Nová doba, servisák nadáva zákaznikovy, že to kto Ti montoval bicykel. Asi servisák bicyklov, keď ide do autoservisu tiež počuje nadávky,ze ja Ti nevymením brzdy auto si nekúpil u nas vypadni. Ja som nemal žiaden podobný problém v Ba Velocity, alebo Bicykle u Mira.
11.09.2016 - 13:35:39
02
Alexej1220 napísal:
Čo sa týka servisu, mám známeho čo sa tomu rozumie a je mu jedno akú značku zrovna servisuje. To čo si napísal je podľa mňa len primitívna pomsta servisu majiteľovi bicykla za to, že si dovolil kúpiť bicykel od ,,direct sale´´ predajcu a nie u nich. Takže čo sa týka nejakého náročnejšieho servisu, tam to mám zariadené.

Giant TCR sa mi páčil, sedel som na ňom v Dca, neviem už či presne tento model, takisto Propel dobrá kúpa za podobnú cenu v akcii. Len v mojej veľkosti toho na výber nie je, pozeral som aj nemecké eshopy. Velkosť mám cca M-ko, u toho Giantu možno aj M/L ale už sa mi zdalo trošku veľké.
Okolo Oslian chodievam, ale tie Treky ma nejak neoslovili, také nemastné neslané :)

Aero cesťák už nie je podmienka, skôr som sa nechal očariť vzhľadom a zabudol na iné veci, hlavne ma neteší vyššia hmotnosť aero rámov a prísne športová geometria(asi nie veľmi pohodlná na dlhšie trasy). Ale napr. ten spomínaný Propel by mohol byť slúšný kompromis.

Čo sa týka UK cesťákov, tak som pozeral aj Decathlon, Planet X aj Ribble, ľudia sa mi tu k tomu veľmi nevyjadrovali, asi to na SK málokto má. Preto by som sa spýtal teba ako skúseného, čo vravíš na tento: http://www.ribblecycles.co.uk/ribble-r872/build/ ?
Páči sa mi široká možnosť personalizácie a výberu, posledný týždeň som čítal UK recenzie a fóra a ohlasy sú veľmi dobré. Podľa špecifikácie by mal mať 7-7,5kg, rám športovo-závodný a v mojej obľúbenej Campe(Chorus+Scirocco) by stál cca 2150,-.
Neviem či by sa neoplatilo ešte počkať, z komunikácie s manažérom Ribblu som sa dozvedel že o dva týždne na UK výstave predstavia nejaký nový model.
Inak jasný favorit čo sa týka bicykla na mieru by bola Strada, ale cenová ponuka bola vyššia ako som čakal. Inak komunikácia s majiteľom a prístup na 1*, dal mi veľa dobrých rád, fakt odborník na cestné bicykle. Videl som aj ich diela a skutočne nádhera.

Ďakujem Ti za tip aj za rady, nejaký časopis zajtra určite kúpim.


co sa tyka to ho ribble, tak to fakt nepoznam, vybava sa mi ukazuje sora, takze asi chces vlastne nieco lepsie nez sa mi zobrazilo. kazdopadne, ja som skoncil u Treku preto, lebo pri prechode na karbon som s tym mal trosku problem mentalny, zverit svoj zivot a zdravie na bicykli co material pripomina trubky z vysavaca ma dost vystrasilo na to, aby som vylucil exoticke a nezname znacky a hladal firmu co ma prevereny karbon a dokonca dava dozivotnu limitovanu zaruku na ten karbon. nie je totiz karbon ako karbon, ci uz v hmotnosti, tuhosti a pevnosti a cene. preto ak sa ti nejaky ten karbonak paci, snaz sa zistit viacej o ich pouzivanom karbone hoci aj na cyklistickych forach a v odbornych casakoch a portaloch. bracho s karbonom robi v automobilke a vystrasilo ma to dost na to, aby som si prave tento klucovy aspekt cestaku postrazil trosku viacej. niekedy je to mozno aj marketing, ale napr. balisticky karbon co pouziva cannondale a firma na to potrebuje dokonca bezpecnostnu previerku pre mna znie upokojujucejsie ako nejaka noname firma co ponuka lacny nabuchany cestak.
ak zvazujes personalizovany bike a uz nechces teda aero a potesi cena a vybava a si narocny na kazdy komponent, okrem strada skus mozno aj maxbike:
http://kola.maxbike.cz/eshop/road/s-carbonovym-ramem-3
ak si to vyskladas v top vybave, tak cena bude zaujimava, dokonca v trencine maju malo predajcu.
ja si stale ako stara skola myslim, ze vyrobca v kamennej predajni pri zlave vie poskytnut taku zaujimavu cenu co sa vyrovna internetovym menej znamym a preverenym vyrobcom. napriklad taky BMC, ten co tlaci na cenu to povazuje za drahe, te co hlada nieco overene a spolahlive oceni, ze tento ram a karbon je vlastne totozny s tym, co maju ich profi jazdci na pretekoch TDF a pod. a teda rozdiel je uz potom v shimano vybave co sa da postupne upgradovat a kolesach. teda vacsie znacky ako specialized a trek a spol. davaju svoje pretekarske karbony a ramy aj za premiovejsie ceny.
http://www.kaktusbike.sk/cestne/bic.bmc-teammachine-slr02-ult-wht-57/
pri tamkoto pristupe treba ale vela chodit a skusat, ale aspon bude mat menej prekvapeni ako ked si kupi exotiku cez internet typu rado, canyon ci ribble a spol. a ma aj relevantnejsie referencie a informacie o kvalite a spolahlivosti.
11.09.2016 - 14:36:33
00
Martin1973 napísal:
Nová doba, servisák nadáva zákaznikovy, že to kto Ti montoval bicykel. Asi servisák bicyklov, keď ide do autoservisu tiež počuje nadávky,ze ja Ti nevymením brzdy auto si nekúpil u nas vypadni. Ja som nemal žiaden podobný problém v Ba Velocity, alebo Bicykle u Mira.


bolo to v kaktuse, tu je aj ich cennik, na konci druhej strany je ta prirazka pre tie internetove biky:
http://www.kaktusbike.sk/sub/kaktusbike.sk/images/cennik dielna.pdf
11.09.2016 - 14:39:15
00
Asi si tu cez mobil, malo by ti zobraziť ,bikebuilder´ tam si meníš komponenty aké chceš. Inak je to asi najväčší britský výrobca zal. tuším v 1897 s výbornými recenziami, u nás možno noname...škoda že u nás nemajú dílera, robia priamy predaj ako Canyon. O ich bicykloch som toho prečítal veľa, dávajú 6r. záruku ako väčšina výrobcov, aj rám je vraj z rovnakej fabriky a materiálov ako Canyon. Kvality by som sa nebál, len ma štve že sa nedajú vyskúšať. Je tam síce 30dní na vrátenie, ale plať poštu za bicykel späť do UK :D
Pri karbóne sa treba mať isto na pozore, ale myslím že je to hlavne o tom marketingu. Neviem ako je to s tým balistickým karbónom, ale pre Cannondale aj Trek vyrába rámy Giant.
Tiež poznám ľudí čo robia s karbónom a ich názor je že bicykle sú neskutočne predražené a využíva sa názor ľudí že musí byť drahý, tak to výrobcovia využívajú, pritom ich výroba, alebo skôr nákup stojí pár korún.
Idem pozrieť ten Maxbike ešte, nevyzerajú zle.
Tiež som hladal Cannony, Sworks, BMC, Gianty, ale už nie je pre mňa značka taká priorita, nechcem to len na predvádzanie. Ak má firma zázemie, históriu, záruku a dobré recenzie aspoň za posl. 10rokov, nevidím dôvod nekúpiť lacnejšie.
Taká Strada tiež malá firmička, nikto nevie odkiaľ je rám a majú vynikajúce recenzie.
Ale máš pravdu, radšej pobehám predajne, zistím toho viac a možno aj nejaká zľavička sa nájde na moju veľkosť :)
11.09.2016 - 15:59:11
00
edy34 rovno sa pýtam hlavne teba. Páčia sa mi tvoje názory a otázka je mám možnosť kúpiť tento Trek Domane. Je to ale modelový rok 2016 len za výnimočné peniaze 2300 EUR. Už som rozhodnutý že chcem Endurance rám. Bude to doplnok MTB. Šiel by s i do toho? Skoor som zabudol link : http://www.trekbikesbb.sk/cestne-bicykle/trek-domane-5.2-c-2016/
03.05.2017 - 16:22:31
01
posielam sukromnu spravu, bike je to samozrejme dobry.
03.05.2017 - 16:35:28
00
Caute. Zacinam sa obzerat po svojom druhom cestnom bajku a poprosil by som vas o rady. Chcel by som si vyskladat nieco vlastne, avsak nebranim sa ani nejakej dobrej ponuke celeho bajku, kde by som len vymenil kolesa. Momentalne jazdim bike ani neviem akej geo. Pravdepodobne endurance (mam velkost 53. rozmery TU - treba scrolnut az dole). Teraz by som chcel nieco zavodnejsie a tuhsie. Jazdit by som s tym chcel vsetko: vyjazdy cez 3h, kopce a aj hobby preteky. Pri hladani mi asi najviac padol do oka ram Cannondale Supersix evo Hi-mod. Je aj v bazari lenze nie moja velkost. Mate niekto realne skusenosti s tymto ramom?Je to ozaj univerzal ako o nom pisu? Priamo zo shopu je ale tento ram velmi drahy preto som zvazoval aj Supersix evo. Je velky rozdiel medzi ramom supersix evo a tymto Hi-mode. Googlil som aj zahranicne fora a nazory su rozne. Oplati sa priplatit za Hi-mod? Pripadne by ste mi mohli odporucit ram/bajk od ineho vyrobcu podobnej kvality a geo/zamerania. Sadu by som chcel novu mech ultegru. Kolesa budem riesit v prislusnej teme. Vopred dakujem za vsetky rady a tipy.
04.10.2018 - 20:30:53
00
Zdravím,

zakladal som rovnakú tému aj na bike-forum.cz tak sa ospravedlnujem vopred za spam, ak to tam uz niekto cital, no diskusai sa tam zvrhla na diskove vs rafkove brzdy a rada ziadna, tak sa skusam obracat teraz tu..

po rokoch nastal opäť čas vymeniť starú silničku za novú:

cenový limit mám cca 75 000 cz
výška 178 cm
„race“ model (teda nie endurance, a tiež nie aero)
klasické brzdy,
uprednostnim dať peniaze do lepších kol, rámu, než do DI2

Zatiaľ najviac zvažujem:

Cannondale Super Six Evo Hi-Mod Ultegra 2018:
https://www.kola-online.cz/cannondale-super-six-evo-hi-mod-ultegra-2018-/d34522
- za tú cenu sa mi to zdá zatiaľ najrozumnejšie, i keď všetky ostatné bicykle čo mám vo výbere som videl naživo a mohol si ich odskúšať - tento nie - a trochu sa bojím naslepo kupovať relatívne drahý bicykel
Trek Émonda SL 6 Pro: (musel by som ale zjednat niekde 10% zlavu)
https://www.trekbikes.com/cz/cs_CZ/kola/silni%C4%8Dn%C3%AD-kola/silni%C4%8Dn%C3%AD-performance/%C3%A9monda/%C3%A9monda-sl/%C3%A9monda-sl-6-pro/p/24013/?colorCode=black_grey

Trek Émonda SL 6 (rovanká špecifikácia ako Trek vyššie, avšak za mňa krajšia farba - no musel by som potom este dokupit lepsie kola):
https://www.trekbikes.com/cz/cs_CZ/kola/silni%C4%8Dn%C3%AD-kola/silni%C4%8Dn%C3%AD-performance/%C3%A9monda/%C3%A9monda-sl/%C3%A9monda-sl-6/p/24012/

- obe Treky sa mi dizajnovo páčia trochu viac ako Cannondale (aj keď možno je to len tým, že ten Cannondale som ešte nevidel naživo), za plus dávam aj komplet Ultegru - u prvého mám trochu obavy o matnú farbu rámu, kvoli starostlivosti sa mi zdá lepšia lesklá

Gaint TCR ADVANCED PRO 2019 (tiež by som musel niekde zjednať 10%, ale v jednom obchode mi už viacmenej povedali, źe by to šlo):
https://www.giant-bicycles.com/cz/tcr-advanced-pro-1

Canyon ULTIMATE CF SL 8.0 (s tym ze by som potom tiez dokupil lepsie kola):
https://www.canyon.com/cs-cz/road/ultimate/2019/ultimate-cf-sl-8-0.html

Canyon z bazaru (aj keď rašej by som niečo nové, ale celkom zaujímava ponuka):
https://www.cyklobazar.cz/inzerat/334771/canyon-ultimate-cf-slx-8-0-black-2018-6-8kg

Budem rád, ak mi prípadne pošlete nejaké ďalšie tipy a vyjadríte sa, čo by ste si vybrali vy a prečo.

Vďaka :)
29.04.2019 - 00:16:03
00
že sa tá diskašna "zvrhla" sa nedivím :D (daj link nech sa pobavím)
29.04.2019 - 22:03:09
00
Raďšej mi poraď s výberom, pretože osm fakt nerozodný :D každopádne, tu je link https://www.bike-forum.cz/forum/silnicka-do-75-000 :) Skončilo to našťastie celkom rýchlo ale
29.04.2019 - 22:33:10
00
Nemôžem ti poradiť perspektívnu chybu. Ja IDIOT som AD 2007 kúpil bike s Včkami "lebo však stačí" a už v 2008 by som si najradšej hlavu utrhol. Situácia sa presne opakuje. Môžeš to nechcieť vidieť, ale to je tak asi všetko.
29.04.2019 - 23:13:00
00
Až potom ako som odpísal som si pozrel tvoj bicykel a tušil som, že budeš na opačnej strane :D
29.04.2019 - 23:50:07
00
Nejde o stranu, ale perspektívne uvažovanie.
Ale snáď jedna rada - pozri si ku ktorým z tých bikov zoženieš napríklad takú prkotinu ako náhradnú pätku obratom. Lebo ja sa snažím na LP kúpiť už rok (nekecám) a zjavne aj predajcovia LP s tým majú mentálny problém. Podobne s adaptérom na Di2 baterku do trapdooru. Proste DOBRE si over či VŠETKO čo ťa napadne je perspektívne dostupné, bez nervov, že objednám, cvaknem a o pár dní je to doma.
Fakt to výrazne šetrí nervy a asi by to malo byť hlavné kritérium výberu. Lebo čo sa píše v katalógoch je krásne, alle potom sa to samozrejme začne opotrebovávať a rozbíjať. Inak je rám v podstate len spojka kolies a nosič kompošov, čiže výber medzi rámami +/- rovnakej cenovej skupiny pokojne obmedz na hmotnosť a estetiku :P
30.04.2019 - 00:08:56
00
tulenik za tyzden ju mas doma... riesil som to iste na BHcko a tu som to vyriesil.
https://pilo.co.il/
30.04.2019 - 09:52:24
01
No, ale ako si overí reálnu dostupnosť náhradných dielov na rám? Aj predajca LP by ti asi pri predaji povedal, že no problémo, objednáme, čo treba :D.

666pounder, ešte by som zvážil ráfkové brzdy kvôli šírke ráfikov a plášťov - ak by si chcel ísť nad 28mm niekedy, s ráfkovými brzdami by to mohol byť problém. Z toho, čo si dal, sú všetko dobré biky, vyber si, čo sa ti páči
30.04.2019 - 09:57:50
00
keyboard_arrow_up