peterg napísal:
Unica ma vsetko potrebne a v danej cenovej kategorii asi nema konkurenciu.

Naozaj? :lol:
04.01.2019 - 19:07:39
00
V danej cenovej kategorii a v porovnani s PID Silvou urcite (je dobre ponechat aj kontext v citacii ...).
Vies o niecom lepsom za tu cenu? Doda 043 to len potesi.
04.01.2019 - 19:20:29
00
V danej cenovej kategorii a v porovnani s PID Silvou urcite (je dobre ponechat aj kontext v citacii ...).
Vies o niecom lepsom za tu cenu? Doda 043 to len potesi.

Keby niekto pozornejšie čítal vlákno, tak určite áno. :D
04.01.2019 - 19:22:51
00
luper neviem na čo naražaš ale ja som zachytil len ako peterg tu Unica niekomu odporúčal, a o Silvii Pid som veľa toho nezachytil. Ja si dám veľmi rád poradiť (veď aj kvôli tomu tu píšem) z mlynčekom som si dal od vás poradiť tak ešte stroj . A ty máš aký názor na Unica ?
04.01.2019 - 19:46:52
00
dodo043 napísal:
luper neviem na čo naražaš ...

Možno má na mysli Profitec PRO 500, ktorý ponúkal na predaj, v takom prípade ale nemôžem(e) porovnávať ceny nových a jazdených strojov, to by nebolo fair. Ale možno myslel niečo iné.
04.01.2019 - 19:52:42
00
dodo043 napísal:
luper neviem na čo naražaš ...

Možno má na mysli Profitec PRO 500, ktorý ponúkal na predaj, v takom prípade ale nemôžem(e) porovnávať ceny nových a jazdených strojov, to by nebolo fair. Ale možno myslel niečo iné.


Tak ako hovoríš, len si zabudol podotknúť, že tá moja jazdenka je ešte rok v záruke, je ako nová a ako naši bratia Česi hovoria, za hubičku. :D A aj keby to tak nebolo, tak Profitec Pro 500-PID je s Unicou naozaj neporovnateľný a to nie len cenou. ;)
04.01.2019 - 20:49:14
00
Unica PID ma velky problem s parnou tryskou ... kým dosiahneš len paru , tak ta ***** . Aj keď cena super , radšej už Apartamento bez PID , ale s veľkým bojlerom . Samozrejme Luperova ponuka je bezkonkurenčná !!!

04.01.2019 - 21:07:21
00
Áno dobrá je to ponuka od lupera, ale škoda zatiaľ neaktuálna .
04.01.2019 - 21:33:59
00
Ramon1 ja to neviem porovnať s ničím ale nevyzerá to moc dobre . Nemôže to byť tým že to nieje dostatočne nahriate ?
04.01.2019 - 21:39:15
00
Jaj keby som tak nemusel teraz kupovat ine drahe veci.... 😞
04.01.2019 - 21:53:20
00
dodo043 napísal:
Ramon1 ja to neviem porovnať s ničím ale nevyzerá to moc dobre . Nemôže to byť tým že to nieje dostatočne nahriate ?


... nie . Technologické faux paus
04.01.2019 - 22:38:41
00
luper napísal:
Tak ako hovoríš, len si zabudol podotknúť, že tá moja jazdenka je ešte rok v záruke, je ako nová a ako naši bratia Česi hovoria, za hubičku. :D A aj keby to tak nebolo, tak Profitec Pro 500-PID je s Unicou naozaj neporovnateľný a to nie len cenou. ;)

Ciste pragmaticky a fair, kedze pripomienka vyznieva osobne: O pozadi Tvojej jazdenky vela neviem a ani nie som povinny si pamatat detaily aj keby boli zverejnene, ani ich uvadzat v plnom zneni, to je predsa na predajcovi.
Ramon1 napísal:
Unica PID ma velky problem s parnou tryskou ... kým dosiahneš len paru , tak ta ***** .

Mal som Unicu a mozem sa len zasmiat nad tym videom. Odpustenie vody na zaciatku nahrievania je standardny postup, aby sa v bojleri vytvoril priestor na paru. Ked to tak neurobil, toci potom taketo zavadzajuce k*kotne videa. Nahriatie bojlera je rychle, doporucujem pozriet ine video
. Mimochodom, da sa pouzit aj vyssia teplota ako 110°C.

Unica je single bojler (presnejsie SBDU, single boiler, dual use), primarne urceny na pripravu espressa (bojler je nahriaty na teplotu vody potrebnu na espresso), s moznostou napenovanie (treba prepnut nastavenie teploty bojlera na paru), ale nie casto - dopustanie vody a ochladzovanie bojlera je rel. zdlhave, ak sa maju robit viac ako 2 kapucina po sebe (2 kapucina problem nie je). Mohol by sa vyjadrit napr. fevlad, ktory prevadzkuje ECM Classica stejneho konceptu. Tato rutina je podobna ci identicka so Silviou a ostatnymi jedno-bojlerami.
Profitec 500 je HX (Heat Exchanger), uplne rozdielny koncept pripravy vody pre kavu. Bojler je nahriaty na teplotu pary a voda na kavu sa pripravuje prietokovym ohrevom cez neho (so vsetkymi dosledkami).
Nesuhlasim celkom s tvrdenim, ze Profitec je s Unicou neporovnatelny (teda lepsi), to velmi zavisi od ucelu pouzitia a nadobudacej ceny. Ak chce niekto casto penit mlieko (kapucino), tak Profitec 500 (resp. HX) je urcite lepsia volba. Ak chce niekto robit primarne len espresso (resp. penit len obcas, vid hore), jednoducho nastavovat teplotu vody a teplotna stabilita je prenho klucova, tak Unica (alebo ECM Classica ci pod.) je lepsia volba. Urcite je plusom, ak ma HX stroj namontovany teplomer v hlave (ako luperov PRO 500), co zjednodusuje nastavovanie resp. monitorovanie teploty vody pre kavu.

Pozn.: podrobnosti o HX vs. SBDU som uvadzal nie pre lupera ci ramona, ale pre tych, co sa s tymi pojmami stretaju prvykrat.
05.01.2019 - 00:24:00
01
Ramon1 napísal:
... nie . Technologické faux paus

Sorry, nie, treba pozriet aj ine videa, (
)
alebo precitat komentare pod povodnym:

Angelo Parrota (pozn.: majitel Rimprezza.de) "Hi there - first of all, try a higher temperatur on the steam level. And its on such a big One-circuit-machine everytime better to let first some water out. (Means - switch to steam - open the valve and let maybe 200ml out - than wait maybe 20 sek. and then beginn to steam. You will have of course less capazity - but drier steam... if you need milk for more then 4 cappuccini, its the best to buy you a machine with hx."

Cliff Lancaster "From what I understand, best steaming performance with the Unica is achieved by purging most of the water in the boiler. Is there another way to do that besides what you're doing? Having little water in the boiler leaves more room for steam."

Samozrejme je to ista dan za jeden bojler (ako som pisal predtym). Aj Angelo doporucuje HX, ak chces viac ako 4 kapucina (ja som pisal o dvoch), ale je to na uzivatelovi, co vlastne chce a za kolko - najlepsie je kupit rovno dual bojler, a mas vystarane :) , idealne so saturovanou hlavou :D ...
05.01.2019 - 00:42:41
00
peterg ako vždy máš pravdu ;) ale musíš uznať, že s tou Unicou je to riadna alchýmia. :headbang:
Tiež single bojler. :D
05.01.2019 - 08:19:27
03
Peter ako som ti už opakovane písal a Ľudo tiež je toho názoru ... Už nejakú dobu sa nesnažím ľudí presviedčať o ich chybných usudkoch a ponechávam ich vlastnému osudu ...

Apropo , kamarát písal talianskemu distribútorovi . Ten priznal , že s daným modelom je to opakujúca sa chyba . Následne to podstúpil výrobcovi . Takto sa nespráva ani Silvia s 350 ml kotlikom .

A čo tu vlastne toľko točíš s tou teplotou !!! Preceňuješ ju ako pornoherec Grafenbergov bod . Ja pečiem svetle praženia aj tmavé na univerzálnej teplote 109 na termostate- displeji , na hlave 90,5-92 !!! stupňov ... a ani pri takom rozptyle nezaznamenavam extrémne zmeny v “ profile “ . Na LR nemám žiadne teplomery a všetko regulujme len “ tlakom “ . A tam by si už kamo zmenu poznal . Ak budeš niekedy mat tu možnosť , sám zistíš že tlak a jeho zmena je ďaleko väčší “činiteľ zmien “ ako teplota .
05.01.2019 - 09:18:50
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up