ake sukromie mas pri produktoch MS? a navyse platis este aj cash
08.10.2018 - 11:27:51
00
myslis ze Outlook ti rovnako analyzuje mejly ako Gmail? Vsetky "telemetry" funkcie vies vo Windows 10 zakazat - a v predoslych verziach ani neboli. V Androide sa ich nezbavis pokial ho nerootnes. Takze ano, sukromie mas vo Windoozoch podstatne viac chranene ako v Androide.
08.10.2018 - 11:33:00
01
ako vies co robi s tvojimi emailami MS na svojich serveroch? nevies a nemas to ako zisit...antispam sa nevyse ani neda robit bez "citania" emailov...uz vobec to, ze sa dnes bavime o sukromi a bezpecnosti dat, ktore das niekomu inemu, je znakom ze cele IT je v <>

a co myslis, ako MS targetuje Bing ads (vies si vybrat napr. cielove pohlavie, vek, lokalitu ci zariadenie) ? spehovanim pouzivatelov ako kazda ina "reklamna agentura"..

Android pouzivas na svojich PC a normalne si si ho kupil so SKU od Googlu :)
08.10.2018 - 11:45:41
00
ehm, mejlove servery nepatria Microsoftu, vacsina organizacii si ich prevadzkuje vo vlastnej rezii... neviem o tom ze by sa to niekomu podarilo s Gmail adresami :)

Pointa bola ze na PC s Winzooze mas stale viac kontroly nad tym, ake data poskytujes, ako na telefone s Androidom.
08.10.2018 - 11:55:41
00
MageZ: Tak pokial sa bavime o korporatnom SW, tak neviem o ziadnej korporacii, ktora by hufne instalovala update hned po vydani. Korporacie tento problem urcite nezasiahol. Zasiahol urcite par jednotlivcov (tym situaciu vobec nechcem banalizovat). Co sa Google tyka, ja nastastie nepouzivaj ziadny ich SW, aj vyhladavacu sa snazim vyhybat. Ale Android ako taky si "zakupilo" 80% obyvatelstva a ano, pokial su sucastou Android zariadenia aj google sluzby, tak ten SW je zaplateny.
08.10.2018 - 12:00:12
00
tulenik napísal:
O korektnom delení slov ani nehovorím. To, že 99 % z vás nevie, že existujú nejaké typografické pravidlá, je už druhá vec.

Word a typografia :D ? Nebodaj uz sa wordu nerozbije formatovanie pri prepnuti na inu tlaciaren ? :^)

lapaloma napísal:
Podla mna povodna myslienka linuxu je server, kde geekovua neplatia poplatky ako za unix.

Toto nebola povodna myslienka a linux nie je unix :P Linux je len kernel. Spravne treba pisat GNU/Linux alebo distribucia.
To, preco to ale vzniklo, je : "developing the free Unix style operating system GNU, so that computer users can have the freedom to share and improve the software they use" a na pociatku bola GPLka od Richarda Stallmana. Ak chces support, platis rovnako ako u komercnych firiem a od zaciatku to takto bolo postavene. Zdielas myslienky, ale stale ti patria autorske prava a mozes pozadovat peniaze za pracu - GNU's "Free Software" philosophy is "about freedom, not price.

Inak nechapem preco sa furt dohadujete Linux vs. Windows. Vsak tieto flejmy uz snad zmizli pred 10 rokmi, ci ? Vsak kazdy si vie zvazit co pouziva, co si chce zaplatit a vybavene. Nie ?
08.10.2018 - 12:20:38
00
MageZ napísal:
v skratke - vyhadzali z QA ludi, o chybe sa dlho vedelo, z platiacich ludi si spravili beta testerov, pouzivatelia nikoho nezaujimaju...zisky musia rast!


Garmin robi to iste :)

assets.amuniversal.com
08.10.2018 - 12:44:13
04
PhilJ

omg...som myslel ze porovnavas outlook.com...a ty porovnavas end user aplikaciu s "mail hostingom"..:D fakt k veci ;) btw pokrocilejsi MS antispam je pokial viem uz roky len "cloudovy", on-premise verzia v ponuke nie je :D takze napr. nemenovane slovenske ministerstva posielaju vsetky emaily Microsoftu a odtial prefiltrovane idu na servery papierovo v sprave ministerstva :D

clxno1
myslel som primarne o korporatnom v zmysle SW produktov IT korporatov (nejasne som to specifikoval, moja chyba)...cize SW produkty Oracle (co je z pohladu arogancie a agresie voci platiacim klientom zrejme najvacsia zumpa), MS, HP (byvaleho), IBM atd

s tym Androidom je to inak, nechce sa mi to rozpisovat, ak pouzijes funkcny vyhladavac, lahko si na najdes sam ;)

par rokov dozadu sme stravili dost hodin s top technikmi zo slovenskeho MS....viaceri pouzivali Google, kedze podla ich slov Bing im nic poriadne nevedel najst (a to boli kovani MS fanatici)...jeden z nich nedokazal vyriesit problem s vtedajsou Exchange farmou, nasraty kolega buchol do Google a jeden z prvych odkazov problem za par minut vyrieseny...cez Bing sa to riesenie nedalo najst...

aktualizacie k Exchange su kapitola sama o sebe, stavalo sa ze az 3 iteracia fungovala a podobne, MS technik vzdy pozrel na internom portale ze ktore uz reportovali nejaki jeho kolegovia zo zahranicia ze urcite nenasadzovat a podobne...fakt skvele!
08.10.2018 - 12:59:31
01
Ku téme sledovania :) : https://www.bloomberg.com/news/features/2018-10-04/the-big-hack-how-china-used-a-tiny-chip-to-infiltrate-america-s-top-companies
08.10.2018 - 13:36:45
01
Hosť napísal:
ehm, mejlove servery nepatria Microsoftu, vacsina organizacii si ich prevadzkuje vo vlastnej rezii...


nedavno som testoval autokonfiguraciu roznych emailovych klientov pre nasu domenu (vlastny mailovy server). samozrejme najviac pouzivany je (okrem webklienta) outlook. tak som to tam nastavil a sledoval logy na webovom serveri, odkial si klienti tahaju konfiguraciu. a ajhla, ake bolo prekvapenie ked, pri testovani outlooku prisiel request z ip adresy microsoftu a nie z pc, kde mi klient bezal. takze asi tak microsoft a vase data...
08.10.2018 - 15:24:50
00
lto nehovoríme o typografii, ktorú normálne robím v InDesigne, na to Word nebol nikdy určený. Hovoríme o dodržiavaní základných typografických konvencií. Od Wordu 95 donedávna ak BFU nechal defaultne skonfigurovaný lokalizovaný Word, tak z toho vyliezol text, ktorý po naliatí do textových rámov v InD vyžadoval oproti kreáciám openofficistov len minimum úprav. V posledných asi 2 verziách je to somewhat horšie. Pretože v ňom už boli nastrieľané pevné medzery a formátovacie medzery správnych šírok etc.
Preformátovanie (nehovoril by som tomu rozbitie, to nastáva pri nedodržaí správneho postupu) pri zmene tlačiarne som už dávno nevidel, ale keď sa nad tým tak zamyslím, asi ani nemám možnosť či dôvod ho vidieť. Hoci v robote striedavo prepínam 2 tlačiarne + PDF "printer".
Ako tak pozerám do čarovnej hrubiznej knihy, tak Word má niekde nejakú option "Use printer metrics for page layout", a tá, div divúci, je posledných 20 rokov defaultne OFF (od verzie 97). Ak ju zapne (alebo žeby "zdedí" pri upgrade?), tak asi stále môže nastať pseudoproblém maybe po verziu 2003. Inak pracuje so svojou vnútornou metrikou.
08.10.2018 - 16:18:19
00
Nastastie je Word nieco, co ma obchadza velkym oblukom :lol: .. Kazdopadne Word, Excel a PowerPoint su 3 veci, ktore zamorili IT svet svinstvom, ktore uz nejde odmorit.
08.10.2018 - 16:25:55
00
stale mozes pouzivat pisaci stroj ked ti tak velmi chyba ;)
08.10.2018 - 16:29:44
00
MageZ : mne stacilo, ked som videl, ako naraba M$ s poziadavkami na autentifikaciu cez kerberos z *nixu .. co verzia/service pack, to iny sposob, male pismena, velke pismena, capital .. ake len chces :D , 10na neviem ako to ma.
08.10.2018 - 16:32:01
00
PhilJ : malo toho vies, aby si chapal, o com pisem ;) .. a ako som si vsimol, mas pomerne zvlastnu schopnost citat medzi riadkami nieco, co tam nikdy nebolo .. ak napisem /pisem pre tvoje pochopenie/, ze Word je mor, to nie je to iste, ako keby som napisal, ze textovy editor na PC je mor, ako si myslis ty.
08.10.2018 - 16:34:54
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up