Tak aby bolo jasne ...spravny Home Barista potrebuje : Tamper, tool distributor, váhy, espazolu, konvičky, " miešatká " a samozrejme aj KNOCK BOX a štetku ...ak toto všetko nemáš , si " břídil " a nie barista
peterg ale Peter , čo píšeš ...moj mozgový tok po 80 gramov navečer kulminuje , tak tak ... konkretnou prednastavenou hlbkou , ukončíš silové posobenia na puk v bode kontaktu s "obrubou " sitka tampera s " vejárikom " . Dosiahneš konzistenciu utlačania, nemožeš vyvinuť predsa vacsiu silu na puk , aku ti umožnuje predsa hlbka zasunutia ...ved ak si pozorne čítal , tak tam aj píšu , že pre menej skusenych baristov , na zaučenie, do prevádzok s velkým výdajom káv. A na fluktuáciu konzistencie mletia ti dajaké blbane v kaviarničke z výšky hodia bobek .Im treba dať do ruky taký tamper, pri ktorom keď dosiahnú " dno" prestanú tlačiť , nastavený mlyn , a večer nech slúžia na to čo vedia určite lepšie ... IMHOOOOOO
Jasné , kto vytlačí denne 2-3 " picinky " nech sa vyserie na knock box ...alebo vieš čo , nech sa vyserie na celú kávu a ide radšej do cukrarne na Eduscho , ktorú pripravi babenka so spomenutým tamperom