Maragogype su take velke zrna.Aka praziaren?
25.10.2018 - 16:21:50
00
Moja vlastná ;)
25.10.2018 - 16:34:26
01
Čaute, vidím ze ste tu profesionáli a vyznate sa tak sa chcem spytat o radu. Ci vieze poradiť nejaký pakovy kávovar do 300-400€? Nieco co by bolo za tu cenu schopne. Za kazdy tip budem vďačný
26.10.2018 - 00:18:06
00
Napr Gagia baby twin
26.10.2018 - 07:17:12
00
Dragomir napísal:
Čaute, vidím ze ste tu profesionáli a vyznate sa tak sa chcem spytat o radu. Ci vieze poradiť nejaký pakovy kávovar do 300-400€? Nieco co by bolo za tu cenu schopne. Za kazdy tip budem vďačný

Ak nemusi byt novy, tak pravidelne sledovať Bazos. Z aktualnej ponuky napr. https://elektro.bazos.sk/inzerat/91295031/Nuova-Simonelli-Oscar-II.php, HX, 2L bojler, vnutri celonerezove prevedenie, cena podla predstavy, predstavenie napr. https://www.youtube.com/watch?v=P8z7mObdXN4
26.10.2018 - 10:12:30
01
Poor man Pullman chisel https://www.ebay.com/itm/123362904928, https://www.ebay.com/itm/Catuai-Black-Levy-Tamper-Tool-Coffee-Espresso-58-5mm/123362934578
Motta ma tiez svoju verziu OCD, https://www.ebay.com/itm/Motta-Coffee-Leveling-Tool-Kaffeepulver-Verteiler-58mm/173370085470 (http://www.patak.group/motta-leveling-tool-58mm)
28.10.2018 - 00:07:11
00
Dobrý tip . Mal som prvého Oscara. Až na plastovy obal to bola plnohodnotná HX mašina , ešte s Cu v u
vnutornostami. Ak je miesto na linke uprednostnil by som pred silviou,gagio classic a pod . Tu netreba riešiť žiadne čakanie na paru , ochladenie po pare a pod. Rýchlejšie sa nahrieva oproti masívnym E61. Taký rozumný kompromis na začiatok do kávového sveta ;)
28.10.2018 - 07:00:08
00
peterg napísal:

Motta sa dá kúpiť aj na SK za podobne peniaze. Už mám doma vyše mesiaca
28.10.2018 - 07:56:14
00
Keby mal niekto záujem, tak aj tu: https://www.coffeeart.sk/tampers/motta-coffee-distributor-58mm/ ;)
28.10.2018 - 08:26:49
00
rastoVed cena u Pataka v prilozenom linku bola nizsia ako v Tvojom, a mozno mendez da link, kde je to na SK este lacnejsie ... :D
28.10.2018 - 09:58:36
00
https://www.coffeein.sk/detail/470/motta-zarovnavac-kavy-v-pake-coffee-distributor/
28.10.2018 - 10:00:18
00
Z coffeinu som bral a pribalili aj malú 50/50 espresso zmes :y:
28.10.2018 - 10:09:39
00
Snáď pomôže aj druhým :) . Vplyv zmeny teploty na “ charakter “ vyslednej extrakcie ☕️. Konkrétne Mzungu od Gardelliho , zber 11-12/2017 praženie 10/2018

U mna idem z 17,5-18 gr ma VST 15 gramovu misku ... pri teplote 92,7-93,3 ovocná acidita zvýraznená , nie hnusná , dominantná , crema nad očakávania , krásna ovocná vôňa , nevtieravá dochuť krátkodobá - niekedy trosku horkejsia ako by som chcel ... teraz som dopil tvoju “verziu” so zvýšenou teplotou - nastavil som o 2 stupne vyššiu na 112 stupňov . Na hlave bol nárast o 1-1,5 +/- . Acidita vymizla !!! chuťový profil sa “ zarovna” do neutrálnych tónov pričom som tam ovocie už necítil ani neochutnal ... pre bežných konzumentov určite lepšia “ kava “ ☕️ no pre mna aj keď bola bohatá crema , ktorú ja vyžadujeme pri danej teplote nezostávam !!! Na to aby som pil priemernú kavu / teda v mojom hodnotení priemernosti / mi bohato postačí kava za 10€ a nie kava za 35€ a výsledok ten istý . No musím razom aj dodať , že ja som “netlačil “ take nepitelne extrakcie , aké tu ty popisuješ . Mne veľmi chutila aj pri tej nižšej teplote . Možno mlyn , možno OCD , tamper ... ale , dobrý poznatok vplyvu teploty na kvalitu vyslednej extrakcie . A ešte ma premkla myšlienka vplyvu tlaku čerpadla na extrakciu ... ja idem na 8 barov !!!
28.10.2018 - 11:01:47
00
Ramon1 zistil si niečo u coffeeart? :^)
28.10.2018 - 11:30:26
00
SS ...
28.10.2018 - 11:34:22
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up