Pred časom som riešil podobnú dilemu, bojoval som s rôznymi myšlienkami. Mal som obyčajný komerčný poloautomat. Na začiatku som sypal do neho komerčnú mletú kávu. Potom som prešiel na samo-domo mletie na "sekáčiku". Celé zle
, Neskôr som prešiel na mletie kavy v kaviarni. Už to bolo lepšie, ale pár balení som preplytval, kým som vyladil hrubosť mletia na ten moj zrádnik. Aj tak to nikdy nebolo ono. Keď sa k tomu spätne vrátim, ... opäť celé zle
. Keď sa mi ten kávovar pokazil, nevedel som si predstaviť ďalší manuál a ako budem riešiť mletie, .. všade všetko na okolo rozsypané, lebo videl som u známych len ručné mlynčeky, kde mleli kávu dlho, bez nejakého extra zapamätateľného nastavenia a celkovo manuálnu prípravu kávy som už nechcel akceptovať. Sen bol teda logicky plnoautomat, nasypať raz za čas kávu (dobrú od zlej som už vedel odlíšiť) do stroja a stlačením tlačidla ju mať hotovú. Toto ma držalo dosť dlhú dobu, ale nie našťastie až takú, aby som to kúpil. Tak som sa po rozhovore s kolegom v práci, tiež kávičkar a samozrejme aj po porade doma, rôznych diskusiách na internete (treba to fakt filtrovať a nie je to ľahké) dopracoval, že najlepší pre mňa bude elektrický mlynček a manuálny kávovar - nekomečný, ktorý sa blíži tým lepším. až raz padľa voľba. Zobral som cca pred 2 mesiacmi k Silvii Rockyho Doserless. Využitie u mňa má také slabšie, meliem 2x za den do dvojmisky. Niekedy aj viac, keď som celý deň doma a káva ide "na dračku". Rozpočet som na túto celú srandu nemal veľký, ale s odstupom času zisťujem, že výber napriek tejto okolnosti nebol najhorší. Ranná príprava kávy nezaberie dlhšie ako 3-4 minúty. Nepočítam do toho pol hodinové nahrievanie kávovaru. Samotné mletie do dvojmisky mi trvá cca 15 sekúnd, tampovanie s dobrou výbavou je radosť, rovnako aj príprava kávy. Baví ma to oveľa viac, ako s predošlým komerčným kávovarom, kde už som častokrát dopredu vedel, že káva nebude OK. Pri Silvii, s mlynčenkom Rocky sa teším na každú kávu, či je to ráno, na obed, alebo večer.