Dnes som vychádzal z vedľajšej ( Od OC Zlate Piesky) zo Studenej cez Rožňavskú na Vajnorskú. https://www.google.com/maps/@48.1863193,17.1753516,3a,75y,303.15h,69.99t/data=!3m6!1e1!3m4!1skIaIdnY1eGODea64PnT-IQ!2e0!7i13312!8i6656
Pre tých čo to nepoznajú, potreboval som križovať Rožňavskú dvojprúdovku zľava, v strede má oddeľovací pás a potom je dvojprúdovka zprava.
Tam sú vždy kolóny áut, zaradiť sa problém.
Problém bol že nefungovali semafory na Studenej, teda blikali na oranžovo. Či už doľava na Rožňavskú, rovno na Vajnorskú, doprava na Rožňavskú.
Ostatné semafory neviem, ale zľava aj z prava dlho chodili autá bez stánia a aj z môjho protismeru sa robila kolóna a každý pozeral vľavo vpravo či môže prejsť
a dlho nik nevstupoval do križovatky.
Stál som prvý v rade, keď sa zľava trochu povolil prúd áut, pustil som autá prechádzajúce cez Rožňavskú zľava , za nimi nič nešlo,
tak som vošiel do križovatky k oddeľovaciemu pásu, pustil autá prechádzajúce cez Rožňavskú zprava a prešiel. So mnou asi štyri autá naraz.
Ja si myslím že som nikoho neohrozil a prešiel bezpečne, autá zľava už neboli a autá zprava spomaľovali, keď videli že vchádzam/e do križovatky
ale že ich púšťam/e a neblokujem ich prejazd.
Hneď za tým je ďalší semafor, ktorý fungoval, mal som červený a spolu s ďalšími autami som tam stál, kým sme nedostali zelenú.
Nevidel som v späťáku na semafor z Vajnorskej na Studenú či fungoval, tak neviem overiť ostatné semafory fungovali. Ale autá tam stáli tak asi nie.
Ale ako som mal postupovať? Urobil som to správne? Alebo čakať do kým bude prázdna cesta zľava aj zprava ? To by som tam bol aj 20 minút.
A v prípade že by takúto situáciu zaznamenali policajti na kameru a vyhodnotil ako kolíznu, alebo že som sa ponáhľal a prechádzal z pohľadu ich kamery na červenú, ako sa môžem brániť? Ja som mal vypnutý semafór a vtedy platí pravidlo hlavnej a pravej ruky, no nie?
Dá sa na nejakú obranu dostať napr. k záznamu (netuším kde a ako) fungovania konkrétneho semaforu v danom mieste?
A hlavne čakať alebo prejsť ako som prešiel alebo to riešiť inak?
Na Studenej je znacka P1: Daj prednost v jazde, cize v pripade, ze nefungovali semafori, si mal dat prednost vozidlam iducim po Roznavskej a dalej sa riadit fungujucim semaforom.
tak ked uz stal ako prvy v krizovatke tak asi tazko bude nieco obchadzat, hej dneska par semaforov neslo, ani len neblikali a nikto tam nestal.
Ak som to spravne pochopil tak si to asi vyriesil dobre, je to niekedy nahovno taka situacia a clovek musi byt niekedy za blbca alebo za arogantneho a nacpat sa aj ked to nemysli zle.
Kokso, ja by som na tej krizovatke tak dlho nestal. Dosiel by som, kuknem dolava-doprava a idem, nech mam aspon nejaku rychlost. Tento spomaluje, spomaluje, spomaluje, zastavi a kuka a kuka...
Ja by som uz bol hned po ciernom aute zaradeny. Kazdopadne dobry poznatok pre mna. Vodici cumia do mobilu aj pocas prejazdu krizovatky. OMG.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dnes som vychádzal z vedľajšej ( Od OC Zlate Piesky) zo Studenej cez Rožňavskú na Vajnorskú.
https://www.google.com/maps/@48.1863193,17.1753516,3a,75y,303.15h,69.99t/data=!3m6!1e1!3m4!1skIaIdnY1eGODea64PnT-IQ!2e0!7i13312!8i6656
Pre tých čo to nepoznajú, potreboval som križovať Rožňavskú dvojprúdovku zľava, v strede má oddeľovací pás a potom je dvojprúdovka zprava.
Tam sú vždy kolóny áut, zaradiť sa problém.
Problém bol že nefungovali semafory na Studenej, teda blikali na oranžovo. Či už doľava na Rožňavskú, rovno na Vajnorskú, doprava na Rožňavskú.
Ostatné semafory neviem, ale zľava aj z prava dlho chodili autá bez stánia a aj z môjho protismeru sa robila kolóna a každý pozeral vľavo vpravo či môže prejsť
a dlho nik nevstupoval do križovatky.
Stál som prvý v rade, keď sa zľava trochu povolil prúd áut, pustil som autá prechádzajúce cez Rožňavskú zľava , za nimi nič nešlo,
tak som vošiel do križovatky k oddeľovaciemu pásu, pustil autá prechádzajúce cez Rožňavskú zprava a prešiel. So mnou asi štyri autá naraz.
Ja si myslím že som nikoho neohrozil a prešiel bezpečne, autá zľava už neboli a autá zprava spomaľovali, keď videli že vchádzam/e do križovatky
ale že ich púšťam/e a neblokujem ich prejazd.
Hneď za tým je ďalší semafor, ktorý fungoval, mal som červený a spolu s ďalšími autami som tam stál, kým sme nedostali zelenú.
Nevidel som v späťáku na semafor z Vajnorskej na Studenú či fungoval, tak neviem overiť ostatné semafory fungovali. Ale autá tam stáli tak asi nie.
Ale ako som mal postupovať? Urobil som to správne? Alebo čakať do kým bude prázdna cesta zľava aj zprava ? To by som tam bol aj 20 minút.
A v prípade že by takúto situáciu zaznamenali policajti na kameru a vyhodnotil ako kolíznu, alebo že som sa ponáhľal a prechádzal z pohľadu ich kamery na červenú, ako sa môžem brániť? Ja som mal vypnutý semafór a vtedy platí pravidlo hlavnej a pravej ruky, no nie?
Dá sa na nejakú obranu dostať napr. k záznamu (netuším kde a ako) fungovania konkrétneho semaforu v danom mieste?
A hlavne čakať alebo prejsť ako som prešiel alebo to riešiť inak?
Viem, teraz to už ale nezmením. No radšej byť za blbca a pykať, ale aspoň sa dozvedieť správne riešenie a nabudúce to riešiť ako sa má.
Ak som to spravne pochopil tak si to asi vyriesil dobre, je to niekedy nahovno taka situacia a clovek musi byt niekedy za blbca alebo za arogantneho a nacpat sa aj ked to nemysli zle.
https://www.autobild.sk/clanok/216445/policajt-na-telefone-tvrdo-zrazil-cyklistu/
Ja by som uz bol hned po ciernom aute zaradeny. Kazdopadne dobry poznatok pre mna. Vodici cumia do mobilu aj pocas prejazdu krizovatky. OMG.
https://youtu.be/kcgi8SMW4bE