S tym Frcom ako ministrom zahranicia ani nesrandujte. Horsie vsak je ze sa tu zacina hrat medzi ludmi s kartou ze radsej Frco minister ako ist do Marakesa...a ako si vsimam, ludia na to dost pocuju. Uz sa "tesim" na situaciu ak by ozaj nastala nejaka velka migracia, ako budu mat ti ludia pri sebe manual kade ist a kam nie...otvoria, precitaju si ze Slovensko nebolo ani na zasadani a...tak sem nejdeme, tu boli uvedomeli ludia proti nasej migracii. Ach, keby to nebolo tak absurdne, aj by to bolo smiesne.


Keby som pochádzal z tretieho sveta tak o Slovensko ani nezakopnem. To len blbí ľudia si myslia, že húfy migrantov túžia po tom, aby zaplavili Slovensko, lebo tu sa fasa žije. Čo tam po Nemecku, Nórsku, Francúzsku, Británii, v tejto zaostalej krajine, kde vládnu zločinci sa nám bude fasa žiť. Hej a hovoril, som vám, že žeriem trávu? SMER len hrá na témy, ktoré sa mu hodia a ich voliči im to žerú.
30.11.2018 - 08:43:51
03
ja by som chcel zit v takej krajine kde chcu ist vsetci migranti a zgerba
30.11.2018 - 12:13:38
00
Haha, nehovorím, že je to komédia? „Miroslav Lajčák by bol skvelým prezidentom,“ hovorí Pellegrini. Či je jeho kandidatúra definitívne nemožná, nepovedal.
30.11.2018 - 12:39:15
00
Ta predstava, ze sa to poserie na Ukrajine a vznikne nova migracna vlna. Ako by sme okamzite hulakali o pomoc Europy!
30.11.2018 - 12:57:50
01
@pista Trochu falosna analogia. Taka migracna vlna by bola priamo vyvolana nebezpecenstvom vojny, a teda moralna povinnost nejako solidarizovat (a ocakavat solidaritu) je niekde uplne inde, ako pri masovej ekonomickej migracii.

Inymi slovami, take "hulakanie" by bolo mozno ospravedlnitelne. Neprijatelne sa mi zda niekomu vnucovat vlastny moralny postoj k ekonomickej migracii, ktory je navyse casto hnany ideologickymi pohnutkami.
30.11.2018 - 14:00:28
03
nimm_zwei napísal:
@pista Trochu falosna analogia. Taka migracna vlna by bola priamo vyvolana nebezpecenstvom vojny, a teda moralna povinnost nejako solidarizovat (a ocakavat solidaritu) je niekde uplne inde, ako pri masovej ekonomickej migracii.

Inymi slovami, take "hulakanie" by bolo mozno ospravedlnitelne. Neprijatelne sa mi zda niekomu vnucovat vlastny moralny postoj k ekonomickej migracii, ktory je navyse casto hnany ideologickymi pohnutkami.


To je az smiesne vytahovat nejaky moralny postoj v krajine, ktora je uz starocia zdrojom ekonomickych migrantov. Jediny dovod preco sa o nejakom migracnom pakte u nas politici bavia je skutocnost, ze blbsia cast populacie na to reaguje. A zaroven je to tema, ktora nijako neukrajuje z balika penazi na rozkradnutie na rozdiel od napr. dochodkov
30.11.2018 - 14:27:46
03
Presne si to trafil. Migračná karta je iba zahmlievanie skutočných cieľov SMERu. Ideme sa hrať na tých dobrých a pritom ***** na všetko ostatnom.
30.11.2018 - 14:51:07
00
@Zemo
Ekonomicka migracia je takova, aj makova. Ukaz mi - napriec starociami - kedy migracia z nasej krajiny vytvarala chronicky neasimilovatelne gheta a dobrovolne segregovane komunity neochotne respektovat *zakladne* moresy a hodnoty tzv. zapadnej kultury.


Naposledy upravil nimm_zwei dňa 30.11.2018 - 16:58:32, celkovo upravené 1 krát.

30.11.2018 - 15:05:52
04
nimm_zwei napísal:
@Zemo
Ekonomicka migracia je takova, aj makova. Ukaz mi - napriec starociami - kedy migracia z nasej krajiny vytvarala chronicky neasimilovatelne gheta a dobrovolne segregovane komunity neochotne respetovat *zakladne* moresy a hodnoty tzv. zapadnej kultury.


Asi narazas na tie oblasti v anglicku kde sa hovori po polsky a podobne. Na to ako 5 milionova krajina nemame dost materialu. Ale faktom je ze z tejto krajiny sa masovo emigrovalo a to takmer vylucne z ekonomickych dovodov. V niektorych zdrojoch sa uvadza, ze emigrovala cca tretina populacie. A nie, neodchadzali vtedy odtialto neurochirurgovia atd. ale negramotni robosi.

Ale to pekne odbocujeme od pointy a to je ze uz tyzden je v tejto krajine diskusia o imaginarnom probleme na ktory usvedceny podvodnik bijuc sa do hrude vytiahol este imaginarnejsie riesenie.
30.11.2018 - 15:47:18
04
Nebolo to tak davno, kedy nam nasi potmavsi spoluobcania robili podobnu hanbu v UK, NL, ...
30.11.2018 - 15:48:05
00
nimm_zwei skus si pohladat nejake napriklad facebook skupiny slovakov v zahranici a garantujem ti, ze budes prekvapeny ako neasimilovani slovaci v zahranici su - najlepsi su ti ludia co chodia do krajiny bez znalosti jedineho "medzinarodneho" jazyka. A to ani nevravim o "moralnom" asimilovani - podvadzat, okradat a podobne, dany stat kde sa len da, aj ked miestneho by to ani nenapadlo. Alebo ist proti moralnym zasadam daneho statu - nadavat na homosexualov, cernochov, katolikov, nekatolikov,....
30.11.2018 - 16:21:32
00
Preco sa mam konkretne JA zodpovedat za nejakych neprisposobivych alebo zadubencov odtialto, ktori sa ocitnu kdekolvek vonku? To je akysi dlh, ktory treba niekomu splatit, ci ako?

Pomenujte mi konkretne, chronicke, celospolocenske problemy vonku, po generacie metastazujuce, ktore sposobila ktorakolvek emigracna vlna z tejto krajiny. Nie dojmy o pocte zadubencov z diskusneho fora. Tych je nadostac vsade. Kde je ta slovenska no-go zona v zapadnej metropole?

A uz vobec nerozumiem, preco benevolentna (niekto by povedal, ze nezodpovedna) imigracna politika jednej krajiny ma byt automaticky vynucovanym modelom pre inu krajinu.


Naposledy upravil nimm_zwei dňa 30.11.2018 - 18:49:51, celkovo upravené 1 krát.

30.11.2018 - 17:29:21
05
Preco napriklad ja musim trpet preto, ze zadubenci co tu ostali volia tych najvacsich zlodejov a neschopakov na zaklade nejakej svojej vymyslenej fobie? Faktom je ze sem ziadny imigranti velmi nechcu. Takisto ze ten kompakt ktory sa bude niekde preberat nam nic nenanucuje. A takisto ze zakazat tam ist nasim diplomatom je asi taky prinosny vyplod ako Dankova rigorozka.

A tou benevolentnou politikou myslis napriklad Orbana co predava kriminalnikom povolenia na trvale pobyty v EU?
30.11.2018 - 18:24:15
03
To su recnicke otazky alebo sam so sebou diskutujes?

O pakte, ani o ficovej garniture ja vobec nehovorim v tejto chvili. Obsah paktu nepoznam. Ak ma akokolvek neprijatelny obsah, potom ho treba neprijat bezohladu na pravnu zavaznost alebo nezavaznost (a vice-versa).
30.11.2018 - 18:34:09
02
nimm_zwei takze, reagujes na prispevky o migracnom pakte a vyjadrujes sa v zmysle ze fuj migracia, nejak prezijes este utecencov pred vojnou, ale inych nie. Spravne to chapem? To vyznieva ako nie tomu paktu, o ktorom vravis, ze nic nevies. Ci?

ku ghetam - myslis napriklad segregovane romske komunity aj zo SVK v UK? Ano, aj to su Slovaci. Neviem, mozno aj SVK komunity v USA na zaciatku 20. storocia boli take. Okrem toho ale, tak ako vraveli vyssie, SVK nemalo potencial na to.

Ukaz mi ekonomicku migraciu z jednej konkretnej krajiny ktora vytvorila "chronicke, celospolocenske problemy vonku, po generacie metastazujuce, ktore sposobila ktorakolvek emigracna vlna z danej krajiny". A prosim, nemiesaj Lybijcanov so Syrcanmi, Palestincanmi, alebo migrantmi z vychodo-Azijskych krajin. Inak, no-go zony mame aj na Slovensku a migrantov ani nepotrebujeme.


a aka benevolentna imigracna politka prosimta? Mozes to pomenovat konkretne?
Hranicne krajiny + Nemecko situaciu nezvladli, pretoze ten napor bol taky ze sa nedal v kratkej chvili zvladnut s nepodporou zvysnych krajin - ako napr. nas, Slovenska. Napriek tomu, to nejak dali, do dneska sa rozhoduje o azyloch, a spatne sa vyhostuju velke mnozstva ludi, ale to uz je jaksi nepopularne hovorit medzi odmietacmi migracie, lebo to nespada do teorie vitania teroristov a znasilnovacov.... Tak isto ale dopadne aj Ukrajina ak nastane vojna - ako vies ktori z tych ludi ozaj utekaju pred vojnou a ktori sa len prizivuju na tej vlne, aby lahsie dostali status utecenca? Idealne ich nechame pred hranicami vsetkych (ano, to ty dneska netvrdis, ale zajtra, ked Kotleba a Danko budu popularnejsi? no neviem neviem....)
Praveze sa diskutuje opacne - vyhostuju sa aj ludia ktori by azyl asi aj mali dostat....
http://fortune.com/2017/02/19/germany-deports-asylum-seekers/


"Neprijatelne sa mi zda niekomu vnucovat vlastny moralny postoj k ekonomickej migracii, ktory je navyse casto hnany ideologickymi pohnutkami." - opakovane, odhaduje sa ze vo svete je emigrovanych 1.5 miliona Slovakov (i.e. emigracia 89 a neskor). Cize tychto 1.5 miliona Slovakov ma byt vyhostenych naspat na SVK? Mozno by to bolo velmi dobre pre SVK, mozno by sa zmenili pomery. Takze ak tak, hovoris za seba, ze tebe sa nepaci ekonomicka migracia a nechces ekonomickych migrantov. Lenze Slovenska republika nie si len TY. Je to napriklad aj tych 1.5 miliona ludi (cize vpodstate kazda rodina na Slovensku), co migrovalo.

a pomery paktu nepoznas, ale
30.11.2018 - 19:43:28
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up