Joooj, chlapci s lastovičkami bez rohov hodnotiaci dookola iba vzhľad, prečo len vás vždy vidím tlačiť biky do kopca tam kde nezosadajú ani deti??? :shock:
Jasné, môžeme sa baviť o tom načo sú niekomu na biku rohy keď predsa aj tak pri zjazde sa ich človek nedrží? :evil: Kokos chlapci dajte si poriadný výšlap a zistíte... Sám mam na novom biku lastovičky a zdá sa mi že sa s nimi rýchlo zozlúčim... Ak by ste ich chceli niekto changnuť za rovné, kludne aj s predstavcom, ozvite sa.

:idea:
01.04.2008 - 21:47:29
00
Uchopom mozu byt podobne ako niektore lastovicky, ale nikdy nie pocitom a ovladanim :) Urcite napriklad nebudu tak vysoke.


Omyl na omyl. Su vysoke pomerne dost, vdaka predstavcu VRO. Asi si zabudol :roll: .

Povedal by som, ze je to taky medzistupen, no ale naco jazdit na medzistupni...; ))) Ved aj sam prechadzas na lastovicky..vrabce cvirikali.

Necvirikali vrabce, ja som to napisal. Nie som tu za obhajcu "rovnych" alebo lastoviciek, je to vec osobnych preferencii, dizajnu a ucelu biku. Na HT pasuju viac "rovne" (obvykle su uzsie ako 600mm), na FS viac "lastovicky" (obvykle su sirsie ako 640mm), cim sa vysvetluje lepsie ovladanie (suhlasim). Chrti na HT spravidla nejazdia technicke pasaze á la Dijck a sirka im tak nechyba. Hmotnost hovori v prospech "rovnych", sirka=ovladanie v prospech "lastoviciek". Uchop je o uhloch. Na SJ som mal "rovne" kvoli rohom, na novy skusim o 1 - 3 cm sirsie lastovicky kvoli dizajnu a paradoxne hmotnosti (bez vysvetlenia...). Ci si zvyknem bez rohov sa uvidi. Pri 90mm gripoch (radenie grip shift) mi rohy pri prvom teste chybali, vadil mi "nejasny" koniec riaditok. To je dalsi aspekt vyberu. Lastovicky + packove radenie + 130mm gripy je optimalne, grip-shift to uz zacina kazit (a zase, som nan zvyknuty...).

Kazdy nech jazdi na com chce a co mu vyhovuje ...

Suhlas, aj ked to nemusi vyzerat esteticky :wink: . Taky Jano P. na estetiku zvysoka kasle a jazdi tiez lastovicky s kratkymi rohami.


..ja si to bez rohov neviem ani predstavit.. som na nich zavisla.. a ked raz nasetrim na fulla a budem uvazovat nad "riadiacou jednotkou", bude to sranda - kedze 99% bikerov tvrdi:

full + rovne rajdy = grc
full + rovne rajdy + rohy = dvojnasobny grc
full + lastovicky + rohy = grc

- stale mi z toho najidealnejsie vychadza tretia alternativa
btw. o par rokov to bude mozno uplne bezne :twisted:


Ja (resp. Syntace) Ti ponukam stvrtu alternativu - Syntace VRO system. Pohodlny uchop (12°), iste ovladanie (630mm), dostatocna vyska (36mm), variabilita nastavenia (system VRO) a mozu byt aj rohy bez velkej ujmy na estetike :). Nevyhodou je pomerne vysoka cena :cry:.

Prílohy:

Syntace VRO.jpg
Syntace VRO.jpg 71.39 KiB thumb_up0thumb_down

01.04.2008 - 22:03:20
00
Joooj, chlapci s lastovičkami bez rohov hodnotiaci dookola iba vzhľad, prečo len vás vždy vidím tlačiť biky do kopca tam kde nezosadajú ani deti??? :shock: :idea:


nepotrebujem rohy na to aby som vyslapal kopec :P :P :P a uz vobec aby som bol v krcovitom uchopeni prilepeny na rohoch :roll:
01.04.2008 - 22:14:50
00

Nie som tu za obhajcu "rovnych" alebo lastoviciek, je to vec osobnych preferencii, dizajnu a ucelu biku. Na HT pasuju viac "rovne" (obvykle su uzsie ako 600mm), na FS viac "lastovicky" (obvykle su sirsie ako 640mm), cim sa vysvetluje lepsie ovladanie (suhlasim). Chrti na HT spravidla nejazdia technicke pasaze á la Dijck a sirka im tak nechyba. Hmotnost hovori v prospech "rovnych", sirka=ovladanie v prospech "lastoviciek". Uchop je o uhloch. Na SJ som mal "rovne" kvoli rohom, na novy skusim o 1 - 3 cm sirsie lastovicky kvoli dizajnu a paradoxne hmotnosti (bez vysvetlenia...). Ci si zvyknem bez rohov sa uvidi. Pri 90mm gripoch (radenie grip shift) mi rohy pri prvom teste chybali, vadil mi "nejasny" koniec riaditok. To je dalsi aspekt vyberu. Lastovicky + packove radenie + 130mm gripy je optimalne, grip-shift to uz zacina kazit (a zase, som nan zvyknuty...)..


:) Ked ten rozdiel nevidis tak ok...ja ho tam vidim. Inak cela tato debata je zbytocna. Vsetko je to vec preferencii a kazdy si bude ajtak jazdit co bude chciet. Lastovicky + rohy su blbost ale niekomu to moze vyhovovat, resp. si mysli, ze mu to vyhovuje - zvyk :) Tak vznikaju rozne paskvily. Inak povedz mi na co je dobry ten syntace system, ked za normalnu cenu si mozem kupit vlajdy + predstavec a doladit podla seba resp. ako vravis mozem si presne nakonfigurovat uhly ake chcem - tj. aj identicke ako ma syntace. Naco by som kupoval syntace?
PS: Je to skarede:)
01.04.2008 - 22:45:20
00
Joooj, chlapci s lastovičkami bez rohov hodnotiaci dookola iba vzhľad, prečo len vás vždy vidím tlačiť biky do kopca tam kde nezosadajú ani deti??? :shock:

:idea:


Preto, ze sme snobi, a vieme ze vzhlad jazdi: )) Vies ake prijemne je si niekedy vytlacit 1 kopec za sebou aj 15x? Nevies. Po tom tlaceni obvykle nasleduje zjazd, ktory by si mozno zisiel aj s rovnymy s rohmi...mozno.

Joooj, chlapci s lastovičkami bez rohov hodnotiaci dookola iba vzhľad, prečo len vás vždy vidím tlačiť biky do kopca tam kde nezosadajú ani deti??? :shock:

:idea:


Alebo len casto jazdis okolo rohatky ked je vypnuta lanovka.


Naposledy upravil Dijck dňa 01.04.2008 - 22:53:47, celkovo upravené 2 krát.

01.04.2008 - 22:49:32
00
... kedysi som na starom biku .. nieco okolo 14 000 znacka Mongoose ..ale o to nejde jazdil rohy na lastovickach .. vtedy som ani nevedel ze sa to nenosi a vyhovovalo mi to ... casom prisiel druhy bike a rohy som uz nenahadzoval mozno aj koli image ale odvykol som si .. ako vo vyslapoch su tie rohy plus ale zvykol som si slapat do kopca aj bez nich a uz by som ich nenahodil
01.04.2008 - 22:49:53
00
Dlzku predstavca si nenakonfigurujes, len vymenou. Ak mas skusenosti, tak to celkom ide, inak je Syntace vyhodou. Ako som utiez uviedol, ak si zvyknuty na rohy a nevies bez nich, mozes pouzit bez ujmy na estetike (bola moja volba). Vyhodou je vysoka tuhost predstavca a hlavne bezpecnost/pevnost - vid testy (priznavam vsak, ze vyvoj karbonu medzitym tiez pokrocil...). Syntace nie su pre Teba, ale garantujem Ti, ze by si ich v pohode vedel jazdit.

P.S. Tiez si myslim, ze to dalej nema zmysel, chcem sa presunut na ine forum. Vivat lastovicky. Uz sa tesim na USE a potom Ti poviem, ci som si privykol...
01.04.2008 - 22:55:41
00
Nedalo mi a vratil som sa z ineho fora s tymto obrazkom k teme :lol: :lol: :lol:

Prílohy:

Mojo SL first ride with Jack.jpg
Mojo SL first ride with Jack.jpg 252.35 KiB thumb_up0thumb_down

01.04.2008 - 23:55:07
00
Nedalo mi a vratil som sa z ineho fora s tymto obrazkom k teme :lol: :lol: :lol:


Takych uz len bit a bit a bit: ) Skoda ze nemam sfotene bariho rajdy.. raritka.
02.04.2008 - 00:13:25
00
Peterg: Jak tu nakladas tym Rf rajdom tak ja mozem povedat ze mi celkom vyhovuju, mozno by mohli byt este trochu sirsie ale tie uhly mi pridu v pohode. Tiez som nedavno presiel prave z rovnych s rohami na vlastovky a dost mi tie rohy chybaju. S tym pocitom neukoncenych rajdov si to vystihol, stale len tak matam a drzim neviditelne rohy :) . Ale myslim si ze je to vec zvyku, dufam teda. Podla mna sa ta nutnost rohov ako tu niekto pisal pri prudkych vyslapoch da pomerne lahko nahradit posunom taziska atd... Pre mna boli skor prinosom pri dlhsich slapaniach po pevnom podjklade nerozbitom - napr. asfalt, kvoli akejsi oddychovej natahnutej pozicii. Ale celkovo je to u mna aj tym ze nedavno som dost razantne menil geosku s bikom smerom ku kratsej takze asi si zvyknem...

Ad ten haluzny obrazok - uz som to videl tusim na fotkach nekde v casopise alebo na nete z minulorocneho sea otter - nejaka firma to tam davala ze super moznosti uchopu - no ked to vidim na biku este vacsia hroza jak samotne... :evil:
02.04.2008 - 00:23:54
00
Tento obrazok si vidiet nemohol, je stary 18 hodin (post)!

K tym RF: keby si skusil viac zalomene, potom by Ti bolo jasnejsie, o com hovorim (nic v zlom).
02.04.2008 - 00:37:10
00
No k tym rajdam mas mozno pravdu, neskusil som ine ale ani uz neplanujem uz je to pre mna pase ale nejaky blby pocit z toho nemam, a je to hlavne o tom aby vyhovoalo tomu kto na tom jazdi no nie :wink:

Inac vidim ze moc pozorne necitas co pisem ale budiz je uz neskora vecerna hodina. Alebo skor ja pisem nezrozumitelne ked tak po sebe citam sak to je jedno... Hovorim ze tie rajdy som uz videl na obraku nie bike - "no ked to vidim na biku este vacsia hroza jak samotne". Nejaka firma tam tie ridy predstavovalal jak bohovu novinku a vyzeralo to na obrazku grcne, a na tomto biku vyzera este grcnejsie :)
02.04.2008 - 00:59:39
00
peterg .. krasny priklad ako zospatit krasny bike
02.04.2008 - 09:07:01
00
Ad ten haluzny obrazok - uz som to videl tusim na fotkach nekde v casopise alebo na nete z minulorocneho sea otter ...


Inac vidim ze moc pozorne necitas co pisem ale budiz je uz neskora vecerna hodina. Alebo skor ja pisem nezrozumitelne ked tak po sebe citam sak to je jedno...


No nevadi, pochopil som trochu inak a zmiatla ma slovencina ... napisal by som uz som ich videl (teda riaditka). ale fakt, bolo vela hodin :wink:
02.04.2008 - 09:32:44
00
Joooj, chlapci s lastovičkami bez rohov hodnotiaci dookola iba vzhľad, prečo len vás vždy vidím tlačiť biky do kopca tam kde nezosadajú ani deti??? :shock:
Jasné, môžeme sa baviť o tom načo sú niekomu na biku rohy keď predsa aj tak pri zjazde sa ich človek nedrží? :evil: Kokos chlapci dajte si poriadný výšlap a zistíte... Sám mam na novom biku lastovičky a zdá sa mi že sa s nimi rýchlo zozlúčim... Ak by ste ich chceli niekto changnuť za rovné, kludne aj s predstavcom, ozvite sa.

:idea:

Neda mi nereagovat na tento prispevok.

1. Na tomto fore sa prilis nenachadzaju ludia, ktori sa pustaju len cisto dole a hore vsetko tlacia. Mozno mirez neuveris, ale väcsina tu dokaze aj slapat do kopca. :) (ti, co jazdia len smerom dole, diskutuju primarne na inom fore)

2. Upravim aj Tvoje dalsie tvrdenie: Väcsina z nas nehodnoti "len vzhlad", ale "aj vzhlad" a to je zasadny rozdiel. :)

3. Patrim prave k tym, ktorych bezne urcite neuvidis tlacit do kopca, pretoze mnoho krat som na mojom biku vyslapal useky, kde to ludom s HT a 80-100mm vidlou nevyslo a zosadli (nie vzdy totiz ide o to, ci mas rohy abo nie, niekedy je to aj o celkovom vyvazeni posedu / technike jazdy).

Btw. teraz sme boli na Garde a sli sme hore na jeden nenapadny kopcek. Extremny kopec, extremne sklony, 32 zubov vzadu bolo zalostne malo. Vyslapali sme to dvaja - mirecBB a ja. Chalan na Secialized Epic to nedal, aj ked skor to bolo v jeho technike jazdy. Mal som sice zvyhodnenie v podobe znizitelnej vidlice co mi urcite pomohlo, ale mal som aj znevyhodnenie - dal som to na skoro 15 kg biku so zdvihom 130 mm na zadnej stavbe a s tlmicom, ktory bol tak trochu "stuck-down", takze pri tych sklonoch sa to sakra zanaralo vzad a posed sa teda vracal skoro do urovne, akoby som siel plny zdvih 145mm vpredu. Vsak si pozrite profil - miestami to bolo urcite nad 35 stupnov. Takze nie je to vzdy o rohoch...

P.S. Ked som zbadal ten obrazok od peterq-a, tak uz rohy na lastovickach nepovazujem za najbarbarskejsi pocin, ako narusit ciste linie bike-u s lastovickami. :lol:

Prílohy:

profil.JPG
profil.JPG 20.32 KiB thumb_up0thumb_down

02.04.2008 - 11:32:02
00
keyboard_arrow_up