Nehanbi sa uviesť aj dôvody pre a proti, nech sme mudrejsi...
Nemám sa začo.
Nech sa páči, rád sa podelím, veď nie som taký tajnostkár ako Ty.
+ / - SD u môjho mlynca.
+ takmer nulová retencia (kvôli tomu som E37S kupoval)
+ vždy čerstvá káva
+ možnosť okamžitému prechodu na inú kávu
+ úspora kávy
+ káva nie je preextrahovaná, menej prachových častíc, chuť je optimálna
+ konzistentné výsledky
+ jednoduchšie a rýchlejšie nastavenie mletia
- jedno váženie navyše
+ / - OD
+ o jedno váženie menej
+ úspora času mletia ( v sekundách
)
+ intenzívnejšia chuť (pre niekoho až preextrahovaná)
- zdĺhavé doladenie mletia pri prechode na inú kávu
- veľa zadržanej kávy v mlecej komore (spôsobené priebežným mletím)
- stará zvetraná káva
- nemožnosť okamžitého prechodu na iný druh kávy
- pre zabezpečenie konzistentnej chuti je potrebné vymlieť starú kávu
- väčšia spotreba kávy