Tvoj záver , spôsob pripraví platí na klasické E61 pákové stroje . Tam je nábeh tlaku , ak opomeniem možnosť preinfuzie na plne bomby a potom nic ... vypneš extrakciu / ukoncis a tlak ide z nastavených 8,5-9,5 barov na nulu !!! Tu je to odlišne , pružina tlakovo profiluje svojou silou a teda vykonáva určitý “program “ lever stroja počas extrakcie . Nebudem sa opakovať , videa som tu už dával ... Snáď ešte jedno od Fransa Goddijna a jeho 💣 s VST 25 gramovou extrakciou . Prečitať otazky a komentáre pod videom
. Navážene množstvo kavy v salkach na fotke je v čase , kt. sa tam zobrazuje . Treba však podotknúť , že som nevedel nájsť nadobku , čo podkladam po ukončení extrakcie a preto ten dlhší čas . Reálne to od 60. sekundy len kvapkalo . Mnoho baristov pri práci s lever strojmi nevyberá šálky spod dvojpaky, ale ich tam nechá do “absolútneho “ konca ... viac vody ako 50 ml ti do salok nenatecie !!! Dritan Alsela alias iL Barista Vám to predvedie ... čas plynie pri lever mašinách odlišne . Je relatívny 😎
Vahu v jednej šálke nepoznám no poznám vahu v oboch v čase aj hneď po ukončení extrahovania ... tvojou metódou len jednej . Analógiu s wattmetrom si pochopil , či ?
Dakujem samozrejme za lajky
... to len aby Črevo videl , kto tu robí “kvalitu “
. / trosku sme si vymenili názory btw/ .