Kategórie
Bike-techrozmýšľam, že by som sa dal na cyklistiku, ale nemam šajnu s akým bicyklom začať. Na začiatok do toho nechcem dať viac ako 500€. Ako som už písal, len chcem začať, takže sa do toho vôbec nevyznám (tým chcem hlavne povedať, že nechcem nič skladať). Prosím Vás o nejaké tipy na kúpu. Meriam 182cm a vážim (neviem, či na tom vôbec záleží) okolo 75 kg. Na záver sa chcem ospravedlniť, že zakladám novú tému, ale podobné témy sú už vačšinou staré a odkazy na bazáre taktiež.
-19% Giant TCR Advanced 2 Disc Pro Compact bicykel, hematite
od 2 199 €
-19%
MOC 2 699 €
-18% Pinarello Dogma X Dura Ace Di2 GRT4540DB bicykel, xolar black
od 12 399 €
-18%
MOC 15 100 €
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
Výpredaj -20% Cannondale Synapse Carbon 2 RL bicykel, beetle green
3 499 €
-20%
MOC 5 199 €
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
savings Continental Grand Sport Race 700x25C plášť, kevlar
23,99 €
savings
MOC 38,99 €
savings Continental Grand Prix 5000 S 700x32C Black plášť, TR, kevlar
61,99 €
savings
MOC 91,99 €
Výpredaj -27% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C Color Edition Yellow plášť, TLR, kevlar
62,99 €
-27%
MOC 94,99 €
-11% Pirelli P ZERO™ Road 700x26C EVO TechLINER plášť, kevlar
46,99 €
-11%
MOC 66,99 €
Akcia -15% Pirelli P ZERO Race RS 700x30C plášť, TLR, kevlar, classic
65,99 €
-15%
MOC 98,99 €
-13% Pirelli Cinturato Evo 700x28C SmartEvo AS TechWall+ plášť, TLR, kevlar, retro
59,99 €
-13%
MOC 85,99 €
savings Continental Grand Prix 5000 700x28C plášť, kevlar, transparent
50,99 €
savings
MOC 78,99 €
Akcia savings Pirelli P ZERO™ Road 700x28C TechLINER plášť, TLR, kevlar
43,99 €
savings
MOC 66,99 €
Výpredaj -35% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C SmartEVO TechBelt plášť, kevlar, tyrkysové nápisy
53,99 €
-35%
MOC 82,99 €
Continental Grand Prix 5000 S 700x30C Transparent plášť, TR, kevlar
80,99 €
MOC 94,99 €
Akcia -14% Pirelli P ZERO™ Race 4S 700x32C plášť, TLR, kevlar
66,99 €
-14%
MOC 98,99 €
-36% Maxxis High Road SL 700x25C HYPR-S K2 ONE70 plášť, TR, karbón
54,90 €
-36%
MOC 86,99 €
Výpredaj Vittoria Rubino Pro IV 700x25C G2.0 plášť, TLR, kevlar, full black
60,99 €
MOC 63,99 €
Výpredaj -32% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C Colour Edition Fuchsia plášť, kevlar
50,99 €
-32%
MOC 76,99 €
Akcia -23% Pirelli Cinturato™ Velo 700x32C Reflective plášť, TLR, kevlar
54,99 €
-23%
MOC 82,99 €
Dlzku predstavca by mali uvadzat v tabulke kde sa konfiguruje velkost reap urcite je tam.sirka rajdov ale uz si to presne nepamatam.
A kedy si to prosím ťa bral? Lebo poslať do Slovinska namiesto Slovenska je celkom fail, na druhej strane to nemusel poondiť samotný výrobca Rose ale špedičná firma
Inak celkom rýchlo mi odpísali na tú dĺžku predstavca, šírku riaditok a pod. ale majú od dnes pri všetkých veľkostiach dodanie 52 týždňov takže zrejme majú nejakú chybu v systéme...ešte v piatok mali väčšinu normálne skladom tak neverím že sa behom víkendu všetko predalo...
Ja mam galuskove fastwaye disk 50 rafik a plaste 25 veloflex arenberg vzadu a 25 tufo hi-composite carbon vpredu (dojazdim). Na zadnom som uz mal velky defekt tak testujem arenbergy
po viac rokoch (25) nastal asi čas sa opäť pozrieť na cestný bike ... Bike mám už vybratý. Ide mi o kolesá.
V základnej cene sú Shimano RS170 DB. Za príplatok 150€ sú kolesá DT Swiss P1800 32 DB. Oba sety sú už komplet pripravené aj na bezdušové obutie.
Oplatí sa priplatiť? Vďaka za rady.
po viac rokoch (25) nastal asi čas sa opäť pozrieť na cestný bike ... Bike mám už vybratý. Ide mi o kolesá.
V základnej cene sú Shimano RS170 DB. Za príplatok 150€ sú kolesá DT Swiss P1800 32 DB. Oba sety sú už komplet pripravené aj na bezdušové obutie.
Oplatí sa priplatiť? Vďaka za rady.
začali opravovať rozbité asfaltky v Levočských vrchoch?
nemám ani jeden z uvedených párov kolies, ale za DT by som priplatil
https://winstanleysbikes.co.uk/bikes/road-bikes/giant-contend-sl-1-2018-bike
Sam nad tym silno uvazujem ale niesu skladom, len na predobjednavku...co hovorite?
Ale inak ano, kazdy solidny eshop alebo kamenny obchod tuto moznost ponuka.
Ale inak ano, kazdy solidny eshop alebo kamenny obchod tuto moznost ponuka.
Sorry tato reakcia mi pride trosku moc. Nie kazdy vysedava za PC ci mobilom kazdu volnu chvilu. Nevie o tomto fore nenavstevuje ho, vie ze ja sa tomu trochu venujem a zacinam jazdit tak sa ma spytal. Ja som jeho otazku reprodukoval sem a ak sa to niekoho dotklo tak potom pardón.
Dakujem za dalsiu odpoved.
Dakujem za dalsiu odpoved.
Heh, mna sa nic nedotklo a nosna myslienka mojej odpovede nebola ta, ze je zle pytat sa tu na fore. Skor ide o to, ci vie, co obnasa kupa tovaru na splatky...
po nejakom čase, keď som si kúpil pár rokov dozadu už jazdený leaderfox leadstage (aby som zistil, či je cesta niečo pre mňa), som sa odhodlal pokukovať po novšom bicykli
mám 194 cm výšku a 103 kg váhu, čiže nie som žiaden pavúk.. teda sa mi výber bicyklov zužuje
čo od bicykla očakávam: rád hltám kilometre, extrémne podmienky však nejazdím, t. z. keď sneží, silno prší, väčšinou zostávam doma
keďže som lokalizovaný vo východoslovenskej nížine, nejaké extrémne kopce nejazdím, avšak nevylučujem, že keď vyrastiem (dúfam, že už nie), tak by som ho možno zobral napr. na kráľovu hoľu a pod. - avšak to treba brať fakt ako výnimočný prípad, t. z. raz, max. 2x do roka
limit - chcel by som sa pohybovať do tých 1500 - 1600 €, čo ušetrím, mám na ďalšie záľuby
materiál - karbón je preferovaný, avšak čo som si čítal recenzie, články a podobne, tak ani kvalitný hliník nie je zlý, lebo kostitras z bicykla robia aj tak v prvom rade kolesá a čo som dnes skúšal karbón, tak o toľko (berúc do úvahy hype pri karbóne) pohodlnejší mi od toho môjho doterajšieho hliníka neprišiel (možno som sa len krátko vozil)
osadenie - minimálne by som asi išiel do 105, prípadne do porovnateľného campagnola alebo sramu
brzdy - potešili by kotúčové, avšak keďže nejazdím extrémne podmienky ani alpské zjazdy, tak by som ich asi za nutnosť považovať nemal... či?
plášte - asi už dnes minimum 25 mm, úpenlivo rozmýšľam nad 28
čo by eventuálne prichádzalo do úvahy:
https://www.merida.sk/cestne-bicykle/scultura-disc-400 - 1300 €
https://www.canyon.com/en-sk/road/endurace/endurace-cf-7-0.html
https://www.canyon.com/en-sk/road/endurace/2018/endurace-al-disc-7-0.html
https://www.canyon.com/en-sk/road/endurace/endurace-al-8-0.html
možno by som sa nebránil ani kellysu a deme, aby som podporil slovensko, ale neviem no
a zlatý klinec programu - skladačka
príbeh mňa a skladačky - chodím po obchodoch v KE, inak dosť slabota... ja viem, už idem tesne pred predstavením nových modelov a ja chcem práve niečo hoci tohtoročné alebo minuloročné, čo sa horšie predáva, lebo je to veľké - pre mňa však ako stvorené
narazím na jeden cykloobchod, v ktorom ma informujú, že na druhej predajni v KE, je nejaký full carbon pre moju veľkosť, s dobrým osadením za 1800.. samozrejme, sadám do auta
dôjdem do predajne a tam mi rozpovedali, že tú skladačku majú už nejaký čas u seba, lebo pôvodný majiteľ začal mať vážne problémy s platničkami a teda sa musel s týmto bicyklom rozlúčiť, vraj bol málo jazdený a asi to bude pravda, lebo nie sú na ňom viditeľné v podstate žiadne známky používania... jedine čo mi trochu vadilo bola trochu odlepujúca sa omotávka zo stredu... ako ten bicykel vyzerá -
rám - karbónový focus cayo, ročník asi 2015, vnútorné vedenie lanka
vidlica originál s rámom
kolesá - karbónové, myslím, že dt swiss s hrubším ráfikom, galúskové 25 mm, podľa majiteľa sa dajú dať aj na 28
brzdy - sram red, ráfikové prehadzovačka - zdá sa mi, že to bola ultegra a asi Di2, nikdy som nemal elektrickú prehadzovačku, ale táto tak vyzerala - jeden klik a prehodené, možno bola mechanická a perfektne nastavená - neviem, veľa sme nevykecávali, lebo som potreboval ešte niečo vybavovať kľuky - sram red
vpredu 50/34
vzadu - to som si nevšimol, ale myslím, že tam bola 11 rýchlostná sada
predstavec, riadidlá, sedlovka, držiaky na fľašu - všetko karbón
v obchode mi povedali, že bicykel im tam už nejaký čas stojí, že majiteľ je ich kamarát, ktorý na ten bicykel všetky súčiastky bral u nich, že poznajú genézu bicykla, majiteľ do neho vrazil dokopy okolo 4 000, predtým ho núkali za 2500, teraz idú s cenou nižšie, len ho majú problém predať, lebo každému doteraz bol veľký.. trošku prachu na ňom aj bolo vidno, ale vraveli, že keby som ho zobral, tak ho vyblískajú a nachystajú, aby vyzeral ako nový.. dali sa mi previezť po ulici, len som im musel nechať peňaženku na predajni
teda vás pekne prosím o radu, lebo ten focus mi spravil chaos v mojich myšlienkových pochodoch a preto som sa rozhodol poradiť so skúsenejšími
+ bonusová offtopic otázka pre širokú cestnocyklistickú verejnosť
všade všetci cyklisti sú odfotení a nakamerovaní iba s bicyklom, dvomi pollitrovými bidonmi a to je všetko... to len ja pijem ako kôň, že mi liter vody na 80 km výjazd nestačí, alebo všetci majú aj ruksak, ktorý však odhodia, keď sa idú fotiť (a teda celý aerodynamický superšportový posed pokazia hebedom na chrbte)?
vďaka!
Zalezi od pocasia a casu stravenom na biku pripadne intenzite atd. V tomto teple mi na 60km boli dve 550tky ltt rep skor malo.