A čo keď zistíte, že ste do sitka namleli viac kávy ako je potrebné? Vyhodíte? Tak kvalitnú kávu, akú si doprajete?
Málokedy sa to stáva. Ak je nutná zmena mletia (napr. pri novej káve), tak na 1. mletie nastavím kratší čas timera a domeliem potrebné množstvo ručne. Na ďalšie mletie potom prepočítam čas timera na potrebnú gramáž, tam už odchýlka nie je veľká, max. do 0.3g, čo je tolerovateľné. Tiež už zo skúseností viem, že zmena mletia o 1 celý stupeň (10 dielikov) znamená upraviť čas timera cca. o 0.3s. A ak náhodou sa predsa len nejak zomelie viac, tak odoberiem a použijem na nasledujúcu kávu. A ak je to už posledná káva, tak dám do nádobky, kde si manželka melie kávu do práce (v takom prípade je jedno, či bola zomletá čerstvo, alebo už niekoľko hodín
). V krajnom prípade aj vyhodím, čo sa tiež už neraz stalo.