Mozno sa to uz k niektorym z vas dostalo, ale planujeme organizovat v nasich koncinach 4-dnovy bikovy etapak. Povodny plan bol uz na rok 2019, ale kvoli mnozstvu vybavovaciek okolo toho ( kedze chceme aby uz prvy rocnik bol tip-top ) sme nuteni posunut start prveho rocnika na sezonu 2020. Malo by ist v nasich koncinach v podstate o novy format preteku dvojclennych timov ( po vzore Cape Epic a podobne ), ale nakolko uz sme mali ohlasy na to ze ludia chcu aj preteky jednotlivcov, budu vypisane aj kategorie solo muzi a solo zeny, avsak bez vekovych kategorii ( kde vsak ale bude pocet ucastnikov v tychto solo kategoriach limitovany ). Hlavne a "nosne" kategorie celeho etapaku by mali byt spominane dvojclenne timy ( ci uz muzske, zenske, alebo mix ).

Co sa tyka jednotlivych dni, tak v plane je prvy den cca 8-10km prolog a ostatne dni etapy v dlzkach cca 70km, 75-85km a 55-60km. V plane nie je robit prevysenia k hranici cca 3000 vyskovych metrov ale skor nieco jazdive do 2000m kde si mozu v stupaniach aj jazdci z dvojic navzajom pomoct ( a zjazdy k nim vybrat take aby sa bikeri dobre zabavili ).

V zakladnom startovnom planujeme mat samozrejme startovne na vsetky styri etapy, nevyhnutne meranie vysledkov cipmi, kvalitne zazemie startu a ciela s pripadnym zakladnym servisom bicykla ( ak bude treba ), miesto na parkovanie auta/karavanu a miesto na stan, strazenie bicyklov cez noc + komplet stravu v podobe ranajok, obedov a veceri ( prvy den sa zacne vecerou a posledny by sa skoncil obedom ) + samozrejme obcerstvenie na trati. Samozrejme za priplatok k zakladnemu balicku bude mozne hned v tesnej blizkosti dokupit ubytovanie v modernych a cistych izbach + moznost masazi atd, atd...

Otazne vsak je kolko by ste boli za takyto etapak a takyto "balicek" ako pripadni ucastnici ochotni zaplatit? Ci je teda realne aj taketo nieco u nas organizovat, ci by o to bol zaujem a ci by sa to v podstate aj zaplatilo? Nieco najblizsie k nam s podobnym programom ( aj ked "chudobnejsim" startovnym balickom ) su asi Beskidy MTB Trophy a ti zacinaju so startovnym od 179e ( http://www.mtbtrophy.com/entry-fee-6 ). Diky za kazdy koment a postreh :)
14.11.2018 - 22:00:49
027
Matt, drzim palce, vyborny napad.
Myslim si, ze startovne sa neodvija od nazoru miestnych, ale hlavne od atraktivity lokality a trate. Tym nemyslim, len traily ci celkove nastupane metre, ale aj pamatihodnosti ci prirodne atrakcie (napr. prejazd hradom/roklinou a pod.). Ak prilakate ucastnikov z desiatok krajin ako napr. spominane Trophy a poskytnete kvalitne pojazdenie aj zazemie, myslim si, ze vyska startovneho nebude tak rozhodujuca... Ak to ovsem bude akcia " iba okresneho vyznamu", tak potom bude hrat startovne velku ulohu.
Myslim, ze Masiv MTB Race je tiez dobra inspiracia (bez ohladu na presuny)
15.11.2018 - 11:30:02
00
nápad super, od štartovného na MTB Trophy by som sa skôr odrážal od ceny v PLN, ktorá je teda diametrálne odlišná od tej v EUR...neviem prečo to tak majú, kurz zlotého už tak nelieta ako kedysi, ale stále je to podľa mňa nefér...len pre porovnanie, aktuálny kurz je 1 €= 4,30 zl., v najlacnejšom variante je to 116 € voči 179 €....

do 31.12.2018 - 499 PLN
do 31.01.2019 - 549 PLN
do 28.02.2019 - 619 PLN
do 30.04.2019 - 649 PLN
po 30.04.2019 - 749 PLN

vs.

until December 31, 2018 - 179 EUR
untill January 31st, 2019 - 219 EUR
until February 28, 2019 - 249 EUR
until April 30, 2019 - 279 EUR
after April 30, 2019 - 349 EUR

každopádne super nápad, z toho čo som zažil a videl na MTB Trophy určite veľmi veľa roboty, hlavne spolupráce s políciou a lokálnymi ľuďmi...

a dobre zásobení a šikovní servisáci sú nutnosť...:)

držím palec :)
15.11.2018 - 12:14:33
00
Trophy - Dani su najbohatsi v EU a Poliaci tradicne dobri obchodnici = Dani to zaplatia :)
Dalsia vec je, ze Trophy je uz pojem, prve rocniky mali startovne tusim este trochu nizsie.

Neviem, ci na podobnu akciu je na Slovensku vobec trh. Aj ucast SK ludi na Trophy bola vzdy skromna a pritom prve rocniky dost propagoval aj mtbiker. Pokial maju zaklad tvorit SK bikeri subjektivne vidim realnu cenu (zakladne startovne predom, bez sluzieb) ako 4x cenu drahsieho maratonu = 80-100Eur.
Pokial zahranicni, tak treba velmi silneho sponzora a silnu propagaciu.

matt Nemas dost stresu a ponocovania v praci? Drzim palce.
15.11.2018 - 12:51:05
06
Medzi jednodňovými pretekmi a 4 dňovým etapákom je značný organizačný rozdiel. Ak plánuje matt poskytnúť vyššie uvedené služby, štartovné by som odhadol minimálne na 150€ a viac - podľa dátumu prihlásenia, zaplatnia.
15.11.2018 - 17:55:54
00
Chcelo by to nejaké základné štartovné. Ja určite nechcem raňajky obedy, večere. Všetko toto ostatné nech sa dá dokúpiť. Lacnejšie napr. http://mtbtrilogy.cz/ .Štartovné cca. 115€ - 3 etapy + prológ. Občerstvovačky oveľa bohatšie ako na Trophy, A radšej niečo technickejšie kde si za tie štyri dni aj netrénovaný jedinec fest zajazdí ako rýchla masovka. :y:
15.11.2018 - 18:15:54
00
Hlavne nech na konci etapy nie je jedlo pre tych, co si zaskrtnu maso, alebo teda vobec jedine jedlo, "ryza s boruvkami". Kto bol na 1. rocniku Bikechallenge ,ten vie :lol: :D
15.11.2018 - 19:14:04
00
Dakujem vsetkym za postrehy a nazory ( napr to ze polski bratia maju pri prepocitavani kurzu rumunsku konstantu som netusil :) ). Co sa tyka trati, tak ten kto niekedy bol jazdit v okoli Partizanskeho, tak vie ze sa tu daju najst velmi pekne trate akehokolvek profilu, ale proste nieco na vytrasenie duse ( ako napr Beskidy Trophy ) tu nenajdeme ani keby sme sa snazili akokolvek. Ja osobne mam odjazdenych mnozstvo maratonov a aj nejake tie etapove preteky, tak ako tak zorientovany v tom co by mal dobry etapak vsetko obsahovat uz viem.

A ako som napisal, chceme hlavne aby to bol etapak dvojic, je to predsa len opat iny rozmer cyklistiky a v podstate aj zabavy a celkoveho pojatia pripadneho pretekania...kto este nezazil, tazko pochopi a mal by to niekde vyskusat :) ...preto aj nie je nasim cielom postavit etapy ktore budu mat 75km a prevysenie 3000m. Proste na takom profile si nema kde ta dvojica ako pomoct, staci pozriet parametre napr spominaneho Cape Epic a clovek vidi ze ked aj niektore etapy maju viac ako 100km, tak ani jedna nema vacsie prevysenie ako 3000m. Garantujem vam vsak ze etapy ktore mame zatial provizorne vybrane daju zabrat aj tomu kto bude pripadne bojovat o vitazstvo alebo celkove poradie.

No a co sa tyka startovneho, tak ked sme to ratali, tak uplne minimalne startovne by vychadzalo na cca 120e. ( bohuzial za sumu 80-100e sa neda pri dnesnych cenach urobit etapak na urovni na akej si ho predstavujeme ). Treba ratat s tym ze pri takejto stvordnovej akcii treba mat velmi kvalitne zazemie kde treba niekomu za to zaplatit najom ( v nasom pripade zatial prichadza do uvahy letisko/aeroklub v Bieliciach kde by sme mali vsetko vratane ubytovania v troch roznych zariadeniach, velke miesto na "stanove mestecko", kupele, kupalisko, atd na velmi malej ploche co by vyhovovalo kazdemu ), perfektne zabezpecit cely areal vratane priestoru stratu a ciela ktory by mal byt na urovni, zabezpecit strazenie bicyklov, pri takejto akcii uz clovek potrebuje objednat catering ( proste tu uz neprichadza do uvahy ze niekto tam bude v kotloch varit gulas alebo cestoviny + v dnesnej dobe by som si to uz ani kvoli hygiene a podobnym veciam nevzal na triko ), zaplatit niekolko xy ludi ktori budu na trati ( mozno sa niekto najde ako dobrovolnik, ale v dnesnej dobe na styri dni vam nik nepojde robit za gulas a pivo ), zaplatit nejaku stalu lekarsku starostlivost, zabezpecit okrem obligatneho moderatora akcie a ludi ktori budu spracovavat vysledky aj nejaku produkciu ktora z danej akcie dokaze urobit kazdy den nejaky video zostrih a pripadne nakoniec z toho urobit nejake kratke napr 20-minutove video atd atd atd... a to este samozrejme nepisem o reklame, vsetkych moznych banneroch, zabranam, startovym cislam, dresoch pre celkovych a priebeznych vitazov, obcerstvovackach, autach, pohonnych hmotach atd. Samozrejme posledne spominane sa ako tak daju ( mozno ) vykryt sponzorsky kde niektore firmy uz predbezne slubili urcite materialne zabezpecenie, ale vacsinu veci treba uhradit zo startovneho. A toto vsetko ak sa ma urobit kvalitne, na urovni a s tym ze z toho budu mat ludia zazitok a spomienky ( videa, fotky atd ) sa proste za 80e spravit neda. O tom ze zohnat na Slovensku generalneho sponzora ktory vam da na akciu xy tisic euro sa asi moc bavit nemusime :)

No a este k tomu startovnemu bez stravy...ano, neratat stravu, vedeli by sme sa dostat napr na 99e startovne, ale z mojich osobnych skusenosti ist na etapak a nemat zabezpecenu stravu je velmi nekomfortne pre drvivu vacsinu ludi. Samozrejme da sa autom vybehnut niekde do supermarketu, ale cloveka to stoji zbytocny cas ktory moze napr oddychovat alebo doladit bike na dalsi den a v konecnom dosledku moc neusetri ani penazi. Na druhu stranu organizator objednava menej jedla a snad kazdy to pozna, ze cim menej jedla sa objednava, tym je to zase pre objednavatela drahsie. Takze taka dvojsecna zbran.
15.11.2018 - 23:18:26
016
120-140€ nie je az tak vela, osobne by som to zato zaplatil. Ked si len vezmem kolko dam napr za taky vstup do nejakeho aquaparku (20-25€) na cely den, o lyzovacke ani nehovorim (20-40€) tak 30-35€ na den mi ako bikerovi so spravnou diagnozou nepride moc. A mam v tom stravu a ine sluzby, uplne iny zazitok a moznost zajazdit u nas nieco exkluzivne na urovni... Ja len dufam, ze dovtedy este co to natrenujem, zozenem partaka a budem sa moct zucastnit :-) Urcite to stoji vela casu a namahy, (uz len nato treba vziat ohlad, nie ze sa ide niekto len nabalit), tak dufam ze to dobojujes do realneho konca :y:
16.11.2018 - 06:02:25
02
tiez si myslim ze 120-150€ je za 4 dni zavodenia pohode. ako nie je to mala suma ale su to 4 dni a vsetko zabezpecene teda ak to bude tak ako bolo hore spominane. a ked budem vediet termin tak si to viem nejak postupne odkladat a nasetrit :)
16.11.2018 - 09:01:37
01
matt ak by mal byt problem so stravou - mozno to spravit po vzore HR, ranajky + strava po dojazde. veceru nech si riesi kazdy sam. v tomto su bielice este relativne v pohode. ak si dobre pamatam okrem arealu letiska je tam na peso dostupna pizzerka + 5minut autom do partizanskeho kde je moznosti relativne dost.

ked si vsak spomeniem ako sme po stvrtej etape rozbiti ako ciganske hracky zhanali veceru v Risoule kde v meste duchov bola otvorena 1 (slovom jedna) pizzeria a zrazu sa do nej smutnemu frantikovi vovalilo snad 60 hladnych krkov a mal ich obsluzit sam pricom varila jeho manzelka... ked sme odchadzali bolo na nom vidno ze radsej by mal podnik prazdny ako ten zahul ktory si za tych 2.5h co sme tam boli absolvoval.
16.11.2018 - 10:40:57
00
Každý kto si skúsil organizáciu preteku či xco, maratonu atď. vie pochopiť že táto cena je na mieste. Na druhu stranu keď si za to zaplatim očakávam ako jazdec od toho aj nejakú spätnú väzbu. Takže keď si niekto zaplati zato XY tak musí čakať aj niečo v hodnote tej ceny. Čiže je to OK :)
16.11.2018 - 23:31:57
02
Samozrejme uplne chapem ( a tym sachceme aj riadit ), ze ak niekto za nieco zaplati, tak ta hodnota by mala odzrkadlovat to co za nu dostane :) ...rovnako aj trasy chceme vytvorit take aby ti vpredu co pojdu o umiestnenie hrabli, a ti zvysni aby si to uzili. S tou stravou je to na pripadnu diskusiu, ale zatial sme nejako nakloneni skor na "plnu penziu" pre vsetkych startujucich ktora bude zaratana v cene startovneho.

Btw dnes som bol na peso prejst prolog ( 8,1km/310m ), pri ktorom sme v podstate na 99% presvedceny ze by mal mat takuto podobu...takze nizsie v linku ( aj s fotkami aj ked zatial "jesennymi ) a subore gpx si ho mozete pozriet. V podstate kazdy kto niekedy bol Bikemaraton Medzihorim v Partizanskom, tak ho na 85% pozna/uz ho presiel...prva cast od Salasa po byvalu chatu Ondrej je na 80% zhodna so zaciatkom maratonskej trate ( iba uplny zaciatok by sa isiel inak ) a pri byvalej chate Ondrej sa to napoji na zaverecne stupanie z maratonu ktore ide smerom pod Osecny vrch. No a potom uz iba zjazd do ciela so zaverom po jednom z novovybudovanych "Batovych trailov". Len ak si ho budete chcieť prejsť pocas bikovej sezony, na záver prosím použite iný vyznačený trail z Baťových trailov ( napr Fox trail ktory zacina na rovnakom mieste ). Tento je značený ako výjazdový, ale s chalanmi sa potom dohodneme aby sme to na ten deň zabezpečili aby sa mohlo jazdiť v “protismere” ;)
https://www.strava.com/activities/1971421200

Prílohy:

SUBM2020_prolog.gpx [250.34 KiB] Zobraziť na mape

18.11.2018 - 15:18:23
06
Celkom zaujimavy napad, hned by som si vedel predstavit etapy ako hreben Tribeca a hreben Vtacnika, kde je dost singlov a zaujimavy teren . Cena okolo 100-120e je adekvatna, sa pozrime kolko sa plati za Spartana, kde dokopy nic moc netreba zabezpecit aspon v porovnani s maratonoma cele je to na relativne malej ploche.
19.11.2018 - 14:24:28
01
PaloTT mi nahral odpoved v susednej teme. Po precitani clanku "Rennbericht Beskidy Trophy Wetterchaos, Donnergrollen und 10.500 Höhenmeter" je v komentari jasna odpoved: vraj neexistuje porovnatelny maraton v celom Nemecku (tzn. ma to svoje NAJ) a k cene len: "Insgesamt einfach eine schöne Ecke mit netten Leuten und für „uns“ noch immer preiswert." (tzn. Nemci ju neriesia)
20.11.2018 - 10:01:28
00
keyboard_arrow_up