Uz som to raz pisal - na to nemam vlasne vysvetlenie, len prevzate z H-B, kde tvrdia, ze ked je kava pod tlakom z nasypky, v kamenoch je viac kavy a "odieraju" sa navzajom, takze staci mlynec nastaveny na hrubsie (dalsim sprievodnym javom je podstatne kratsi cas mletia, pretoze medzi kamenmi je v danom case viac kavy). Kedze je extrakcia stejna, priemerna hrubka zrna by mala by v oboch pripadoch rovnaka (nazor), ale nemam potuchy, ci tak je, a nemam moznosti ako to overovat (mikroskop, preosievat) resp. ako zistit podiel prachu pri jednotlivych mletiach. Subjektivne pri mleti OD je kava viac nadychana (vyssi kopcek) ako pri mojom SD, pri mojom SD s vyfukovanim (bez vyfuknutia by som nevyprazdnil prechodovy tunel) bolo zretelne viac prachu, ale zase nemozno z toho robit zaver, pretoze to bolo vyfuknute vzduchom a prach sa len mozno stal viac viditelny. Samozrejme rovnaka gramaz v pake, rovnaka kava, rovnaka miska, rovnaky stroj, vsetko rovnake len iny sposob mletia...
luper Tolko kavy nemam a ani nemam chut. Na H-B fore tento jav popisuju prave prave s nasypkou vs. SD (nie so zavazim, ako pouzivam ja), tak tomu verim (podlozene predch. mletim z nasypky a teraz so zavazim). Ak niekto chce, nech zopakuje s plnou nasypkou a potom volne vsypanou (SD), aspon bude dalsi nezavisly pokus, ale ja sa presviedcat nemusim
.