Zdravim borci, mam dilemu, uz dva roky jazdim pravidelne 7mesiacov zroka, denno denne aspon minimalne 30km, 50,70km,samozrejme ked neprší, jazdim aj mesto a hrádza, a co som si všimol ludi co maju cestaky, galusky, horské, tak nikto sa namna nechyta, vsetkych obieham, par ludi s fakt naslahanimi karbon cestakmi ma sutnu(ale to aj podla bike, vystroje usudzujem a profesionalni cyklisti) zatial co ja som len sportovo zdatny, rekreant z vahou 80kgna 175cm a s bicyklom ako takym scott aspect 940 syncros 29"kolesa(co tiez neni na výhru kym to hebedo rozvalam) ale kveci, zvazujem myslienku ze aky bysom bol na takom cestaku? Ci by som nebol druhytourminator? (hehe to len vtipkujem, nato nemam financie ani kilogrami) ale len polemizujem ked vidim tych ludi ako ich obieham, maju komplet vybavu, dresy, helmy, kvalitne bicykle 1000€vyssie a ja ich obieham na prdiku v zakladnej vybave za 500€,aky by som bol na takom cestaku??? Nevem, nemam nikoho v okoli kto by mi pozical taky bike, vzivote som nejazdil,a otazka na vas borci, asi by sa tu nenasiel človek co ma dvapare cestneho bicykla a pozical bymi zajazditsnim, ci by som to vobec dal, a mozno by som hned jak strela uletel. Nevem, niekedy maju somnou problém aj auta na kryzovatke pri rozbehoch, pri obiehani musiaaj 70km rychlost vyvinut podla zvuku a namahania motora. Vela ludi mi hovori ze dobre bicyklujem, rychlo,znami mi hovoria videl som ta tam bol som v aute a nevedel som ta dobehnúť, alebo klasika ze vyrazim naraz s autom a som skôr. Pomozte chlapcovi splnit sen a vyskusat, neviete vkom sa skryva talent a ma schopnosti na hromazdenie zltych dresov, vopred dakujem borci, ps ten stym zelenym aspectom co leti jakstrela:-)
22.08.2018 - 17:25:12
00
Mal by si skúsiť nejaké cestné preteky s tým horským bicyklom. Keď si zvolíš dobrú taktiku a zaútočíš v poslednom kopci, pravdepodobne sa nikto na teba nechytí.
22.08.2018 - 19:07:50
016
xgasko kde som to len poč... čítal :D
22.08.2018 - 19:13:49
01
Myslíš? Ze by to ten horsky zvladol? Proti cestnym galuskam?da sa to vobec porovnavat a pretekat? Cestnak vs horsky? Oprav ma ak sa mylim, ale myslel som si ze cestny s galuskou (logicky tensi plast, mensia treciaplocha, lahsi,) vyraznevrychlejsi ako horak, Nevem nejsom vtomto tak skúsený, ale vyskúšal by som niake preteky, aby som si aj premeral sily a zistil ci mam len velke oci. Ten moj horsky je taky zaklad, ram pevny, ale vybava tak základná shimano alivio
22.08.2018 - 20:50:44
00
Ja len skusam ci neni niekto, ktoma viac bikeov, cestnych, a nedal by pretek, s mladym nadejnym a talentovaným muzom, nerobi mi problém vklude premerat sily, som sutazivy v sportoch, ci uz kolektivne alebo jednotlive, v jednotlivcoch je to tazke lebo tam nejsu ziadne obluky, tymove spoluprace ale len to co je vtom cloveku a naco ma! A ja nato mam! Okrem horsky ciest lesov, cisto asfalt mestsky súboj, urcena trasa, vitaz bere vsetko! Meno, respekt, a ovacie
22.08.2018 - 20:55:35
00
Na úvod si skús napríklad nainštalovať aplikáciu "Strava" do mobilu a zaznamenaj si tam zopár výjazdov. Tak, aby tie výjazdy boli cez "Strava segmenty" (označené úseky cesty, ktoré sa časovo vyhodnocujú), ktoré jazdí viacero ľudí. Zo štatistík uvidíš, kde sa v segmentoch umiestňuješ v porovnaní s pospolitým ľudom. Čím strmší segment / kopec, tým viac sa bude minimalizovať vplyv rozdielu medzi šírkou pneumatík. Váha bicykla bude mať v kopcoch vplyv, ale tvoja váha bude vždy to väčšie tažítko. Výsledky ale aj tak treba brať s rezervou. Keď sa napríklad cez nejaký segment preženie pelotón pretekárov, ty ako jednotlivec tam veľkú šancu nemáš aj keby si bol udatný cyklista.
24.08.2018 - 10:06:38
04
keyboard_arrow_up