To bol taký spontánny nápad. A celkom to ubehlo. Máme v pláne sa tam vrátiť v dohľadnej dobe.
02.05.2018 - 13:18:52
00
Kenai napísal:
Inak na MTB sa tu daju vidiet este krajsie veci, ale 130 km + este k tomu aj mtb jazdenie je uz vela ja na vola. Keby ste chceli nabuduce poradim, alebo sa rovno mozeme niekam vybrat spolu. Mam to za domom.

130km na MTB je v pohode, ja som dal 240km z Oravy na východné Slovensko a o dva dni "skratkou" 220km späť a v pohode, priemerka málo pod 25km/h, už neviem presne :) Vtedy som bol ešte makač :lol:

Inak aby som nebol OT, plánujem cestu Tvrdošín-Bratislava (od Tatier k Dunaju :) ) No a z BA aj hrádzou do Patiniec a na opačnú stranu do Záhorskej Vsi, ale uvidím (samozrejme všetko už na cesťáku), asi budú mať prednosť iné veci a na dovolenku nepôjdem nikam...
02.05.2018 - 15:31:43
01
240km na MTB za den? Si rovnaky pacient ako eloscilatore z fora, ktory nedavno na cestaku dal 404km. Myslim to ale v dobrom! :)
02.05.2018 - 15:49:29
00
Ak si dobré pamätám, tak som to dal pod 10hod čistého času a cca 12hod špinavého času, cesta od 05:00 rána do 17:00 poobedia. Ale vravím bolo to dávno a vtedy som cesťák proste nemal :)
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=95755
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=95756
02.05.2018 - 15:54:04
02
user_id napísal:
Si rovnaky pacient ako eloscilatore z fora

milos21 nie je pacient, on je doktor :!:
02.05.2018 - 17:34:05
00
Kenai napísal:

Co z toho celeho vyplyva ? Ak som cyklista a vadi mi, ked ma auta ofukuju na tesno, vyhybam sa cestam, kde je vela usekov s plnou ciarou. Ak mi vadia velke stretavacie rychlosti, nejazdim, kde je povolenych viac ako mi je po srsti. Ak chcem aby vodici dodrziavali 1.5m odstup, idem maximalne mozne v pravo idealne po krajnici ak je zjazdna a opat sa snazim aby tam nebola plna ciara prilis casto. A ak sa aj tak necitim bezpecne, zamyslim sa nad jazdenim po cyklotrasach alebo na MTB.

:D takyto blud som uz dlho necital a teda ze tych peral na tomto fore byva pozehnane.

len pripomeniem - vyplyva z toho to ze slovenski polovodici sa stale niekam ponahlaju a citia potrebu ofukovat cyklistov na tesno (ako ty pises). staci prejst z petrzalky do bergu a zrazu sa otvori novy svet - kde prekvapivo podobnu potrebu maju len polovodici zo slovenska a madarska (nesuc si vedomi miestnych predpisov)...
02.05.2018 - 22:34:05
08
Niektorí z oných polovodičov sú dokonca, podľa pásovej teórie, skôr izolanty :D
A niekedy sa divím, čo niektoré jedince vlastne hľadajú na bicykli, keď patria mentálne do úplne iného vesmíru...
03.05.2018 - 14:38:46
01
stax Super, nazval si moj zaver bludom a nahradil si ho agresivnym konstatovanim tovjej reality, bez jedineho argumentu. Suhlasim, ze cesty su pne polovodicov co by v zivote nemali mat vodicak. A ty najhorsi su polovodici co ten vodicak nedostali, chodia na biku a tvrdia, ako sa rozhodli pre zdravy zivotny styl. Ba dokonca si precitas, ako na bicykel netreba vodicak tak nemusia poznat vyhlasku a preto si mozu jadit ako chcu, lebo ich sa vyhlaska netyka. Vyhlaska je predsa pre auta. Urcite budes suhlasit, ze najhorsi vodic z pohladu cyklistu, je taky, co na biku nejazdi a ak, tak len na pivo. Nevie, ake to je byt ofuknuty na tesno, autom. Ale v takom pripade musis suhlasit aj s nazorom, ze najhorsi cyklista je taky co nejazdi na aute, a ak, tak ho vytahuje len aby sa doviezol na cyklomaraton v sobotu.
Uz som to tu pisal a zopakujem to: Ak mas problem s tym ako ludia soferuju, mysli na to ked si za volantom. Chces robit osvetu, ako maju ludia soferovat, najskor odjazdi 1 000 000 km po okreskach a potom im zacni kazat. Ale nie tu, treba ist na autickarske a tunerske fora.
Ja neriesim AT ani iny stat, ani inu legislativu ani inych cyklistov. Napisal som co podla mna vyplyva z nasej pravnej upravy pre cyklistu. To ze sa ti moj nazor nepaci, este neznamena, ze je to blud ;)

tulenik Kolko km mas najazdene za volantom osobneho motoroveho vozidla?
A niekedy sa divím, čo niektoré jedince vlastne hľadajú na bicykli, keď patria mentálne do úplne iného vesmíru...

A tento tvoj udiv je zakladom celeho nepochopenia. Si v krabicovom rezime a unikaju ti suvislosti. Je pre teba mimo ramec chapania, ako moze niekto jazdit na biklu a vidiet svet aj z ineho pohladu ako ty. A tento rezim vedie k zaujatemu pohladu a neobjektivnosti. Ale nic si z toho nerob nie si sam, trpi tym cela spolocnost. Kazdy chce dat niekomu nalepku, (slnieckar, rasista, biker, cestny pirat, snob, chudak, motorkar, policajt, kriminalnik, sportovec, povalac). Nuz problem je, ze dost casto ide o toho isteho cloveka, zalezi koho sa opytas na nazor..... ;)


Naposledy upravil Kenai dňa 03.05.2018 - 15:11:53, celkovo upravené 2 krát.

03.05.2018 - 14:59:43
01
Ja len doplním....
Kenai napísal:
Kazdy chce dat niekomu nalepku, (slnieckar, rasista, biker, cestny pirat, snob, chudak, motorkar, policajt, kriminalnik, sportovec, povalac).
...commoner :lol:
03.05.2018 - 15:06:17
04
Kenai napísal:
stax Super, nazval si moj zaver bludom a nahradil si ho agresivnym konstatovanim tovjej reality, bez jedineho argumentu. (1)


Napisal som co podla mna vyplyva z nasej pravnej upravy pre cyklistu. To ze sa ti moj nazor nepaci, este neznamena, ze je to blud ;) (2)

tulenik Kolko km mas najazdene za volantom osobneho motoroveho vozidla? (3)



3) zacnem od konca - pocet kilometrov najazdenych na osobnom motorovom vozidle je nic nehovoriace cislo. stavim 20E ze starsi pan ktory jazdi 2x tyzdenne po dialnici bratislava mnichov poslednych 15 rokov bude horsi vodic ako kurier DHLky v bratislave po 6 mesiacoch

2) problem je ze to co si napisal z nasej pravnej upravy nevyplyva. citanie s porozumenim...

1) argument mas v druhej polovici. opat citanie s porozumenim...

aj by som sa rozpisal viac ale s tebou je to uplne pointless - vid 500E vs 15k E bicykel diskusia...


edit: potesujuca sprava je ze mnozstvo polovodicov sa postupne znizuje - aspon podla mojich skusenost z useku lozorno pernek - stale viac a viac vodicov nabera uroven tych rakuskych ci dokonca tych s ktorymi sa mozno stretnut v alpach ci spanielsku... a to to bol dakedy relativne blby usek na jazdenie na cestaku.
03.05.2018 - 15:29:19
02
stax uz to nechám tak, len prosím nepouzivaj vodičov DHL ako príklad toho, kto vie šoférovať. A Rakúšanov, ako príklad toho ako treba šoférovať. Skôr ich pouzi ako príklad toho, ako poslúchať a zabudnúť za volantom používať vlastnú hlavu.
03.05.2018 - 23:09:57
00
vlastnu hlavu pouzil aj nas pan expremier a pozri v akom stave vdaka tomu mame tento stat. ked uz si zacal s hlupymi odporucaniami...
04.05.2018 - 08:51:33
02
stax :rofl: Mas uplnu pravdu, moja chyba, som si neuvedomil, ze pouzivat hlavu je hlupe :lol: Pre mnohych doslova nebezpecne.....Naozaj ocenujem tvoj zmysel pre humor, ja som si naozaj chvilu myslel, ze pises vazne :rock:
04.05.2018 - 10:39:02
02
prestuduj si darwin's awards. je rozdiel medzi pouzivat hlavu a pouzivat hlavu... 8)
04.05.2018 - 11:21:34
00
Pre zaujimavost o psoch a voditkach https://usti.idnes.cz/litomerice-zkraceni-voditek-voditko-vyhlaska-pes-psi-pfc-/usti-zpravy.aspx?c=A180503_399274_usti-zpravy_vac2

A len tak na odlahcenie: Specialne som dnes vyrazil na Ba hradzu usek Kyselica-Vrakuna. a Musim vsetkym starzujucim sa na vsetkych, dat za pravdu. Cez vikend je to fakt zle. Jedno auto mi nedalo prednost este vo Vojke, aj ked mal Stopku, viem o koho ide, skusim mu dohovorit. Dalej okolo mna prefical Hilux zo ZA spz (myslim ze rybarska straz) asi 90km/h a ani sa neunuval pribrzdit. Dalsie auto v pohode vybehlo na cyklotrasu vo Vlcom hrdle, aby podebatovalo zo psickarkou, ktorej dva pudle skakajuce do auta uplne zablokovali aj posledne volne cm trasy. Videli, ze idem, nechali ma zastavit, poprosil som ci ma nenechaju prejst, nakoniec som to po posunuti sa psickarky o 30cm presiel peso. Celkovo som naratal dalsie 4 skupinky nepricetnych chodcov stojacich v strede trasy, alebo cuvajucich do cesty. Jeden sa dokonca na zvoncek cyklistu predomnou choval agresivne a snazil sa ho zhodit z bicykla. Co ma ale soklo uplne, bola nepricetnost samotnych cyklistov. Teraz myslim rekreacnych na dutch bikoh, trekoch, proste tych co sa chodia opalit a previest pre radost par km. Narozdiel od chodcov tychto bolo na trati na stovky a jazda rychlostou cez 25km za hodinu bola doslova na system akceleruj, zabrzdi za nimi, oslov ich, uisti sa, ze ta videli, a potom ich obid. Je pravda, ze vsetci vzdy ochotne uhli na bok. Ako je ale mozne, ze nikto nerata s tym, ze na preplnenej hradzi ma nechat aspon na jeden bike vedla seba miesto a hlavne drzat priamu stopu? Ked niekto na TT biku vali 45tak este pochopim, ze nerata s tym, ze ho niekto bude predbiehat, ale na Liberte pri 15km/h?

Co som tym celym chcel povedat?
1. sucitim so sportovo zalozenymi cyklistami odkazanymi na jazdenie v BA, netusil som, ze sa to za posledne roky tak zhorsilo. Uz mam pochopenie pre tie zufale vylevy a dakujem bohu, ze mozem jazdit cez pracovne dni.
2. Mame este velmi vela roboty na vlastnom piesocku s vychovou cyklistov, kym zacneme vychovavat motoristov, psickarov a chodcov. :(
05.05.2018 - 23:42:58
06
keyboard_arrow_up