Za mňa všetko super, trať, organizácia, zabezpečenie, kategórie, chalani spravili kus dobrej roboty. Teším sa zasa na ďalší ročník.
Teraz poviem niečo možno trochu kontroverzné, ale v budúcnosti toho bude oveľa viac. Mám na mysli e-biky, treba ich dať jednoznačne na dlhšiu alebo samostatnú trať, nakoľko prvých 5 malo biky evidentne načipované. Kamoš išiel za nimi 25km/h lebo má štandardný e-bike nečipnutý, ale tí prví museli íst min 40 a viac podľa toho ako mu ušli na rovine. Navyše by asi mali štartovať pred ostatnými, kľudne stačí 15 min, lebo potom dochádza ku kolíznym situáciám na trati. Nie som proti
e-bikom určite ich bude viac a viac, ale asi by sa mali vytvoriť jednotné pravidlá, možno aj v rámci série, tak aby boli všetci spokojní. Kontrola e-bikov je asi nerealna, toto organizátor nemá šancu zistiť a zasa zakázať ich úplne nie je určite rozumné lebo veľa ludí by to inak nedalo. Ale osobne si myslím že toto bude téma asi na dlhšiu diskusiu, uvidíme kam sa to celé posunie.
Držím palce do ďalších ročníkov.
Prve 3 ebajky nacipovane neboli. O tom by som nieco vedel ked som im tie bajky v piatok daval
su to chalani co jazdia aj maratony (neelektro), takze nejaky ten vykonnostny standard maju a toto im len dvihlo priemer hore kopcom, zvysok je o technike. Ak sa pamatas, vlani v kalnici podaktorym aj tak ani tie cipy nepomohli ? kazdopadne vo svete sa to riesi tak, ze sa bajky odovzdaju na kontrolu organizatorom a jazdec sa k nim dostane az pred startom. Pravda je, ze sa u nas organizatorom nebude chciet riesit a bude stale tak ako doteraz.