Kráľovský MTB maratón

18.08.2018
MTB maratón
Granč - Petrovce (Slovensko)

Propozície, Reportáže, Foto, Výsledky
Aj mňa prekvapilo,keď som na mapke 28km trate pred štartom zistil,že občerstvovačka bude až na 22km.Dosť neskoro,ale používam camelback,takže mi to až tak nevadilo. :)
22.08.2018 - 23:52:20
00
tomas.taliga napísal:
+ palacinky... v tom telpe na halusky ani gulas som barz chut nemal... ale aj tie vraj boli fakt dobre :) . Trat: kto sa boji nech nejde do lesa... start bol dost plnka a ludia co su slabsi tak tlacili po 200 metroch ale co uz... da sa :) ... EXTREMNE NEGATIVUM: a cudujem sa ze to tu nie je spomenute. 28 trat...obcerstvenie na 20+ km je strasne neskoro a podla mna to uz ani nevyuzije clovek ... nejaky ten melon... ked mas ist na hrad do stupacika zavodu... ale ok... nech je jedlo kde chcete... ale voda MUSI byt skor... hlavne v top teple... aj clovek ktory skoncil na 28cke !!14!!... kamos Marian povedal ze to bolo hranicne...nemyslim si ze logisticky a ekonomicky je to narocne dat cistu vodu na viac miest. Teda este na jedno. Go MTB :)


Čo sa týka vody, musím ťa opraviť. Občerstvovacka s vodou bola na 9.km, v Slatvine. Stálo tam hasičské auto a za ním bol stôl, kde bolo pripravených niekoľko desiatok plastových pohárov s vodou.
Občerstvovacka nebola v materiáloch, pretože sme ju doriešlili na poslednú chvíľu - práve kvôli teplu a špeciálne pre 28km trať. Päťdesiatkári a osemdesiatkári mali občerstvovačku chvíľu pred tým, vo Vojkovciach.
23.08.2018 - 07:01:00
01
Potvrdzujem, okolo tej obcerstvovacky na 9-tom kilometri som presiel, len som bol rozbehnuty tak sa mi nechcelo zastavovat :)
23.08.2018 - 07:06:29
00
hej mne sa to zdalo cudne. siel som 50 a zastal som na obcerstvovacke vo vojkovciach a hned bola dalsia HASICI tak som zastal aj tam :D borovicku ale nemali len vodu :D:D:D
23.08.2018 - 08:35:55
03
Tak pridám aj ja svoje postrehy. V prvom rade vďaka všetkým organizátorom i dobrovoľníkom, jeden ročník som pomáhal ako dobrovoľník, tak viem z prvej ruky, že niektorí sa potili rovnako ako pretekári :muscle: Po ôsmich rokoch som sa nechal nahovoriť na krátku trať aj keď predtým som jazdil iba stredné a vôbec som to neľutoval najmä pri trápení sa v šľapaní (tlačení) na hrad.

K pozitívam patrí dobré značenie, na 28km trati som ani raz nepochyboval kde odbočiť. Halušky také dobré aké si na Spiši dávam stále. Zjazd z Dreveníka po skalkách bol pre mňa najkrajšou časťou + dobrá atmosféra medzi súťažiacimi. Obdivoval som optimizmus chalana, ktorý za Spišským podhradím opravoval druhý defekt s úsmevom na tvári. Od krátkej som čakal "nudu" pre rodinky s ďeťmi, no potešila rôznorodosťou (lúky so super výhľadmi, brody, trochu singlov, prejazd mestom) a náročnosťou kde som videl pár jedincov tlačiť aj dole kopcom.

No a negatíva/návrhy na zlepšenie. Oceňujem "operatívnu" občerstvovačku, no keďže sa držím Stejovho hesla "Kto brzdí, nevyhráva!", tak som ju musel prehliadnuť a info o nej som nepočul ani na štarte :| Keďže som si s kolegom prešiel trať 2 týždne dozadu pri vyššej teplote aká bola na maratóne, vedel som, čo ma čaká, a mal som vodu navyše ale od mnohých na trati som počúval na to sťažnosti.

K ebikom, vo všeobecnosti mi nevadia, kým ich bolo zopár ako teraz, tak v pohode aj spoločný štart, no nevidím dôvod v ich oceňovaní v kategóriach. Či je limiter vypnutý, či má niekto ďalšiu baterku v ruksaku a kto má aký výkon motora nikto nekontroloval, ale budiš. Všetci boli ku mne pri predbiehaní ohľaduplní, no stala sa kuriozitka. Chalanovi ušlo koleso v rigole a s ebikom sa nevdel pohnúť. Asi bolo potrebné kúsok potočiť pedálom, aby sa chytil. Čiže paradoxne ebiky spomaľovali tých pomalších vzadu na krátkej :lol:
23.08.2018 - 11:25:12
03
pegas napísal:
Čo sa týka vody, musím ťa opraviť. Občerstvovacka s vodou bola na 9.km, v Slatvine. Stálo tam hasičské auto a za ním bol stôl, kde bolo pripravených niekoľko desiatok plastových pohárov s vodou.
Občerstvovacka nebola v materiáloch, pretože sme ju doriešlili na poslednú chvíľu - práve kvôli teplu a špeciálne pre 28km trať. Päťdesiatkári a osemdesiatkári mali občerstvovačku chvíľu pred tým, vo Vojkovciach.


No o tom som pocul ale fakt som nic nevidel take a nie som uplne sam. Kazdopadne ak tam fakt bola voda tak potom je to v "klidku" . Asi som sa az velmi dostal do pretekarskeho modu :) Go MTB
23.08.2018 - 12:41:42
01
Za mňa super všetko. Mam rád extrém, či do kopca ale hlavne aj z kopca. Bicyklujem štvrtý rok a Granč Petrovce boli vtedy môj úplne prvý pretek a preto sa tu pravidelne vrátim, lebo sa mi tu veľmi páči. Neriešim elektrické bicykle, ani šišky, bufet, single, stravu atď... Na 50km trati som ani raz nepotreboval stať v bufete, ani raz som z kopca nespadol a to som sa všade pustil na bicykli nie vedľa neho, elektra mi vôbec neprekážali.Na preteky chodím kvôli sebe nie preto aby som sa na niečo sťažoval a vyhováral.Treba sa tešiť, že sa nájde niekto a zorganizuje pekný pretek. Ďakujem veľmi pekne za krásnu sobotu✌️??
23.08.2018 - 20:41:05
012
Nejaka zenska fotila pri brode, nevie nikto ako sa dostat k tym foto?
26.08.2018 - 13:11:47
00
Bol som na Branisku bicyklovat tyzden po Kralovskom maratone. Cestou som stretol aj par turistov, ktori sa velmi nepekne vyjadrovali o cyklistike na Branisku (Smrekovici). Neskor som pochopil preco. Chodniky a korene boli oznacene velkymi sprejovymi znackami. A velke sipky boli na ceste, kde nie je ziadna odbocka a ide sa iba po uzkom chodniku. Tak preco to v lese po cyklomaratone vyzera ako v cirkuse? Vsetko hra farbami. Mali by sme si uvedomit, ze tieto chodniky su vo velkej miere vyuzivane turistami, na Smrekovici sa konaju i bohosluzby. Preto by sme sa (my cyklisti) nemali spravat tak, ako by nam les patril.

Tymto by som chcel organizatorov poprosit, aby sprejove znacenie po preteku odstranili. Aby sa vsetci navsevnici (turisti i cyklisti) citili na Branisku prijemne.

Prílohy:

001.jpg
001.jpg 66.17 KiB thumb_up0thumb_down

002.jpg
002.jpg 51.21 KiB thumb_up0thumb_down

003.jpg
003.jpg 63.06 KiB thumb_up0thumb_down

004.jpg
004.jpg 45.42 KiB thumb_up0thumb_down

005.jpg
005.jpg 48.12 KiB thumb_up0thumb_down

006.jpg
006.jpg 43.15 KiB thumb_up0thumb_down

007.jpg
007.jpg 46.08 KiB thumb_up0thumb_down

008.jpg
008.jpg 39.56 KiB thumb_up0thumb_down

26.08.2018 - 14:04:04
03
nekomentujem ako to vyzera tyzden po preteku, vyjadrim sa len k tomuto:
"A velke sipky boli na ceste, kde nie je ziadna odbocka "

pretek nie je bezny vyjazd, pocas ktoreho sa kochas prirodou a okolim ... pocas preteku nevnimas okolie, sustredis sa len na jazdu a trat ... preto su znacky v pravidelnych intervaloch aj tam kde pre laika nie je dovod, aby sa pretekar nerozrusoval, nezastavoval a neobzeral ci ide dobre, ci niekde v tom adrenaline neprehliadol odbocku a pod. ... proste znacky su tam aby uistili pretekara ze je stale na trati ... aspon ja to tak vnimam, znacenie KM bolo (z pohladu pretekara) perfektne
26.08.2018 - 14:35:58
03
Smrekovica nie je kopec len pre pretekárov. Koná sa tam cca 30 akcií ročne. Ako by vyzeral ľubovolný kopec na Slovensku, kebyže si každá skupinka nasprejuje značky podľa svojho? Máš pocit že cyklisti sú čosi viac? Existuje mnoho iných foriem značenia, ktoré je možné po preteku odstrániť. Po ročník 2016 vrátane, nebola na Smrekovici ani jedna značka nasprejovaná na skaly. . Prechádzalo tade v preteku 80 maratóncov a 2x80 enduristov. Som si istý, že ani jeden nepochyboval, že ide správne. Bol som tam osobne. Vlastníci a urbárnici su na sprejované značky na skalách veľmi alergický. Bez súhlasu a "požehnania" domácich, nebude existovať žiaden maratón, žiadna iná cyklistická akcia. Nebudeme môcť udržiavať jestvujúce traily, ktoré si maratónci chválili, a už vôbec nebudeme môcť vytvárať nové. Bolo by veľmi smutné, kebyže pre tieto absolútne nepotrebné značky, zaniklo trailové bajkovanie na Branisku.
Možno som málo pretekal, možno veľa krát bol Smrekovici, ale som si istý, že v miestach kde je viac značiek ako tade prešlo pretekárov, nie je možné opustiť jediný chodníček ktorý tade vedie. Už vôbec nevidím dôvod na najdlhšej trati maratónu, ktorá je pre veľmi zdatných pretekárov, nasprejovať vačšinu kameňov a koreňov. Myslím si, že pretekári by mali byť dostatočne zdatný jazdiť po lese "na oko" bez toho aby bol každý väčší koreň, či kameň označený. Nepochybujem, že na širokých šotolinách, asfaltoch a cestičkách s množstvom odbočiek je potrebne aj sprejovať značky. Propozície organizátora píšu: Trasa vedie chráneným územím, preto buďte ohľaduplní k prírode a jej obyvateľom. Toto značenie je obrovská neohľaduplnosť k prírode a jej obyvateľom, ku všetkým návštevníkom Smrekovice...
Ešte zvedavá otázka, bol si niekedy na Smrekovici na bajku? Ak nie, tak príď s nami sa pobicyklovať, aspoň budeš vedieť o čom je reč...
26.08.2018 - 17:28:19
03
nauc sa citat s porozumenim, jasne som napisal ze sa vyjadrujem k POTREBE znacenia trate aj na miestach "kde nie je ziadna odbocka", teda ze preco je znacenie potrebne aj tam kde laik nevidi dovod ... a jasne som napisal ze sa nevyjadrujem k SPOSOBU znacenia a jeho odstranovaniu
to co vidim na fotkach vyssie, vnimam rovnako ako d.kolesar aj ty ...
26.08.2018 - 17:33:42
00
pozvánka na bajkovanie platí naďalej...
26.08.2018 - 18:15:36
00
diky ozvem sa ;)
26.08.2018 - 18:21:01
00
Takže už je problém aj v tom, že si tí hnusní cyklisti označia na pretekoch trať?
PS. Značkovacie farby sa stratia po pár týždňoch.
26.08.2018 - 20:33:08
01
cron
keyboard_arrow_up