Fignon napísal:
Ledavi a dalsi, je strane jednoduche kritizovat od klavesnice. Profesionalny sport si musi zarobit na seba sam, SZC len vytvara ramec ale kazdy seniorsky klub si musi na seba zarobit sam. A tu je prilezitost pre kazdeho z nas - zohnat peniaze a zalozit klub a mat vysledky. Ake lahke. Vynimka je Dukla, vdaka statnej podpore sa tam dostanu chalani co by inak nemali kde pokracovat. Dalsia vec - vsetci hladaju odbornikov. Aby si mal elitu musis vychovat mladez. V prvom rade musis zohnat cloveka-trenera, ktory je ochotny kazdy vikend od jari do jesene /minimalne/ travit na pretekoch, sustredeniech a treningoch - s cudzimi detmi. Uz len tento prvy predpoklad je brutalne limitujuci, kedze kazdy ma svoj zivot, svoje rodiny. Ver mi, viem o com hovorim.


Napísal si niečo iné v podstate ako ja? V čom nemám pravdu? Chces mi povedať že u nás je to proste tak? Ako je možné že to ide inde napr.v Česku ? Napr. Máš firmu ? Keď si riaditeľ akých ľudí vyberieš a akých nechceš ? Je to jednoduché. Keď chces nebudeme kritizovať a budeme sa lakovat ako sme dobrí. Ale jedine kritika verejnosti aj odbornej môže niečo zmeniť. Valach vraví že úroveň Dulky klesá tak o čo tu ide? Naco je to dobré. Na Majstrovstvách Slovenska prídu prví česi a naši a? Profesionálny klub si musí zarobiť na seba to ano. Len za tým asi je niekto schopný sa obetovať čas samozrejme za peniaze. A to je človek ekonomický zdatný manager v klube ktorý bude vedieť ako ,kde zohnať peniaze ,využiť ekonomické výhody pre podnikateľské subjekty . Ja to neviem ,ale pracujem v obchode a keď nemakas na sebe tak nemáš výsledky. Tak ako všetko . V hokeji sa niečo začína diať ,odchádzajú staré sily a je tam.podla.mna schopný manager. Celkovo chyba koncepcia. Sú nejaké kluby čo sa naozaj snažia Cys , Ziarcania majú slušne výsledky .. je tam celkom dosť peňazí . Ale je to málo . Ale čo ja bude vypisovať. Valach to presne pomenoval.
02.10.2018 - 21:47:03
00
https://sport.pravda.sk/cyklistika/clanok/486329-valach-chce-zmenu-sagan-nemoze-robit-zazraky/

namiesto mudrovania tu, by ste sa mu mohli ozvat a podelit sa so svojimi navrhmi, trochu im pomoct aspon radou, ked uz je tu tolko napadov :)
03.10.2018 - 08:27:15
03
"Nemôžeme chodiť na preteky na druhý koniec sveta, niekde do Afriky, kde je priemer pretekov 38 km/h. Potom prídu na súťaž, kde sa ide tempo vysoko nad štyridsať a nemajú nijakú šancu. To sú jednoduché čísla, ktoré musíme pochopiť, ak sa chceme pohnúť z miesta. Nepotrebujeme falošné body a žiť z falošnej nádeje."
BITCH PLEASE :D
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net
03.10.2018 - 08:38:51
05
A dostal si 4 lajky za copy edit . Ja nič. Musím sa učiť ešte veľa na tomto fóre 😁
03.10.2018 - 10:50:38
00
niekomu ide o obsah niekomu o lajky
03.10.2018 - 10:53:17
01
JoKo napísal:
Je smutné, že nepoznáš ľudí na tej fotke, ale o cyklistike píšeš ako veľký odborník...
Čo si TY urobil pre cyklistiku na Slovensku, alebo aspoň v tvojom meste, okrem toho, že si na bicykli vyvážaš riť?

To ze jazdim na biku neznamena ze sa zaujimam o cyklistiku na SVK. Predstav si ze sa nezaujimam a ani sa necitim ako velky odbornik.Nejakeho Hatapku mam na haku, viem ze to bol cyklista a ze sa pripojil k "nenazrancom" t.j. politikom. Dlhe roky som sa venoval inemu sportovemu odvetviu, dokonca olympijskemu a vcase mojho posobenia ako generalny sekretar zvazu ziskalo Slovensko prvu olympijsku medailu na ZOH a to v sporte ktory som riadil. Zucastnoval som s zasadnuti gen. sekretarov vsetkych zvazov, s mnohymi sa osobne poznam a poznam aj ich nazory. Takze mily JoKo najprv si poriadne precitaj co som napisal, zamysli sa a potom prides na to ze som pisal vseobecne o vsetkych sportoch nie len o cyklistike. Len som pouzil "ilustracne cyklisticke foto" na ktorom je nazorne vidiet aki ludia su v strukturach zvazov t.j. prestarly funkcionari z doby "komancov".
03.10.2018 - 11:21:16
07
lakko napísal:
To ze jazdim na biku neznamena ze sa zaujimam o cyklistiku na SVK. Predstav si ze sa nezaujimam a ani sa necitim ako velky odbornik.Nejakeho Hatapku mam na haku, viem ze to bol cyklista a ze sa pripojil k "nenazrancom" t.j. politikom.

Len tak pre upresnenie. Kamil Haťapka nie je členom vedenia SZC (http://www.cyklistikaszc.sk/sk/submenu/szc-kontakty-a-komisie )
lakko skús si "prelustrovať" z linky na členov vedenia SZC tú "prestarnutosť" ;)
Kamila Haťapku si pamätám, ako trénera československej reprezentácie keď vyhral Vlastimil Moravec Preteky Mieru (1972).
Z tohto pohľadu je asi v poriadku že bol asi ako hosť na podujatí. (alebo o štyridsať rokov budeme mať napríklad aj Sagana "na háku"? )
03.10.2018 - 11:53:43
00
vôbec netuším aké má zásluhy a čo robí, ale prečo by úspešný športovec mal mať automaticky patent na rozum a najmanažérskejšie schopnosti?
Napr. Sagan konkrétne mi vôbec nepríde že by v nejakej funkcii bol prínosom, ale nepoznám ho, len z verejného vystupovania, vyjadrení a prejavu.. Nech už je talent akýkolvek, dáva bomby jak nikto, na vela vecí má inštinkt, ale ani to sa nedá len tak odovzdať..
03.10.2018 - 12:00:18
05
https://www.cycling-info.sk/spravodajstvo/cycling-info-magazin/7111-komentar-k-ms-innsbruck-nasimi-ocami-a-aku-sme-to-vlastne-mali-v-nedelu-taktiku

pekne napísané :)
03.10.2018 - 12:25:58
04
Hack3r napísal:
niekomu ide o obsah niekomu o lajky



Veď to. Ja som napísal to isté čo je v tom článku. Keď to napíše Valach je to pravda a keď bežný človek ,tak niekto nesúhlasi. Problém bude v egu
03.10.2018 - 12:36:41
00
bikerhikermirec napísal:


Tak na toto musi byt clovek asi naozaj zorientovany v cyklistike, v poslednych odsekoch som sa pravidelne stracal. :)
03.10.2018 - 12:43:05
00
Aká zaujímavá debata sa tu vykľula. Najpozitívnejšie vnímam to, že nám vlastne všetkým ide o rovnaký cieľ.
Už horšie je, že väčšina tu diskutujúcich okrem frflania na nete ruku k dielu nijakým spôsobom nepriloží.
Stále sa opakujem, ale ak človek chce niečo zmeniť, musí konať! Toto Slováci nevedia a nerobia. Každý jeden z nás má množstvo možností, ako veci zmeniť. Najhoršie je neurobiť nič, prípadne frflať a neurobiť nič. A tým nič myslím, že ešte aj takú základnú vec, ako sú voľby, 40% "z nás" odignoruje...

Ad Saganovo odovzdávanie svojho knowhow. Aj na to treba profíkov, trénerov, psychológov, ktorý Sagana vypumpujú a nalejú to do detí. Vo fungujúcom štáte žiaden problém, ale to žiaľ Slovensko nie je. Nie kvôli politikom, alebo starým štruktúram niekde vo zväzoch, ale kvôli nám všetkým. Našej odovzdanosti a pasivite.
03.10.2018 - 13:05:14
04
A ty si čo urobil ? Mimochodom šampionát nedokončila asi tretina. Ťažko povedať čo na to v ich krajinách . Ale okrem takého Grega A. Majú v zásobe ďalších . Takže v konečnom dôsledku je náš stav ešte viac výraznejšii .


Naposledy upravil slavomirk dňa 03.10.2018 - 13:41:51, celkovo upravené 1 krát.

03.10.2018 - 13:38:06
00
CraObs napísal:
vôbec netuším aké má zásluhy a čo robí, ale prečo by úspešný športovec mal mať automaticky patent na rozum a najmanažérskejšie schopnosti?
Napr. Sagan konkrétne mi vôbec nepríde že by v nejakej funkcii bol prínosom, ale nepoznám ho, len z verejného vystupovania, vyjadrení a prejavu.. Nech už je talent akýkolvek, dáva bomby jak nikto, na vela vecí má inštinkt, ale ani to sa nedá len tak odovzdať..

Asi sme sa nepochopili.
Písal som, že Haťapka nie je členom vedenia SZC.
Zavolať ho (alebo Sagana napríklad o štyridsať rokov :D ) na odovzdávanie cien, na otvorenie štadiónu a podobne je podľa mňa ok.
Bolo fajn keď našom maratóne odovzdával ceny víťazom bývalý slovenský olympionik (rýchlostný kanoista Juraj Kadnár).


Naposledy upravil milsu dňa 03.10.2018 - 15:51:44, celkovo upravené 2 krát.

03.10.2018 - 13:40:11
01
bikerhikermirec napísal:

Vynikajúci článok :y:
03.10.2018 - 13:49:00
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up