K čemu na ebiku potřebuje 12x ? Podle toho co píše, tak tam nikdy nedá vzadu větší než 40z (a i to výjimečně), to už stejně kolo leze po stěně ;-) Třeba zrovna já nemám rád jemné odstupnovani převodu na MTB. Jezdím na Biku kazetu Garbaruk 10-50 (11speed) a sedí mne to více než 11-40, to jsem stejně věčně radit po dvou převodech.
Podle mne je to XT lepší než Sram a bzdy MT. Ale beru to jen ze své zkušenosti a zkušenosti x lidí okolo mne. Servis nedělám a kola neprodávám. Přijde mne že na tom kole je vše trochu horší (levnější) než na tom starším a ta řídítka to jen potvrzují
30.10.2018 - 20:36:20
00
Príloha:
20181030_151426.jpg
20181030_151426.jpg 981.96 KiB thumb_up0thumb_down


Ale je fakt že stejnak bude nakonec spokojen asi se vším :-)
Prostě ebike je super a počasí drží
30.10.2018 - 20:40:18
00
Preto tvrdím, že netreba už špiritizovať, treba si vybrať srdcom a zadkom, ani pri jednom z tých dvoch modelov neurobí chybu... Ale - ako hovorím od začiatku - aby bol servis... A už do toho! :-)
30.10.2018 - 21:12:14
00
O servis sa nebojím, chlapci to robia od r.1995, bavili sme sa aj o tom.
http://www.4sports.at/de/ueber_4sports/leitbild
30.10.2018 - 21:16:00
00
Užžž ? Nebo ještě vybíráš?
01.11.2018 - 19:17:04
00
Je sviatok, myslím že v celej Európe. Neboj, niečo bude, či chlapec či dievča dám vedieť čoskoro. :-) Previezť sa a porovnať už nemá cenu, tie dva bike sú skoro navlas rovnaké. Viac som naklonený tomu Eagle, keď už pre nič iné tak iba pre integrovanú batériu. Ten 20mm rozdieľ v šírke riaditok je zanedbateľný, je to naozaj halierová záležitosť čo sa výmeny týka. Prečítal som pár recenzií pre porovnanie Sram a XT , ten Sram na tom vôbec nieje tak zle. Toto ako problém nevidím. Servis spravím tak či tak raz za rok , či ja zaplatím 79 či 109€ , to už neriešim. Žiadne astronomické rozdiely. Ako som už viac krát písal, každý z týchto bike niekoľko násobne prekračuje jeho využitie pre moje potreby. Pre mňa by bol v skutočnosti najvodnejší presne ten najlacnejší model v predajni, už som aj takto uvažoval.
http://neubike.at/shop/aktuelle/cube-acid-hybrid-one-400-2018/
Ani tej žene som nekúpil na cestu do práce S-classe , ono je často lepšie vyhodnotiť skutočné potreby . Hodiniek , muzike a Hifi sa to netýka :-)
01.11.2018 - 19:51:10
00
Sledujem trocha túto tému "výberu e-bika",no ako sorry,nepreháňaš to už s tým výberom trocha?Pripomenulo mi to jedného môjho známeho, s ktorým som žiaľ absolvoval výber oblečenia pred dovolenkou pri mori.Ten pochodil celú Žilinu,až pokiaľ nenašiel jeden obchod,kde boli tie "jeho" bermudy najlacnejšie...(totálne šity mimochodom).A pritom v peňaženke jedna 500€-rovka vedľa druhej.Vŕtať do kolena by si dal pre jedno Euro...Nechápem takýchto ľudí!P.S.:Aj digitálnu kameru som mu požičal ja,veď on ju predsa nebude kupovať!Vypečenec!👎😣
02.11.2018 - 07:50:55
02
Ok, beriem ako názor, ak trocha sleduješ túto tému , možno si si všimol že nechcem za každú cenu ušetriť a už vôbec nie som typ čo by si dal do kolena za jedno € vŕtať. Ak by tak bolo, idem do obchodu, kúpim najlacnejší bike a odídem. Nechávam tam aj s príslušenstvom 2,6t, pre moje potreby by to kľudne mohlo byť o 800€ menej. Či mal by som kúpiť bike za 8 tácov, iba aby som nebol za lakomca a jazdil na ňom 9 km denne takmer po rovine do práce a nazad?, Jasné nevyzerám na Cube biku za 2500 tak cool ako na Specialized za 8. Z toho som už vyrástol. Je úplne jedno koľko mám v peňaženke 500 euroviek. Ty dáš možno tých 8 za bike ja zase za niečo iné.
Pozri na toto fórum som sa zaregistroval aby som sa aspoň trochu dostal do obrazu. Kupujem tovar o ktorom chcem niečo vedieť. Je to nelogické?, poprosil som o radu , dostal som. Niekoľko. Od kolobežky cez ebike z Alzy až po bike kde nestačí výbava Sram, pretože sú aj lepšie, kde nestačia 180mm brzdy Magura a kde vidlica RockShox Judy Silver TK Air vlastne nefunguje. Apropo, nepožičiavam si žiadne veci, kupujem si všetko za vlastné. Ten tvoj kamoš pochodil celú Žilinu kôli najlacnejším bermudám. Ja som bol v 1 slovom jednom obchode na bike. Presný opak, nemyslíš?, Čím ti ho pripomínam?, tu mi bolo odporučené navštíviť viac predajní a porovnať. Využiť nejaké zľavy ktoré aktuálne ponúka obchod v Brne či Košiciach. Kupujem bike v prvej predajni ktorú som navštívil, prvej čo mám po ruke.
Ale OK tiež názor
02.11.2018 - 08:41:37
00
"Jasné nevyzerám na Cube biku za 2500 tak cool ako na Specialized za 8. Z toho som už vyrástol."...Normálne som tak akosi čakal podobnú odpoveď.Však lebo medveď,lebo Slovensko!?.Nepoznáme sa...Bike som nekupoval aby som vyzeral "cool" ako Ty píšeš.Ja som z toho nemusel vyrastať,nemám to v povahe?.Jednoducho som vyžadoval kvalitu,obzvlášť potom,čo sa mi po mesiaci zlomil rám na úplne novom e-biku Lapierre.(Písal som tu o tom).Samozrejme mám vyskúšané,že neplatí rovnica-drahé=kvalitné!Ale Specialized mal v čase kúpy "parametre",ktoré som vyžadoval a zatiaľ sa nemôžem sťažovať.A ver tomu,že mu dávam riadne zabrať,žiadne jazdy popred Prior,aby ma každý videl?.Nechcel som sa Ťa mojim príspevkom žiadno dotknúť,nedaj bože s niekým porovnávať!(Sorry).Len som tak spontánne zareagoval.P.S.:Bike nestál 8000€,(fakt nemáš prehľad).Pekný deň!✌
02.11.2018 - 09:14:33
00
Je úplne logické, že keď sa človek nevyzná, hľadá rady... Taktiež je úplne logické, že ak mu to veľmi nesúri, tak hľadá tie najvýhodnejšie ponuky, načo dať o 500,- Eur viac, keď iný obchod je schopný ponúknuť to isté za nižšiu cenu... Ale ten Acid One 400 neber (aj keď máš pocit, že by Ti stačil), je to skvelá cena, ale už na úkor parametrov - pružinová vidlica, jedny z najzákladnejších bŕzd, motor "len" Active Line, 9 kvalt, 400Wh baterka... To už fakt nie, to si naozaj radšej niečo priplať a choď do tých predchádzajúcich vyšších modelov...
02.11.2018 - 09:28:49
01
Táto téma je o ebike pre mňa a moje potreby . Je mi absolútne ukradnuté koľko stojí Specialized, bol to iba príklad. A naozaj nemám prehľad, ak by som mal, nie som na tomto fóre s prosbou o radu, ktorú si mi mimochodom žiadnu nedal. Ver tomu že ten Cube nezlomím. Nezlomil by som ani ten Lapierre. Nebudem mu dávať riadne zabrať, pre toto si bike nekupujem. Ale to isto vieš , keďže sleduješ túto tému.
Jednoducho som vyžadoval kvalitu, ako píšeš. Všetci vyžadujeme kvalitu, je iba otázka, či ju naozaj potrebujeme a či sme ochotní za ňu zaplatiť. Ak by tak bolo vozíme sa v tom S-classe či 7er. Hudbu nepočúvame z prenosného prehrávača ale minimálne na Dynaudio Confidence Platinum, na ruke nosíme Patek Philippe. Však lebo medveď , lebo Slovensko. Presne ako píšeš, nepoznáme sa. Pekný deň
02.11.2018 - 09:31:39
00
Nazgul, nie ten Acid One neberiem, tak lakomý zase nie som. Priplatím si ja veru 5€ za kvalitnejšie bermudy :-) Na 99% beriem ten Eagle. Ďakujem za rady
02.11.2018 - 09:36:01
01
Asi jsi zatím ve fórech početl špatně:
protože Eagle je sice super výmysl, ale nemá moc opodstatnění na ebiku (stačí klidně i 1x10) a hlavně NX není ani pravý Eagle (11-50) a dle těch co na tom jezdí, je to sračka co nefunguje pořádně už když to přičichne k blátu. Už prý i GX je hraniční aby šlapalo slušně, XT je oproti tomu absolutní spolehlivost a funkčnost. To stejný asi i ty bzdy, ale snad jsou nové MT už lepší.
Závěr ale je, že ti to bude stačit a snad tě to nezklame. Já bych za svých cca 2.500e chtěl více. To spíš nepoznás na cyklostezce rozdíl pružina vzduch u vidlice, než to že ti to blbě a nepřesně řadí ;-)
02.11.2018 - 14:40:54
00
NX nepresne a "blbě" radí? A je to "sračka"? Neblázni... Alebo je to skôr to "dle těch", resp. "prý" ? Jazdím výhradne SRAM (ale absolútne nemám nič proti Shimanu - 20 rokov "súžitia" je 20 rokov), mám XX1 na závoďáku, GX na tréningovom, a NX na e-biku, a žiadny diametrálny problém, okrem váhy, nie je... A odstupňovanie kazety nemá konkurenciu (myslím porovnanie originál SRAM a Shimano, nie Sunrace, či Gabaruk)... Nič proti Shimanu, uznávam ich, ale takéto striktné vyjadrenia k SRAM-u sú pritiahnuté za vlasy... Brzdy majú mizerné, ale pohon je OK, aj na nižších sadách... A rozdiel vzduch - pružina? To nemôžeš myslieť vážne...
02.11.2018 - 17:02:10
01
Palo7
Svojho času prebiehal na Slovensku jeden veľký odrb menom šrotovné. Môj starý známy so ženou sa nechali oklamať , zošrotovali staré Tipo a davaj po novú Kiu. Taký ten Sportage tuším II. generácia nechutná krabica v nafte. vysolili za to tuším cca 26 litrov v predstave že toto je auto snov, 7-ročná záruka ich presvedčila. Tento maník preberal to auto asi 4 hodiny čo chcel na ňom vidieť všetky detaily. Došli domov nadšení z novej káry , no nedalo mu a kontroloval ešte raz. Tento chlapík dal dolu tesnenie dverí, našiel nejaký zvar čo sa mu nepozdával a hajde naspäť do Kie. Dohadovačky, patálie, nešťastie na svete. Neviem ako to vyriešili. Chlap maká niekde v DE , dochádza čo 10 dní na SK. Na dialnici zistil že auto má namiesto písanej 7,2 l spotreby reálne 8,8. Davaj do Kie. Reklamoval nekvalitný lak ktorý bol vidieť možno iba mikroskopom. Geometria, zjazdené vnútorné hrany kolies po 15000km. Tí maníci v tej predajni keď videli tohto chlapíka prichádzať, schovávali sa.
Prečo ti toto píšem?, vieš ja som im povedal nahlas čo si ostatní iba mysleli. Za hentie peniaze nečakaj prémiovku. Kúpil si lacné auto, máš lacné auto. Niekde je pre boha tá cena odzrkadlená. Bol si už niečo na bike reklamovať?
Ja za svoje peniaze nečakám žiaden zázrak, to mi ver. Som si vedomý že ak kupujem lacnotu, mám lacnotu. Nemôžeš žiadať za cenu tej Kie naložené BMW 5, dokonca ani 3. Možno jednotku vo výbave sociál.
K tomu Eagle - Nech by som tu postol 150 bicyklov, na každom nájdeš min. 3 veci pre ktoré je tento bike nepoužiteľný .Neviem čo máš ty, ale podľa príspevkov súdim že top bike aký ľudské oko nevidelo. Nezničiteľný a jedinečný kus. Veď mi napíš ako máš vyskladaný bike , mám pocit že všetky ostatné sú úplne nanič. No nech tam máš čo chceš, budeš v tom servise tretí krát , pokiaľ ja pôjdem dohodnúť termín toho prvého. Nemám šancu ten bicykel zodrať ani keby som veľmi chcel. Ja s ním nepoleziem na Kitzsteinhorn, nebudem sa spúšťať zjazdovkov v Kitzbüheli. Chápeš ten rozdieľ?
Nemám dôvod veriť tvojim informáciám o údajnom blate a sračke od Sram. Myslíš že ak by tomu tak bolo niekto by to skutočne kúpil?, Nemyslíš že tuto Nazgul má k tomu trochu bližšie , keďže tieto veci nielenže roky predáva ale aj servisuje ? Mal by som mať dôvod mu neveriť ? Nemám . Viem že to myslíš dobre, ale ver že sú aj iné bike a komponenty , ktoré môžu rovnako dobre fungovať ako tie , ktoré máš ty na tom tvojom. Ako tu písal kolega vyššie neplatí rovnica všetko drahé je automaticky kvalitné
Ospravedlňujem sa
02.11.2018 - 18:05:43
00
keyboard_arrow_up