Neplánujete spojazdniť wiki?

Rôzne návody sú teraz roztrúsené v článkoch, videách. Napríklad taká téma "tlak v pnuematikách" vo fóre je dlhá (a sú aj dlhšie) a nájsť v tom nejakú odpoveď je ťažké. Myslím si že wikipédia by tomu isto pomohla.

Napríklad https://wiki.archlinux.org/
Je tam skoro všetko, nehovorím že sa to nedá najsť na fórach a youtube. Ale tuto to mám "na jednom" mieste, ľahko dohľadateľné ...
11.09.2018 - 07:27:38
00
Spracovavat rozne servisne, treningove a ine temy sa snazime v nasich clankoch a videach. Tento obsah je ale tvoreny redakciou podla redakcneho planu, aj ked vzdy berieme podnety od citatelov.

Ak mas na mysli wiki, ktoru tvori komunita (tzn. registrovani uzivatelia (mozno splnajuci nejake kriteria) by mohli pridavat / menit / mazat obsah), to neplanujeme, ale ak by o to bol zaujem, vieme to spojazdnit.
13.09.2018 - 09:23:15
01
To, kto to bude mať na starosti nieje dôležité. Myslel som skôr to, že pozerať 5minút video o tom aký tlak si mám nafúkať je trošku neefektíve, aj pre tvorcu aj pre prijímateľa. Tu na fóre je o tom niekde diskusia v ktorej je odkaz na nejakú tabuľku kde sú rozpísané "doporučené" tlaky pre všetky druhy bicyklov a váh človeka. Nájsť to fóre trvá tiež pár minút, a niekedy treba prečítať niekoľko stránok.

Keby to bolo v jednoduchej forme vo wiki tak sa to dá ľahko nájsť a pochopiť.
Môžu tam byť foto návody lebo obrazová informácia má svojú váhu a môžu tam byť aj video návody.

Uviedol som wiki archlinuxu, ale tú používajú aj užívatelia iných distribúcii lebo je veľmi dobrá.
13.09.2018 - 09:47:01
00
tak napríklad tento článok
https://www.mtbiker.sk/clanky/10346/test-brzdove-platnicky-od-bbb-alternativa-k-originalnym-setom.html
OK

V podstate motivuje k vyskúšaniu iných ako origoš platničiek, je tam trošku rozpísaný rozdiel medzi organickými a metalickými. OK, ale to nieje všetko čo treba spomenúť.

Ale potom človek pozrie do shopu a tam nájde že organic alebo resin alebo sintrované alebo metalické. A predpokladám že shimano a sram používajú trošku odlišné názvy.
Rozhodovanie medzi organic alebo metalic ovplyvňuje ešte aj kotúč, ak je na ňom napísané "only resin pads".

Kebyže existuje wiki, v ktorej to je rozpísané, tak sa potom z toho "PR" článku dá pekne odkázať na wiki kde sa menej znalý bajker dovzdelá ;-)
15.09.2018 - 23:15:31
00
Tiez by som uvital takt "manual", ako je archwiki - obsah by pisala redakcia, ale aj komunita by mohla prispievat (pridavat/upravovat obsah) pri dodrzani nejakych pravidiel (napr. Getting involved).

Ziskavanie informacii z fora alebo youtube moze byt pre niekoho uzitocne, ale vacsinou ludia nevyhladavaju a rovno napisu do prisluchajucej temy "mozno sa to tu uz riesilo, ale nechce sa mi citat 20 stran, tak predsa sa opytam". A zas niekto napise odpoved, ktora mozno uz bola aspon raz napisana.

Presne to, co mate v clankoch a videach by mohlo byt rozpisane aj v navode/manuali/dokumentacii/wiki, len pekne usporiadane podla kategorii, aby sa kazdy mohol jednoducho k tomu dostat - napr. tak ako to mate rozdelene v shope + nejaky odkaz na prisluchajucu temu vo fore.
16.09.2018 - 00:54:44
00
cervo napísal:
...Ak mas na mysli wiki, ktoru tvori komunita (tzn. registrovani uzivatelia (mozno splnajuci nejake kriteria) by mohli pridavat / menit / mazat obsah), to neplanujeme, ale ak by o to bol zaujem, vieme to spojazdnit.

tato ponuka / moznost este plati ? :wasntme:
12.05.2020 - 20:59:40
00
Ako by si si to predstavoval?
12.05.2020 - 22:05:12
00
keyboard_arrow_up