23.6.2018
Miesto:
Súľov
posledný komentár: 12. 9. 2024 o 20:27
posledný komentár: 11. 9. 2023 o 22:36
posledný komentár: 21. 9. 2022 o 7:31
posledný komentár: 12. 9. 2024 o 20:27
posledný komentár: 11. 9. 2023 o 22:36
posledný komentár: 21. 9. 2022 o 7:31
Presmykac, prehadzovacku a retaz (XT) pod blatom ani nebolo vidno, az som sa cudoval ze sa to vobec krutilo. Zato kolesa sa nekrutili, furt som musel zoskrabavat blato. Takto to bolo az po Hricovske Podhradie, cize cca. 7 km, ktore som viac tlacil ako sa viezol a trvalo mi to iste vyse hodinu. Casto bol problem udrzat sa na nohach, nieto na biku.
Nie som pretekar ale cykloturista a na maratony chodim pre radost, no a z tlacenia/nosenia biku po blate moc velku radost nemam. Tak som zvazoval ci sa na to vykaslat, naco riskovat zranenie ci poskodenie biku. Pokracoval som este kusok nad Pastinu, blatovy charakter trate sa nezmenil, zase tlacenie. Tam som tiez si uvedomil, ze mala byt obcerstvovacka v H.Podhradi a uz nebola (cca o 15:30), cize isto uz nebude ani v Hlbokom a ze v Sulove pravdepodobne nestihnem vydaj stravy a ktovie ci este budu sprchy (spinavy som bol jak prasa).
Scitane a podtrhnute, odhlasil som sa z preteku a dosiel som si to do Sulova po asfaltke.
Napriek tomu hodnotim maraton pozitivne, organizacia 1*, trat znacena vynikajuco
Jedina vyhrada k tomu zruseniu obcerstvovaciek. Par minut predo mnou boli traja jazdci z 85, za mnou este jeden z 85 a traja zo 60. Takze male vylepsenie do buducnosti: bud na obcerstvovackach pockat az po posledneho, alebo v propoziciach napisat, dokedy ktora obcerstvovacka bude otvorena, dokedy bude vydaj stravy a dokedy budu v prevadzke sprchy. Dakujem
dufam, ze dodrzis slovo a nasledujuce preteky odjazdis na svojom novom bicykliku
ennio uz trenujem
na obcerstvovacke v hlbokom nam vraveli, ze niekoho brala sanitka so zlomenou stehennou kostou
Spadol v tom kamenistom zjazde, asi 1km pred trailom , keď som šiel ja okolo už tam šiel záchranársky tereňák. Chvíľu som tam postál a hamoval tých čo šli do zjazdu keď išiel treňák hore.
Pre mňa toto boli prvé cyklo preteky a aj prvý krát som šiel na bike, keď bolo mokro a pršalo
Zaujímavé, že na Salzku kvôli tomuto istému ešte nikto nefrflal. Tam to je tiež také Slovenské???
Súľov určite v ničom nezaostáva.
Cital som predosle komentare a ano - vzdy sa da nieco urobit lepsie. Pri takej velkej akci (1400 ucastnikov!) neustrazite vsetko a chyby sa stavaju.
K podmienkam na trati - ozaj k "blatnym galejam" toto sa ani nepriblizilo, doporucam skusit Marikovu alebo MTB Trophy po dazdi...
Celkom dokopy maraton v Sulove je za mna najlepsim tohto typu podujatim na uzemi Slovenska a smelo moze konkurovat zo spickovymi zavodami v inych europskich krainach. Zial vela ludi si to neuvedomuje, skoda. Chceloby sa parafrazovat a napisat "to take slovenske" - no nenapisem
Mňa "vytočil" spôsob. Na Slovensku je to také zlé. Na Salzke podobný problém tu nik ani nespomenie. Buďme trochu objektívny.
Nepíšem reakcie na maratón ale teraz keď čítam niektorých úplné somariny musím!!!!
Už len pohľad na fotky čo ste porobili akú prípravu ste tomu venovali som sa nevedel dočkať a som pozeral že to žeriete...
Príjazd - značenie do Suľova a priamo na parkovisko na lúke bez problémov - Super!
Prezentácia super rýchla všetko bez problémov! Prihlásenie na maratón by som uzavrel aj skôr každý má na to strašne veľa času si to rozmyslieť zorganizovať a rozhodnúť sa! (rok)
Značenie 60km trate super pretože tú som šiel...Keďže som stratil jednu fľašku hneď po pár km trate stál som 3x na vodu a vždy obslúžený hneď super.
Hasiči, záchranári a usporiadatelia na trati dávali všade pozor veľká vďaka aj im... Všetko nebezpečné označené...
A tá teplá kúpeľ to bola odmena úúúžasnééé...Jedlo chutné a rýchle obslúžený... A keď som videl našich ,,pomáhať a chrániť,, ako jazdia medzi autami a nie len tak ako vždy že sa vozia ale aj aktívne riešili jedno neuzamknuté VW a zisťovali majiteľa aby ho o tom oboznámili čo stál kúsok odo mňa tak som si zavrel otvorené ústa a hovorím : tak toto som ešte na maratóne na Slovensku nevidel!!!
Počasie? Blato? ste smiešny že to vôbec spomínate!!! Áno bola mi zima pri dlhšom zjazde - bol som zle oblečený - moja chyba nepripravil som sa dobre! Bike sa umyl oblečko opralo... A ja nevidím rozdiel keď je prašno alebo mokro tak isto umývam vždy bike to je úplne jedno! Áno keď si na tréningu zašpiním cesťák od mušiek alebo od potu čo mi kvapne tak nadávam a nechce sa mi to umývať.. Ale na pretekoch? Všetko to k tomu patrí predsa preto sa tomu hovorí preteky... Tak nejazdi nechaj si ho v obývačke nad krbom utri si bike prachovkou a pozeraj sa na neho a nebudeš mať problém...Teším sa na ďalší ročník...