Chlapi, riešite tu technické serepetičky a fyzikálne veličiny, ale čoraz častejšie (resp. už dlhšiu dobu...) sa mi natíska otázka: pri všetkej tej konzistentnosti opakovania výsledkov s mletím a extrakciou, ako zabezpečíte (alebo zabezpečujete) to najvýznamnejšie - a to chuť v "papuli"? Robíte chuťové skúšky stále v tom istom dennom čase, stále si vymyjete ústa (vyčistíte zuby), prepláchnete tou istou vodou, požujete presne to isté množstvo bielej veky na neutralizáciu (a vypľujete, kto by tu už jedol biele pečivo
)...Lebo je dokázané, že sa chute počas dňa menia, aj podľa nálady a celkovo podľa psychického rozpoloženia...Tá istá káva mi aj teraz počas búrky chutila inak, ako o pol hodinu, keď vyšlo slnko... (chutila mi stále dobre, len tam boli malé rozdielne nuansy...)...A keďže kávu pijeme aby sme si ju vychutnávali, nie sú práve tieto malé odchýlky (vo vnímaní chute...) to, čo to robí zaujímavé? Lebo to lejeme do seba a nie do nejakej mašiny, čo z toho spraví chemicko-fyzikálny rozbor na zistenie, či bola tá káva na 98% rovnaká ako predošlá....
..Jednoducho, riešite aj tento faktor "jazyka"?