Aktualizácie, boooože, tak ich nenávidim vo Windovse, vždy keď chcem v práci pracovať tak ich musím odkladať. Ešte horšie je, že keď súrne potrebujem v práci PC a zrovna sa začal aktualizovať tak to trvá neskutočnú večnosť... Na Ubuntu nič také nepoznám, roky neviem či sa mi aktualizoval, sem tam ročne pozriem a premažem staré jadrá/programy/aktualizácie (balíčky si drží v pamäti). No a LaTeX, z mojej strany trápenie (dlho som mu dával šancu), nakoniec som písal na Libre Office, mohol som si skôr ušetriť nervy...
06.10.2018 - 00:36:20
02
tulenik to pohonkavanie su skor tieto tvoje prispevky, keby si nieco vedel o korporatnom IT tak by si tie hlody o potrebach pouzivatelov komercneho SW nepustal ;)
06.10.2018 - 00:47:16
04
stále neprebiješ neschopnosť "komunity" spáchať poriadnu podporu slopáckeho pajazyka za 23 rokov po zlom zlom Billovi aspoň na úrovni zlého zlého Billa spred tých 23 rokov
to totiž hovorí za všetko
06.10.2018 - 01:09:33
00
https://discuss.pixls.us/t/gimp-how-to-apply-3d-lut/1567/7. Je toto co mas na mysli?
06.10.2018 - 01:32:50
00
tulenik napísal:
stále neprebiješ neschopnosť "komunity" spáchať poriadnu podporu slopáckeho pajazyka za 23 rokov po zlom zlom Billovi aspoň na úrovni zlého zlého Billa spred tých 23 rokov
to totiž hovorí za všetko

Keď už tak argumentuješ "profi sférou", kto kedy používal Windows v reálnom pre-press nasadeni? Tam bol pánom Apple a zrejme je aj doteraz, už to nesledujem.

Dostupnosť niektorých aplikácií je stále na Linuxe problém, z toho, čo osobne používam ma napadá napr. Adobe Lightroom - nie, žeby nešli funkčne nahradiť, ale často je to aj o tom rozhraní a efektivite. Ale s tým treba počítať dopredu - ak idem robiť grafiku, kúpim si Mac + Adobe, ak sa chcem aj hrať, kúpim si Windows, ak chcem len loziť po internete a "kancelárske veci", tam to zvládne Linux + Libre Office ľavou zadnou. Zjazdár si tiež nekúpi XC bicigeľ, aj keby možno trať na ňom prešiel, nebolo by to optimálne. Znamená to, že je XC bicigeľ horší, ako zjazďák?
06.10.2018 - 08:58:28
01
len tu ti XCckari tvrdia ze ten XC bicykel je vsetko co potrebujes, lebo je zadarmo ;)
06.10.2018 - 09:18:58
01
Omyl - človek pôvodne hľadal systém, ktorý by mu umožnil "bežné veci", ako internet, fotky atď., lebo mu prestal fungovať Windows. A zvrtlo sa to úplne iným (z môjho pohľadu nezmyselným) smerom.
06.10.2018 - 09:22:45
01
Podla mna povodna myslienka linuxu je server, kde geekovua neplatia poplatky ako za unix. A nie desktop pre bezne veci. A potom stoho vznikaju sracky ako stackoverflow kde dufaju v rozumnu podporu
06.10.2018 - 09:38:42
01
Ja by som zasa povedal, že cena je síce dôležitá, ale rozhodne nie jediná vlastnosť, ktorou by sa mal človek pri výbere riadiť. Lebo trebárs "aj čas sú peniaze"...
06.10.2018 - 09:41:11
00
PhiJ - ak narazas na mna, ze mam byt XC-ckar, tak ako pise bedo - povodna poziadavka bola OS na domace pouzivanie. Ty si potom vytiahol ze LibreO nezvlada makra ktore su "potrebne v praci od isteho levelu" (taka typicky bezna vec v domacom pouziti...). Tulenik tu zacal flameovat ze linux je naprd, nestabilna vec a v Gimpe (vraj) nefunguju nejake konkretne transformacie na fotky/videa tak cele OSS je taktiez len od a pre honicov (tiez taka bezna vec co kazdy druhyi robi doma - uprava farebneho spektra fotiek podla 2d map nie len obycajnym zmenenim kriviek jednotnych pre celu fotku, idealne na wacom tablete za 2-3 tisic ;) .)....

Ale XCckar podla teba odporuca Linux na vsetko len za to ze je zadara.... Az na to ze vravim opak - vyber si to co ti vyhovuje, co potrebujes.
06.10.2018 - 09:49:07
00
stanos4 ja som reagoval na tuto vetu co napisal niekto iny:

Vsetko co spravis vo windowse, dokazes spravit aj v hocijakom stabilnom linuxe.


Pretoze toto je totalny bulsit a naivna predstava linuxovych fanatikov ktori si myslia ze zato ze oni nieco nepotrebuju, nepotrebuje to nikto iny.
06.10.2018 - 11:18:31
01
prepac :)
06.10.2018 - 11:20:44
00
Mne sa páčia tieto dezinterpretácie toho, čo napíšem, ani nie stranu po tom, čo to bolo napísané.
Kde som napísal, že linuch je "nestabilný"?
Takisto mi ani až tak netrhá žily, že v gimpe nemajú vrstvu úprav, ale považujem za ironické, že iný free software má funkcionalitu, ktorú nemôže použiť bez snáď najkomerčnejšieho bitmapového editora na svete. Toto je totiž pre všetkých posadnutcov či "slobodou" alebo "zadarmom" typické. Neexistuje náročnejší workflow, kde by freeisti v nejakom momente nežobronili u komercionalistov o nejaký úkon.
Takisto pobavilo "stratenie vo worde" vs "nestratenie v OOO resp. LO" - mne to príde absolútne to isté, pokiaľ a) nehľadám nejakú prkotinu, ktorá je presunutá úplne inde, b) nehľadám funkciu, ktorú MS Office má 20 rokov, ale "komunita" sa uzniesla, že to "nikto nepotrebuje", c) neskúšam použiť v OOO/LO navyknuté klávesové skratky pre veci ako pomlčky (lebo spojovník naozaj nie je ani pomlčka, ani mínusko), nerozdeliteľné medzery, krátke medzery a pod. BTW v DTP dealbreaker.
Jo a dominancia Apple v prepresse padla dávno-pradávno, takéto žblepty som naposledy počul 10 rokov dozadu a už vtedy to nebola pravda. Historicky to bola pravda do phaseoutu win3.x a to už je nejakých 23 rokov :D a že to súviselo s tým, že kým na PCčkach bol ešte furt DOS s jeho biednymi grafickými možnosťami, Mac mal od počiatku GUI, je snáď jasné. A samozrejme iná je penetrácia Macov v USA a iná tu, a ďalšia vec je, že keď niekde začínali v dobe, keď mac bol jediná možnosť, pravdepodobne sa ich držia, kto začína dnes, tomu to môže byť fakt salám. Toto je otázka existencie aplikácií pre job, ktorý potrebuješ robiť, nie OS.
06.10.2018 - 13:22:10
00
tulenik napísal:
Jo a dominancia Apple v prepresse padla dávno-pradávno, takéto žblepty som naposledy počul 10 rokov dozadu a už vtedy to nebola pravda.

Ja som sa v tejto oblasti profesionálne pohyboval len v Košiciach, Prahe a Londýne, takže samozrejme nemôžem vylúčiť, že v Bratislave to máte/ste to mali inak.
06.10.2018 - 13:49:12
00
1) prepac, ano, dezintepretoval som tvoj komentar o zarabani si problemov za zarabanie si technickych problemov (nie v zmysle nedostupnosti pozadovaneho SW na danom OS)
2) sice ti to zily netrha, ale "keď vo fucking GIMPe...budem môcť urobiť toto...môžeme sa baviť ďalej" - je to to co som ti poslal? neviem, necital som to cele, ale vyzaduje to OpenSource rozsirenie pre svoju funkcnost nieco z komercneho programu?
3) aj na linux existuju platene programy, coz ako krystalograf iste vies (alebo bezite vsetko na windowse? O: ). Nikto tu nevravel ze sa neda ist aj ich cestou ak su dostupne pre Linux. Neviem ako je na tom napr. WPS Writer ako nahrada MS Wordu.
4) pod nerozdelitelnymi medzerami mas na mysli https://help.libreoffice.org/Common/Inserting_Protected_Spaces,_Hyphens_and_Conditional_Separators alebo nieco specialnejsie? Lebo toto tam iste bolo aspon tak +-10 rokov dozadu ked som pisal referaty na strednej. Tak isto, predpokladam ze tvoj spojovnik ma Unicode character, ktory potom ozaj nie je problem pridat
5) kolko veci na "typicke domace pouzitie" ktore tebe radoby nefunguju este vytiahnes kym zacnes odpovedat/uznavat na veci co ti konfrontujeme (minimalne je to uz tvoje hyphenation)?
6) Pohonkavac si tu zatial ty. Navyse vacsinou existuju take veci ako feature request ktory moze ale nemusi byt prioritne pre teba naplneny. (sice za ten software neplatime vdaka tomu ze patrime pod jeho developerov/akademiu, ale tiez som pytal pre kolegu ficuru do programu co zacina na 600e/rok/8CPUs a poslali ma do prdele ze to nema prioritu. Aka je ale asi vypovedna hodnota tohoto.....?)
7) co povazujes za zlozitejsi work-flow? Iba tvoje hracky alebo aj niekoho ineho hracky? Ano, tiez pouzivam power-point na prezentacie, ale okrem toho som platene produkty dost dlho uz nemusel pouzivat. Dokonca, v mojom obore ti budem oponovat tym, ze OSS je v globale daleko pred schopnostami platenych produktov (su niektore specificke, malo-ucelove vynimky). O linuxe vs Windows (vs OSX) radsej ani nebudem hovorit, to by si ma asi zadupal pod zem. Napriek tomu, ak sa niekto bude pytat ze aky OS si ma vybrat na hranie, profi spracovanie fotiek, alebo neviem co, tak mu iste nebudem odporucat Linux (na prve ani OSX....).
06.10.2018 - 14:49:27
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up