Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
-19% RockShox 200 hodín / 1 rok servisný kit - SUPER DELUXE THRUSHAFT C1 - TREK (2021)
53,99 €
-19%
MOC 66,99 €
Akcia -5% RockShox servisný kit pre vidlice, SID XX/RL, 200 hod/1 rok
51,99 €
-5%
MOC 67,99 €
Akcia savings RockShox základný servisný kit pre vidlice Domain
32,99 €
savings
MOC 52,99 €
RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Vivid Air B1 Air Can (2014-2015)
27,99 €
MOC 33,99 €
savings RockShox servisná sada, 200 hodín, pre vidlice 30 Gold a Silver
11,99 €
savings
MOC 24,99 €
-20% RockShox fork DAMPER ASSEMBLY - REMOTE 17mm (POPLOC, PRE-2013 PUSHLOC) TURNKEY (THREAD PITCH 0.8mm)
62,99 €
-20%
MOC 78,99 €
Nalial si oleja dolu? Nohy nemajú kam zaliest...vypusti vzduch a olej zo spodu a zatlačiť koľko pôjde
do vidlice sa dostane , teda ak nie je uzavreta patrona, ale otvorena - mam dost skusenosti, ale pozor .. vidlicu nemozes porovnavat s teleskopkou, to je ako porovnanie olejoveho radiatora so slnkom, hej obe veci hreju
hydraulicky system brzd ma kontra tesnenie na packe, a nema hydrolock + ano, tam sa tiez dostane spina, mozem ti ukazat ako vyzera jedna moja brzda, je v nej prach z dosticiek a napriek tomu netecie
ako som pisal .. mam dve teleskopky, ktore maju hydro, obe chcipnute .. KS Lev co viem mal asi tiez dost problemov /dufam, ze starsi typ nez mam/ a Reverb je ukazkova vec, kde by som sa veru nemal bat a sam si priznal, ze je problem. A riesit kazdu chvilu dalsiu somarinu, ktoru nemusim nie je ziadna vyhra. Staci dostatocne vidlica/tlmic.
Ano, ten ocelovy cibulak sa moze polamat, ale zatial predpokladam tak, ze sa najprv zlomi kusok, budem vediet, ze uz je problem a zariadim sa podla toho. Riesit teleskopku na vyjazde 50km od bodu navratu, ze chcipla, nejde ju mat vytiahnutu, alebo pruzi, to naozaj sa mozem vratit k ukrajine
A este otazka , ta najpodstatnejsia.. pises , ze kamosovi 3 roky funguje. Napis kolko hodin v terene s nou jazdil. To iste za seba. Mne prva teleskopka vydrzala cca odhadujem 200-300hodin /90% teren, kolko krat pouzita neviem, ale dost v zime a mrazoch/, druha asi 70h (bazarova) /vsetko v zime a mrazoch/. Nepotrebujem vozit veci, ktore treba servisovat a menit kazde 3 mesiace
Asi pred dvomi tyzdnami sa mi uvolnilo lanko na lockoute a v servise nemali volno lebo sezona. Tak reku - opravim sam. Len lanko neslo zafixovat tak som vysroboval lockout, zafixoval lanko a dal lockout naspat.
Ale teraz (po mozno 200 km) sa mi zacina objavovat stav, ze vidla ostava na trail rezime scasti locknuta (po par cm dorazi na doraz). Riesenim vtedy je prepnut na D a naspat na Trail. Na C ju uz ani nedam. A este - hlavicka lockoutu sa pri stlaceni pohybuje. Pri stlaceni je vyssie ako pri uvolnenej vidle. Ako keby bolo nieco uvolnene vnutri vidly. Na fotkach je to vidiet. Problem je, ze nemozem zatiahnut viac - zadiera sa lanko do vonkajska. Mozno som nieco zle poskladal, ale nechapem co.
Vidla uvolnena:
Vidla stlacena:
Ta paska na konci lanka je len ze som v tej chvili nemal koncovku, tak som to zahasil docasne takto.
Isopropyl mám
Miesto sram butter grease a military grease by som použil stendec-easy-glide-fork-grease http://www.chainreactioncycles.com/stendec-easy-glide-fork-grease/rp-prod3150
Miesto rockshox 15w a 5w olejov by som dal tieto stendec-crystal-fork-fluid 15w a 5w oleje:
http://www.chainreactioncycles.com/stendec-crystal-fork-fluid/rp-prod112
Vďaka za prípadnú odpoveď.
Isopropyl mám
Miesto sram butter grease a military grease by som použil stendec-easy-glide-fork-grease http://www.chainreactioncycles.com/stendec-easy-glide-fork-grease/rp-prod3150
Miesto rockshox 15w a 5w olejov by som dal tieto stendec-crystal-fork-fluid 15w a 5w oleje:
http://www.chainreactioncycles.com/stendec-crystal-fork-fluid/rp-prod112
Vďaka za prípadnú odpoveď.
Niekto?
anybodny else?