko striktne a jazdili radsej tolerantne, atd./nebudem si vynucovat svoje prava, ak tym mozem ohrozovat niekoho ineho./ A to sa tyka prave aj obiehania po pravej strane dolekopcom. To iste potom je dobre uplatnit aj na pravidla cyklochodnika , chodnika, atd. /vynucovanie si prava jazdy na cyklochodniku pred casom sposobilo myslim smrt, albeo tazke poranenie cloveka v pesej zone tusim v KE/.

Co sa tyka samotneho pomaleho vozidla, zakon pravdepodobne mysli na toto https://www.mototech.sk/Vystrazny-reflexny-trojuholnik-pre-pomaly-iduce-vozidla-d5053.htm.

Moze byt, ze dolekopcom sa niekto vlecie 30tkou, ty ides 50 a brzdi ta. Ale s najvacsou pravdepodobnostou, ak skoncis pod kolesom z tohto dovodu, ze ho obehnes zprava a on ta nevidiac sunda, s velkou pravdepodobnostou nebude vinny a spravis problem sebe aj vodicovi. Treba si uvedomit, aj ako sofer, aku sancu ma v tomto pripade vodic, ktory ani necaka, ze ho budes takto obiehat, nehovoriac o tom, ze to je fakt kratka chvila.

Co sa tyka samotnej situacie, o ktorej tato debata zacala, ak som pochopil, jedna sa o zjazd po asfaltke z Koliby. Neviem presne kde by si chcel obiehat /inak mna tam pekne stvu vodici, pretoze ma obehnu a potom brzdia, lebo nie su schopni si uvedomit, ze som obvykle rychlejsi - resp. este kym bola rozbita asfaltka, tak som bol vzdy/, ale cca od zaciatku silne pravotocivej zakruty nad vinicami, kde sa robi nova vystavba, je znacka obmedzujuca rychlost na 30km/h :) .. dalej neviem ci nie je 40tka, uz si nepamatam, alebo znovu 30tka. Cize na tomto mieste by si ako vodic nemotoroveho jednostopeho vozidla porusil MPR a vzhladom na konkretnu situaciu by pravidlo o pomalom vozidle tym neplatilo a mal by si problem :)
25.04.2018 - 12:46:16
03
Ja myslim ze si to zhrnul celkom dobre a suhlasim v celom rozsahu. Osobne tam tiez nepredbieham nikoho resp auta lebo tam nie je dobre vidno. Islo mi len o to ze tu zacali padat nazory na zaciatku ze ako si to mohol dovolit ten cyklista kedze ako sa domnievali je to proti predpisom co nie je.
25.04.2018 - 12:56:11
00
lto napísal:
Cize na tomto mieste by si ako vodic nemotoroveho jednostopeho vozidla porusil MPR a vzhladom na konkretnu situaciu by pravidlo o pomalom vozidle tym neplatilo a mal by si problem :)

Toto sa už rozoberalo v súvislosti s maximálnou povolenou rýchlosťou na pešej zóne v KE - začali tam merať a chceli pokutovať cyklistov lebo rýchlosť tam znížili, ak sa nemýlim, na tuším 10 (či 20) km/h. Problémom je, že bicykel nemusí byť povinne vybavený meračom rýchlosti a keby aj bol tak sa vždy dá vyhovoriť na jeho "necertifikáciu". Neviem ako to nakoniec dopadlo ale ako cyklista by si sa z toho asi vedel vykrútiť (skúsim ešte zistiť). Týmto to ale nijako neschvaľujem :shake: :!:
edit: aha, niečo som našiel:
https://kosicednes.sk/udalosti/takto-dopadla-akcia-policajtov-zamerana-na-rychlost-cyklistov-na-hlavnej/
25.04.2018 - 12:56:46
00
scarinko napísal:
kedze ako sa domnievali je to proti predpisom co nie je.

ale je panáčik je.. len ty to zas nechápeš ako vela ďalších vecí, to čo predvádza tvoja logika by som tak maximálne označil ako využitie diery v zákone.. ale keby mali byť zákony písané tak, aby ošetrili aj takéto doslova debilne výklady tak je z každého jedného taká biblia že je nemožné sa v tom orientovať..

kde je u teba hranica "pomalej jazdy"? keď maximálna je 50 tak už 49 je pomalá jazda lebo je to menšie číslo? sa preber :tmi:
25.04.2018 - 13:12:26
03
To je uroven vyjadrovania, sa preber, krasne.
:facepalm:
25.04.2018 - 13:14:56
00
astro ja sa kľudne rozpíšem ak ti to chýba :)

scarinko ty pochop že je rozdiel obiehať stojace autá v kolóne z pravej strany... a predbiehať idúce auto z prava..... obiehať kolónu OK ale predbiehať autá z prava? vážne? ak by ťa v takom prípade drblo auto dole tak ako spomínali chalani vyššie neuhádal by si odškodné ani vo velkosti šušňa....

predbieha sa z ľava....a je úplne jedno či auto ide 30km/h alebo 50km/h... ak totiž ide tak pomaly že ho máš potrebu predbehnúť zvládneš to aj z ľava....
25.04.2018 - 13:22:24
00
***** idem sa venovat akoleniu v anglictine bo zjavne pisem hluposti


Naposledy upravil lapaloma dňa 25.04.2018 - 13:29:27, celkovo upravené 4 krát.

25.04.2018 - 13:23:04
01
pri pravotocivej zakrute predsa nebudes obiehat auto zlava ci hej?
uz ma tato debata fakt nebavi, lto to tu myslim pekne zhodnotil a mozeme to uzavriet myslim

lapaloma ak myslis praveho Ajtaka tak to nie, ale za PC robim to ano, ked tak len lahkeho ajtaka pre svoje okolie
25.04.2018 - 13:24:20
00
pri pravotočivej zákrute nebudem prebiehať vôbec ak nevidím alebo na to nemám rýchlosť!!! zas to tu konštruuješ a prekrúcaš len aby ti to sedelo do tvojho výplodu kde by si mohol mať aspoň teoreticky čiastočnú pravdu..
proste predbieha sa auto po ľavej strane a bodka.. pomaly idúce auto neznamená že je to všetko čo nejde maximálkou..

edit: dpč :lol:


Naposledy upravil CraObs dňa 25.04.2018 - 13:34:03, celkovo upravené 1 krát.

25.04.2018 - 13:30:32
05

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up